Haftalık Uzun Vadeli Ecmwf Ensemble Çıktıları
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturHaftalık Uzun Vadeli Ecmwf Ensemble Çıktıları
Konu Altından WeatherBell Ücretli Verilerinin Paylaşımları Yapılacaktır. Verileri Kaynak Sunmadan Diğer Platformlarda Paylaşmak Yasaktır.

Pazar günü Ege, Marmara Pazartesi günü ise Akdeniz'de Güneyli esecek olan rüzgarın yer yer sefer iptal ettirecek, bazı sabit olmayan yapıları yerinden uçurabilecek ve soba zehirlenmesine neden olabilecek şiddetde esebileceği tahmin edilmektedir.
Yağışların yurdun Ege, Marmara, İç Anadolu'nun kuzeyinde tatminkar seviyede, Doğu Akdeniz'de ise kuvvetli olması beklenmektedir.
Salı günü için Doğu Akdeniz'in yükseklerinde kuvvetli kar yağışlarına karşı uyarmakta fayda var.
Ecmwf'nin AO ve özellikle son NAO güncellemeleri size Aralık ayında sistem mistem yok diyorlar. GLOBO ve SubX modellerine bakmak lazım ama NAEFS'de de bir ışık göremiyorum. Aralık ayından genel anlamda bir beklentim olmaz kış mevsiminde fakat geçen sene bile Aralık'ta 3 kere havada kar gördüm İstanbul'da. Gidişat kötü şahsi değerlendirmemdir bu ayı da sistemsiz kapatabiliriz.
öyle demiştiniz ya
Aysonuna kadar genel anlamda ülkemizi etkileyecek kar yağışlı bir sistem gözükmüyor.
Konya'ya önümüzdeki 10 gün içinde hafif yağışlar görülecektir 42serkan4242
@Keskekaryagsa İzmir gibi daha güney enlemler için modellerde kesinleşince konuşuruz.
ankara için kar sistemi varmı?
Ankara'nın kuzeyi için önümüzdeki 10 ün içinde kar ihtimali var. Şuan kesinlik yok.
Akdeniz, Ege, Güneydoğu Anadolu Bölgelerimiz Salı günü Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir sistemle kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar alacak. Özellikle Antalya Körfezinde yağış tehlikeli boyutta.
Ecmwf Haftalık Ortalama ve Subx modellerinin Aralık sonu beklentileri. Avrupa üzerinde yüksek basıncın yerleştiğini görüyoruz sistemi destekleyen veriler artıyor.
Girit civarı ve genel olarak Akdeniz'de yüksek miktarda deprem aktivitesi söz konusu. Deprem fırtınası kendi kendine de sönümlenebilir daha büyük bir hareketin öncüsü de olabilir. Temkinli olmakta ve takip etmekte fayda var.

Aralığın son haftasına kadar zonal rüzgarlar hızlı olacak. Umudumuz son hafta yavaşlaması.
Son değerlendirmelerime göre Aralık'ın son haftasına kadar zaman zaman soğumalar ve yağışlar dışında genel anlamda yüksek basınç etkisi altında geçireceğiz. Üzülerek söylüyorum ki ay ortası civarı beklenen sistem için beklentilerimi yitirdim. Takibe devam edelim.
Abi bu sistemde izmire kar varmi aralık ortası
Aralık ortası sistemi sakat şuan benim gözümde. Modellerde görmeden bir şey diyemem fakat Aysonu için şansınız var.
Ankara ya gelen bu sistem kky yaptı gerçek bir kar yağışı var mıdır?
Şuan görünürde şurası şurası kesin kar alır diyebileceğim bir sistem yok. Aralık ortası sistem ihtimali var.