Deniz etkisi olucak mı? Kusura bakmayın ama biraz heyecanlıyım sizi yordum biraz
Olacak.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturDeniz etkisi olucak mı? Kusura bakmayın ama biraz heyecanlıyım sizi yordum biraz
Olacak.
evet abi rakım 938 baktın mı?
Kardeşim en az 15 cm kar yağışın var.
Abilerim bolu nasıl olur birde kaç cm kar yağacağını gösteren haritaya nereden bakıyorsunuz şimdiden teşekkür ederim hepinize
Bolu en şanslı yerlerden. En az 20cm kar yağışınız var. Yüksekler daha da aşabilir. Ulaşımda aksamalar olacaktır.
Eğer sahile 0'san 2-3cm örtü bekleyebilirsin fakat rakımın arttıkça kar kalınlığı artacaktır. Rakımını da belirtmen gerekiyor sorarken.
ardakvs1903 rakım ve konum bilgilerini söylersen cevap verebilirim.
Hocam Giresun Merkez Sultaniye köyünün rakımına bakarmısınız? Ve önümüzdeki sistemde ne kadar kar alacak değerlendirmesiniz? Şimdiden teşekkürler
Evinin önüne yağacak kar miktarını söyleyebilirim fakat adresi doğru vermen lazım. sultaniye köyü çıkmıyor.
Hocam Canakkale nasil (merkez) sinirda kaliyo sanirim
Çanakkale İstanbul vs Pazartesi akşamı bakacağız.
selamun aleyküm konya nasıl olur hocam tşk
Konyanın çoğu noktası iyi kar alacak. +10 cm
Merhaba,ben kahramanmaraşın Hürriyet mahallesi kar alabilir mi?rakım 840
Konumunuzda karla karışık yağmur beklenebilir fakat yerde tutacak kar beklemiyorum.
Daha kuzeyinize ve yükseğe çıkarsanız metrelik kar görebilirsiniz. (25-26-27 Sistemi söz konusudur)
Herkese hayırlı akşamlar Bozüyük/Bilecik için ne kadar kar beklentisi var acaba rakım 750 teşekkürler...
7-10 cm arası örtü garanti.
Geçen sistemdeki Paralel vs Gfs mevzusunun ardından şimdi de bir göz gezdireyim dedim. Yine ikisinin arasında bazı noktalarda büyük farklar gördüm.

Dewpoint değerleri Paralel ve Gfs'de çok benzerken;

Yağış türü konusunda ikisi büyük farklar sergiliyor. Bunun sebebi de;

Aradaki sıcaklık tahmini farkı büyük olasılıkla. Geçen hafta çarşambaya dönersek;

Ayın 19'u sabah çalıştırmalarının aynı saat için tahmin ettiği sıcaklıkları görüyoruz. Ana çalıştırma İkitelli Sanayi hattına 3-4 dereceleri yerleştirmişken Paralel 0-1 derecelerde. Hatırlarsak bu saatlerde sıcaklıklar boğaz hattında bile Paralelin tahmin ettiğine daha yakındı.
(Görsel Havaturka'dan alıntıdır)
Kısacası kar yağışı son güncellemeye göre öğle saatlerinde cephe bitmeden başlayabilir gibi gözüküyor ![]()
Salı günü cephe yağışı bitmeden öğle saatlerine doğru kara çevirirse (ihtimal yüksek şu an) cephe yağışıyla 2-3cm alırsınız. Devamı ise DEK'lere kalmış. Kemal Ensar
Soruları cevaplayan üyelere teşekkürler. Ankara Batısı dışında iyi yağış alacak.
SiberianSnow Youtube'a yükleyerek atabilirsin.
Şubatın 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 tarihlerinden birinde efsane sistem gelecek. Buraya yazıyorum nokta tahmini yapıyorum efsane tahminciyimdir.
Ocağın 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 tarihlerinden birinde efsane sistem gelecek. Buraya yazıyorum nokta tahmini yapıyorum efsane tahminciyimdir.
Salı gününden itibaren sistem(ler)in etkisine girmeye başlayacağız. Uzun soluklu soğuk bir dönem bizleri bekliyor.