sizce ne olur durum ? (tahminen)
Ben tahminimi belirttim artık radar takip edeceğiz.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştursizce ne olur durum ? (tahminen)
Ben tahminimi belirttim artık radar takip edeceğiz.
hocam tam geliyor gelmekte olan diyorum bakıyorum erken geliyor nedir bu çektiğimiz
Bakalım hocam, ne yönde etkisi olacak bu olayın göreceğiz.
Son gelişmelere göre sabah model güncellemelerine çok aykırı kütleler oluşmaya başladı. Çok daha erken yağış girişi olabilir.
Artık bir önemi yok ama merak edene, GFS geceye göre 2 cm daha çok kar vermiş İstanbula =D
Yarın buradan anlık bildirimler yapacağım. Şimdilik ufak bir bilgilendirme yapalım
Bugün bizi etkileyecek olan cepheyi uydu görüntüsünden görmeye başladık.
daha önce hiç sormadım böle bi soru başka arkadaş sorduysa bilmiyorum ilk defa sordum
2 günde bir mutlaka sorulur hocam bu soru :D Ondan öyle demiş Emre sanırım.
Evet ekleniyor, ne kadar algılayabiliyorsa o kadar.
Yine de modeller DEK yağışlarını asla tam olarak bilemezler.
384 Saatlik Toplam Yağışlar
240 Saatlik Toplam Kar
MARMARA ÖZEL
Yarın öğle saatlerinde giriş yapacak cephe ile birlikte Balıkesir, Bursa ve Bilecik'te düşecek yağışlar doğrudan KAR şeklinde olacak.
Yalova İzmit ve Adapazarı'nda yükseklerde KAR olarak başlayan yağışlar sahillerde önce Yağmur KKY, akşam 18:00 civarı ise KAR'a dönecek.
Cephe yağışları bu şehirlerin tamamında ÖRTÜ oluşturacaktır.
Pazar günü yukarıda saydığım şehirlerden Balıkesir dışında kalan bütün şehirlerde kuvvetli Deniz Etkisi Kar (DEK) yağışları var. Bu yağışlar Yalova, İzmit ve Adapazarı'nda Yoğun olacaktır.
Pazartesi günü İzmit ve Sakarya hafif DEK yağışları alabilir.
İSTANBUL ÖZEL
İstanbul sahillerde yarın yağışın kara dönmesi erken olabilir. Sahillerden kastım Eminönü 0 metre, Bebek, Kadıköy sahil vb. Eğer gün içinde sıcaklık çok yükselmezse Karayel Kerte Yıldız ile sıcaklık daha hızlı düşebilir.
Dün ilk kar yağışını gören daha yüksek kesimler ise yine aynı şekil daha çabuk soğuyacaktır. Düne göre daha çok kar görme şansları yüksek. Ayrıca Boğaz hattı ve Anadolu Yakası'nın bir süre boyunca DEK yağışları görme ihtimali de yüksek.
Görselde yarın 15:00'a ait rüzgar verisi var. Model İstanbul merkeze 5 derece öngörmüş fakat bu kaynağı Balkanlar olan rüzgar yönü sıcaklıkları bazı istasyonlarda çok daha hızlı düşürebilir. Modellere göre İstanbul yazan merkezi konumda sıcaklık ancak 21:00-22:00'dan sonra saf kar değerlerine düşüyor fakat bu daha erkene alınabilir. Tam bir yaşa gör sistemi olacak. Yine sürprizlere açık.
İzobarlar ise Pazar günü DEK şartları için fazla rezalet değil en azından. Boğaz hattı ve Anadolu Yakası'nın güzel kütleler yakalama ihtimali var. Ne kadar Nowcasting ve analiz yapsak da atmosfer yine bildiğini okuyacak. O yüzden lafı fazla uzatmadan İstanbul'un en çukur noktası bile kar yağışını havada bile olsa görecektir diyelim ve bu sistemle alakalı İstanbul için son noktayı koyalım.
Önümüzdeki sistem için EGE Bölgesi hakkında son bir söz söylemek gerekirse,
İzmir sahillerde havada kısa süreli kar yağışı görülme ihtimali düşük de olsa var. Yükseklerde kar da olacaktır örtü de olacaktır.
Manisa'da her yerde ince bir örtü oluşturabilecek kar yağışları olacak.
Kütahya'da her yerde tatmin edecek miktarda kar yağışları görmek mümkün olacak.
Uşak'da her yerde ince bir kar örtüsü olacaktır.
Muğla'da kar namına bir beklentim bulunmuyor.
Denizli'de havada bile olsa kar yağışları olacaktır.
Afyonkarahisar'da kar örtüsü bölgeden bölgeye değişkenlik gösterebilir. Bazı yerlerde ince, bazı yerlerde güzel bir kar örtüsü olabilir.
Bu sistem konusunda İç Anadolu adına son bir tahminde bulunmak gerekirse,
Eskişehir, Çankırı, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri ve Sivas'ta il genelinde kar örtüsü olacaktır.
Ankara'da Kuzey ilçelerde daha kalın bir kar örtüsü beklerken, güneye indikçe kar miktarında azalma bekliyorum.
Kırıkkale, Karaman Kırşehir, Konya ve Yozgat'ta ilçeden ilçeye değişebilen bir kar örtüsü olacaktır. Genel olarak ince bir örtü oluşabilir.
Karadeniz Bölgesi'nde Batı Karadeniz Bu sistemin yıldızı. Karadeniz'deki bazı şehirler hakkında son bir analiz yapmam gerekirse,
Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece Düzce, Bolu, Karabük'te ve Batı Karadeniz şehirlerinin tüm iç kesimlerinde yağışlar doğrudan KAR olarak başlayacak.
Pazar gün içerisinde EN GEÇ saat 10:00-11:00'dan sonra sahillerde de yağışlar saf KAR'a dönecek. Pazar günü özellikle Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun sahil kesiminde YOĞUN KAR YAĞIŞLARI bekliyorum.
Batı Karadeniz Şehirlerinde Çarşamba gününe kadar devam edecek hafif DEK geçişleri bekliyorum ancak asıl yoğun kar yağışları Pazar günü olacaktır.
Kastamonu'nun doğusundan itibaren yükseklerde bir sıkıntı yok, kar yağışları olacaktır ancak alçak kesimler ve sahiller için son yorumumu yarın yapacağım.
Doğu Anadolu'daki tahminim hakkında bir güncelleme veya revize yapmama gerek yok. Yarın Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz ile G.Doğu Anadolu hakkındaki son görüşlerimi de belirteceğim.
Yukarıda saydığım bölge ve şehirler hakkındaki son görüşlerim bunlardır. Bu bölge ve şehirler hakkında konu altında daha fazla soru yanıtlamayacağım. Bölge konularından sorabilirsiniz.
Karadeniz Bölgesi'nde Batı Karadeniz Bu sistemin yıldızı. Karadeniz'deki bazı şehirler hakkında son bir analiz yapmam gerekirse,
Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece Düzce, Bolu, Karabük'te ve Batı Karadeniz şehirlerinin tüm iç kesimlerinde yağışlar doğrudan KAR olarak başlayacak.
Pazar gün içerisinde EN GEÇ saat 10:00-11:00'dan sonra sahillerde de yağışlar saf KAR'a dönecek. Pazar günü özellikle Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun sahil kesiminde YOĞUN KAR YAĞIŞLARI bekliyorum.
Batı Karadeniz Şehirlerinde Çarşamba gününe kadar devam edecek hafif DEK geçişleri bekliyorum ancak asıl yoğun kar yağışları Pazar günü olacaktır.
Kastamonu'nun doğusundan itibaren yükseklerde bir sıkıntı yok, kar yağışları olacaktır ancak alçak kesimler ve sahiller için son yorumumu yarın yapacağım.
Bu sistem konusunda İç Anadolu adına son bir tahminde bulunmak gerekirse,
Eskişehir, Çankırı, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri ve Sivas'ta il genelinde kar örtüsü olacaktır.
Ankara'da Kuzey ilçelerde daha kalın bir kar örtüsü beklerken, güneye indikçe kar miktarında azalma bekliyorum.
Kırıkkale, Karaman Kırşehir, Konya ve Yozgat'ta ilçeden ilçeye değişebilen bir kar örtüsü olacaktır. Genel olarak ince bir örtü oluşabilir.
Önümüzdeki sistem için EGE Bölgesi hakkında son bir söz söylemek gerekirse,
İzmir sahillerde havada kısa süreli kar yağışı görülme ihtimali düşük de olsa var. Yükseklerde kar da olacaktır örtü de olacaktır.
Manisa'da her yerde ince bir örtü oluşturabilecek kar yağışları olacak.
Kütahya'da her yerde tatmin edecek miktarda kar yağışları görmek mümkün olacak.
Uşak'da her yerde ince bir kar örtüsü olacaktır.
Muğla'da kar namına bir beklentim bulunmuyor.
Denizli'de havada bile olsa kar yağışları olacaktır.
Afyonkarahisar'da kar örtüsü bölgeden bölgeye değişkenlik gösterebilir. Bazı yerlerde ince, bazı yerlerde güzel bir kar örtüsü olabilir.
bu sistem beklediğinizden güçsüzmü geldi hocam ?
Bu sistem 2 gün önce gözüktüğü gibi gelse Anadolu yakası'nda bazı yüksek noktalarda diz boyu kar olurdu. Maalesef bozdu.
Etiler tarafı bir 10 cm görür mü acaba? Rakım 130 bu arada, cevaplarsanız sevinirim
Sağlam bir yağış ve kütle yakalarsanız örtü oluşabilir hocam. Artık söz bizden çıktı radar takibine kaldı.
Yarın öğle saatlerinde giriş yapacak cephe ile birlikte Balıkesir, Bursa ve Bilecik'te düşecek yağışlar doğrudan KAR şeklinde olacak.
Yalova İzmit ve Adapazarı'nda yükseklerde KAR olarak başlayan yağışlar sahillerde önce Yağmur KKY, akşam 18:00 civarı ise KAR'a dönecek.
Cephe yağışları bu şehirlerin tamamında ÖRTÜ oluşturacaktır.
Pazar günü yukarıda saydığım şehirlerden Balıkesir dışında kalan bütün şehirlerde kuvvetli Deniz Etkisi Kar (DEK) yağışları var. Bu yağışlar Yalova, İzmit ve Adapazarı'nda Yoğun olacaktır.
Pazartesi günü İzmit ve Sakarya hafif DEK yağışları alabilir.