Yeni Temalar eklenmiştir.
CAN tarafından yazılan gönderiler
-
-
Dayım, daha nice birlikte senelere inşallah. İyi ki doğdun.
-
Tekirdağ yarın kar alacak çok yüksek ihtimal. Örtü de olabilir.
-
malasef kar tutmadı azcık beyazlattı sonra gitti. Hala yoğun kar yağışı var mı
Yarın için ihtimal var.
-
hocam sistem modellere yansımışken soriyim Edremit önümüzdeki hafta ne olur
Bol bol güneş alır.
-
kar ne zaman başlıycak peki
Gece başlayabilir. Bundan sonra da radar ve sıcaklık takibi yapın.
-
o sistem yılın en kazık sistemi olucak
Benim konumda tahmin mi yaptın sen? Eğer öyleyse uzaklaştırmam gerekecek sanırım dostum. Kuralları biliyorsun

-
Mart'ın 10'undan sonra bir sistem ziyarete gelebilir.
-
Biliyomda hocam mobilde google dan resim kopyalanmiyo yada ben bilmiyom.
Aynen Google Chrome'de mobilden resim kopyalanmıyor.
-
Mobilde resim atma yine aynı mesaj kısmındaki gri çubukta. En sağda ok benzeri bir işaret var ona bas açılıyor seçenekler.
-
Herkese Selamlar. Biraz derin bir değerlendirmeyle karşınızdayım. Bildiğiniz üzere bugün yeni bir sistemin etkisine girdik. Kuzey Afrika'dan sürüklenip gelmiş olan ve Girit civarında derinleşerek yoğun yağışlara sebebiyet veren bir siklon var karşımızda.

Şu sıralarda ülkemizin batı ve iç kesimlerini kısmen etkileyen yağışlar ilerleyen saatlerde yayılacak ve daha geniş bir alanda etkili olmaya başlayacak. Özellikle akşam saatlerinden itibaren Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısında şiddetli yağışlar bekleniyor. Bu yağışlara Trakya,Ege ve Marmara'nın Orta-Batısında şimşek ve gökgürültüleri, oraj hadiseleri de eşlik edecek. Yağışlar pazartesine kadar kademeli olarak zayıflayarak ve daha doğu kesimlere kayarak devam edecek.
Asıl sürpriz olan etken ise bu yağışların Pazar günü öğleden sonraki saatlerden itibaren Trakya, Çanakkale Balıkesir'in yüksekleri ve İstanbul'un Çatalca, Silivri gibi batı ilçelerinde kar ve sulukara dönüşmesi olacak.

Haritada Trakya ve İstanbul batısı üzerinde görülen morluklar kar kalınlığını cm cinsinden işaret ediyor. Trakya'da yer yer 7-8cm'yi bulacak bir kar kalınlığı verirken diğer bahsettiğim bölgelerde seyirlik yoğun kar yağışı görülebilir diyor.

Animasyondan da görüldüğü üzere kütleler hızlı bir şekilde gelip hızlı bir şekilde geçecek ve ani kuvvetli yağışlarla etkili olacak. Su taşkınlarına karşı dikkatli olunmasını tavsiye ediyorum. İyi hafta sonları diliyorum.
-
Selamlar. Öncelikle güzel haberlerim olduğunu söyleyebilirim. Ayın 11'inden itibaren yeni bir siklonik sistemin etkisine giriyoruz ve bu sistemin ardından sıcaklıklar bir daha 13-14 derecelere yükselmemek üzere önce kuzey kesimlerde daha sonra ise İç kesimlerde düşüşe geçecek. Güney kesimlerimiz de mevsim normallerine inecekler. Yağışlar da siklonik sistemin etkisiyle bir kaç gün Ege ve Marmara'da yer yer kuvvetli olacaktır. Alçak basınç alanının geçişinin ardından ülkemizin kuzey kıyıları poyraz-yıldız-karayel karışımı rüzgarların etkisinde kalarak soğuyacaklar. Normallerin çok üzerine çıkmayacak fakat kıyı kesimlerde yine kar olmayacak. 20'sine kadar olan süreç şimdilik böyle geçecek gibi görünüyor. Kısaca kış şartları geri dönüyor. Hayırlı uğurlu olsun.
-
Az önce Azor çıldırdı diye paylaştığın görselde Azor desteği alıp ekstrem derecede güney enleme inmiş kutup yükseği yer almaktadır. Basınçların Yerlerini öğreneceğiz birlikte

-
Daha önce tahmin ettiğim gibi gelişmeye devam ediyor durumlar. Önümüzdeki süreçte yani ayın 10'una kadar Ege, Marmara ve Akdeniz'de yer yer 20 dereceleri aşan sıcaklıkları göreceğiz. Bu zaman diliminde ayın 7-8-9'unda Ülkenin doğu kesimleri hariç yağışlar da etkilemeye devam edecektir. Haritalı tahminimde paylaştığım gibi yağışlar söz konusudur. Sıcaklıklar ayın 11'inden itibaren düşüşe geçecektir ve uzun süre boyunca kış değerlerinde seyredeceğimiz havalar geliyor diyebiliriz. Kar durumuna ise vade yaklaştıkça bakacağız ve sizleri bilgilendireceğiz.
-
Yalnız byCOLDDD onun devamında İtalyada oluşan siklon tüm sistemi kapardı biz de lodos yerdik :D