Ayrı ayrı senaryoların kar haritaları Weatherbell'de yok dostum.
can hocam samsunda pazar gecesi yada akşamı kar başlama ihtimalı var mı?
Düşük. Soğuk girişi Pazartesi ilk saatlere sarkıyor hocam.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturAyrı ayrı senaryoların kar haritaları Weatherbell'de yok dostum.
can hocam samsunda pazar gecesi yada akşamı kar başlama ihtimalı var mı?
Düşük. Soğuk girişi Pazartesi ilk saatlere sarkıyor hocam.
CAN hocam bizde yağmur var daha karı göremedik sıcaklık yüksek mgm yoğun kar ikonu atıyor ama kof çıkıyor :))
Hocam Tunceli merkez çok enteresan bir konumda. Ecmwf ve GFS çözünürlükleri düşük olduğundan sıcaklığı çözemiyorlar. ICON ise daha başarılı bu konuda. Önümüzdeki günlerde bölgenizde sürekli KKY ve Kar arasında gidip gelen yağışlar olacaktır
Can abi artık benim için guncellemelerin bir etkisi olmazmi yani değişme şansı yokmu
Tabii ki var kötüleşmez tam tersi iyileşir
Can Abi Arnavutköy 40cm üstü yağarsa adres yolla baklava gönderecem sana :D
Arnavutköy DEK'ler konusunda şanslıdır 40 cm olur mu bilmem ama güzel kar yağar
CAN 1 soru daha sorabilirmiyim şırnak beytüşşebap ilçesine ne kadar kar yağar
En az yarım metre.
Aman can abi saat kaç olursa olsun ya beklerim ben dışarıda beklicem zaten saat tahminin varmı abi kaç gibi başlar
Saat tahminim yok onu ancak radarda görünce anlarız
EmreKaya CM vermiyorum dostum kapkalın bir örtü olacak onu bil yeter.
Can abi benim bulunduğum yere kaç gibi yağış başlar bu gece
Gecenin ilerleyen saatlerinde başlar. Uykusuz kalman gerekebilir.
Bu yağışlar nem yeterince düşük olduğu ve doğal olarak dewpoint de düştüğü için 4-5 derecelerde yağan kar yağışları. Devamını beklemeyin. Daha doyurucu yağış bu gece gelecek. Asıl bomba ise Cumartesiyi Pazara bağlayan geceden itibaren
Abi benim konum Pendik sahile 5 km uzak yağış ne zaman başlar ve kaç cm örtü olur
Bu geceden yarın sabaha kadar kar geçişleri görülür. Asıl yağış Pazar gecesinden itibaren. CM vermiyorum attığım haritaya bak
Mersin’de seyirlik kar görülme olasılığı hiç mi yok ?
Var. Çok düşük bir olasılık ki onu da öğlen GFS güncellemesi gördü. Eğer bu olasılık yeterince artarsa bilgilendirme yapacağım.
İstanbul Ataşehir windy den baktığımda 10günde 48cm gözüküyor, hocam sizce 10 gün içinde en yüksek kaç cm alır ?
CM vermiyorum. Haritadaki kalınlık değerine bak
Sayın Can Hocam Tokat-Merkez ne olur ? 10 Cm i geçer mi sizce?
CM vermiyorum. En az hafif bir örtü oluşabilir bana göre. Daha fazlası da beklenebilir.
Beşiktaş'ın yükseklerinde hafif kar yağışı başladığı söyleniyor. Videolar var.
İstanbul'da bugün yakaladığınız sürpriz kar yağışları ve gece başlayacak kar yağışlarına dair fotoğraf ve videolarınızı bekleriz
GFS sabaha göre %170 daha iyi. Akşama biraz daha iyileşebilir.
GFS Öğle güncellemesinde siklon sabaha göre daha güçlü.