hocam antalya için de birkaç kelime istiyorum mümkünse:rahat:
Haftasonundan itibaren yağışlar etkili olacak.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturhocam antalya için de birkaç kelime istiyorum mümkünse:rahat:
Haftasonundan itibaren yağışlar etkili olacak.
Önümüzdeki süreçten kısaca bahsetmek istiyorum. Kasım ayında olması gerektiği gibi Anadolu'nun yükseklerinde, Batı Karadeniz'in yükseklerinde ve Doğu bölgelerimizde önümüzdeki günlerde kar yağışları görülecek. Bununla birlikte ülkenin tamamında 4-5 gün boyunca kesin olarak normallerin 5-6 derece altında sıcaklıklar ölçülecek. Karadeniz sahileri deniz etkisiyle bulutluluk oranı yüksek günlerin etkisinde olacak. Yeni hafta itibariyle sıcaklıklar mevsim normallerine dönerken haftasonundan itibaren de Güney ve Batı bölgelerimizde yağışlar etkili olacaktır.
Şimdi gelelim asıl karışıklığa neden olan, başta bize inmesini beklediğim "ikinci" sisteme. Bahsettiğim sistem yukarıdan kopmasını beklediğim bir ULL yardımıyla inecekti fakat son günlerde modeller "aşırı negatif NAO" sinyalleri vermeye başladığından ULL'nin kuzeyimizden yuvarlanıp Avrupa'yı etkileyeceğini düşünüyorum. Ay sonu ise 3. bir atak beklentim var. Şuan bu sistem de İskandinav yükseğinin aldığı uygunsuz konum ve Avrupa'daki parazit alçak basınçların çokluğu yüzünden %70 kuzeyimizden sıyıracak gibi duruyor. Eğer bu süreçte uygun sinoptiği yakalarsak mevsim normallerinin üzerine çıkmayıp Kasım ayını normaller altında kapatabiliriz fakat şahsen pek de umutlu değilim bu konuda. Hayırlısını önümüzdeki süreci takip edip hep birlikte göreceğiz.
Hocam rica etsem Çanakkale icin de degerlendirmelerde bulunur musunuz
Doğusu batısından büyük oranda daha fazla yağış alacak.
Mersin bu sene yağış ve sıcaklık bakımından nasıl bir durum geçirir ilgili biri cevap verebilirmi?
Soğuklar dağları aştığında kar yağacaktır. Bu sene şansınız daha yüksek gibi duruyor..
merhaba kahramanmaras için bu yılki kar beklentiniz nedir? Cevaplarsanız sevinirim.
Akdeniz sık sık siklon patlatacağı için uygun soğuklarla sağlam kar alabilir bu sene.
Berkant8 Kasım ayının sonlarına doğru bakalım bu duruma
Eğer azor ilk sistemdeki konumunu korumayı başarırsa devamı da çorap söküğü gibi gelir. Bu sene azor çalışmalı.
Güzel model güncellemelerini görmeye başladık. Benim bahsettiğim sistem bu soğuma değil ardından İstanbul'da bile kar yapabilecek bir sistem, ilk soğuma ayın 15i gibi etkilemeye başlayacak devamı ise kesin değil fakat her türlü kış koşulları yaşamaya başlayacağımız kesin.
Sibirya olsaydı kuvvetli soğukları barındırırdı fakat 850hPa ya bakınca belli oluyor sibirya olmadığı, en fazla -12 civarı değerler var.. @Tamereis in dediği gibi genel olarak pasifik ve kutup yükseğinden türeyen sibirya değil de doğuya kaymış iskandinav yükseğidir ve bizim açımızdan de pek yararı yoktur. Kendi bölgesinde takılsaydı 30 günden fazla süren bu süreç yaşanmazdı.
Ecmwf akşam çalıştırmasında artık soğuk tarafa almaya başladı bizi, devamında da azor iyi yerleşirse kuvvetli bir sistem inebilir.

Kasım ortası civarı ciddi sistem ihtimali artıyor
Şu bahsettiğim sistem 1 hafta civarı ötelenmiş gibi duruyor. Patern bir türlü lehimize işlemedi..
Kasım ortası civarı ciddi sistem ihtimali artıyor
Ben abartı olduğunu düşünmüyorum en az -6 -7 inecektir o da en az. Düşüncem bu yönde..
Trakya,Batı Karadeniz, Marmara sistemi gibi görünüyor İnşALLAH Gelir CAN
Sadece buralar da değil gelirse çoğu yer etkilenir

Kasımın ikinci haftasından sonra gibi erken bir tarihte beklediğimiz ilk ciddi sistemi CFS uzun zamandır işaret ediyor.
Öğlen Gfs güngellemesinin son saatlerinde gözüken İskandinav YB'ye dikkat. Kasımın 2. haftasından sonra sistem indirebilecek yüksek basınç budur.