Zonguldakli67 Karlakurek tartışmaya gerek yok hocalarım ortam mutlaka gerilir yağışlar azalınca yapacak bir şey yok maalesef. Tartışıp birbirinizi kırmaya gerek yok bu yüzden. Sıkıntı varsa özelden çözün buradan yazılan mesajları sileceğim.
CAN tarafından yazılan gönderiler
-
-
Hocam, dekleri de kattınız mı yoksa DEKleri radar takibinden mi bakıcaz (dekleri bilemezsiniz ama tahmin yürütebilrsinz diye sordum)
Evet DEK'ler de az çok hesaba katıldı fakat örnek veriyorum bir DEK bandı oluşur sürekli şansına Avrupa yakasında aynı yeri vurur, orası kalın kar örtüsü alır. Bizim bilemeyeceğimiz şeyler onlar
-
CAN hocam GEFS kar haritası bitince mi çıkıyor?
Birazdan atarım onu da.
-
Can abi Kocaeli/Gölcük kaç cm
CM vermiyorum ama ayağının batacağı bir kar yağışı olur diyorum.
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. Son model güncellemelerinin ardından Marmara ve İstanbul Kar haritalarında revizeye gitmem gerekti. Yağışlarda bariz bir kısılma olduğu için gerekliydi. Diğer bölgelerde ilerleyen süreçte bazı revizeler yapılabilir. Buradan aktarmaya devam edeceğim. Bugün sorulan sorulara verdiğim yanıtlar da bu haritalara göreydi. O sebepten dolayı bugün soru soran arkadaşların panik yapmasına gerek yok.
-
Hocam 18i gibi kıbrıs yakınlarında bir ab oluşumu var sizce iç anadolunun güneyi istediğini alır mı daha özele inmek gerekirse konya karaman
Evet bu ihtimal var. O ab'yi takip etmek gerekli. Size de olumlu yönde yağış katkısı yapabilir.
CAN abi Pazar ve Pazartesi DEK durumu nedir? İstanbul avrupa yakasında etkili olur mu? Yoksa sadece sistemin getirdiği yağış ile mi yetineceğiz?
Pazar günü ağırlıklı olarak Anadolu yakası ve İstanbul Boğaz hattını etkileyebilecek DEK'ler var.
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
hocam kayaşehir de güzel bi örtü görebilirmiyiz
Örtü olur ama ne kadar güzel olacağı DEK kütlelerinin yönüne göre değişir
-
sagol can abi
Imkansiza yakin ama pazar pazartesi de yagis alma sansimiz varmi
Yok maalesef Salih.
-
Aydın doğusu 500 rakıma yağma ihtimali varmı
Başçayır köyü, köşk 300 rakım görünüyor fakat siz daha yüksektesiniz sanırım hocam. Cumartesi akşamı ve Pazar günü Karla Karışık Yağmur ve KAR ihtimali yüksek.
-
Hocam konumum adına son yayınladığınız tahmine göre bi değişim mevcut mu şuan?
Kocaeli güzel kar alacak. Bir değişim yok hocam.
-
istanbul için windy sitesindeki tahminlerin doğruluk payı nedir yorum alabilir miyim bakmaya takip etmeye değermi
Sadece sıcaklık konusunda takip et o da ICON modeli olsun. Yağışlara radardan bakacaksınız.
-
Sıcaklık bile değil. Sıcaklığa sadece Cumartesi akşamı bakacaksınız. Sonrasındaki 2 gün sadece radar takibi yapın. Modellerin önemi kalmadı şuan.
-
selamun aleyküm havaların sesi ailesi ? CAN hocam kar ne zaman geliyor inşallah
Pazarı Pazartesiye bağlayan gece sıcaklıklar Kar sınırına düşüyor. Sonrasında radar takibi yap kar alacaksın
-
Kuvvetli karayelle birlikte kar konumumda hızlıca örtü yapar mı?
Sıcaklık 0.5 derecenin altına düştüğü anda evet.
Konumum dün gecedeki gibi şanssız kalıp kar yağmama olasılığı var mı hocam? Sabaha kadar oturdum bekledim cumartesi gecesi beklediğime değer mi?
Hocam DEK yağışlarında neyin ne oldacağı belli olmaz. Ancak cephe geçişinde daha hızlı bir Kar'a dönme söz konusu olacak Cumartesi akşam. Bu sefer sıcaklık düşüyor ve daha da yükselmiyor.
Hocam peki cumaki yağıştan daha mı kuvettli olacak özellikle rüzgar desteği olacak mı konumum adına
Evet kesinlikle çok daha kuvvetli olacak.
Hocam Zonguldak son görüntüde nasıl
Pazar akşamı sıcaklık düşerek kar sınırına iniyor. Pazartesi sağlam kar var. Güzel bir örtü oluşacaktır. (Rakım 10 metre olarak baz alındı. rakımın 100 ve üzeriyse Pazar akşamı daha erken döner. Sıcaklığı takip et.
izmir buca kaç cm alır rakım 103
CM yok ama kar ihtimali var. Üstte dediğim gibi sıcaklık ve radarı takip et Cumartesi akşamı.
Benim konum için değişen bir şey var mı abim ?
Çok sınırda hocam. Modeller mütabık değil ama kar yağışı görülür diyorum Pazartesi. Soğumaya göre tutabilir de.
Hocam Konya, Beyşehir son durumu nedir halen hafif olarak mi geçiyor mgm de kar yağışlı diyor ama inen yok hala şaşırtıcı hafta sonu içinde demiş karlı diye sizce hafta sonu güzel bir kar alabilir miyiz ? şimdiden teşekkürler
Hocam Pazar akşamından itibaren sıcaklıklar kar sınırına düşüyor yağışı radardan takip etmeniz gerekecek.
hocam güncel veriler ne söyler esenyurt adına cumartesi aksam - pztsi aksam arası? dün gece malum başaramamıştık
Bu sefer öyle bir şey yok. Cumartesi akşamı sıcaklıklar kar sınırına 3-4 gün birdaha yükselmemek üzere düşüyor.