Akşam GFS güncellemesi bu konu üzerinden paylaşılacaktır.
Uzmanlar tarafından yorumlama bu konu üzerinden yapılacaktır.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturAkşam GFS güncellemesi bu konu üzerinden paylaşılacaktır.
Uzmanlar tarafından yorumlama bu konu üzerinden yapılacaktır.
ECMWF ve GFS endeksleri hem 14-15'civarı için hem de Akustik için OLUMLU.
FACEBOOK hesabımdan ayır 4 ünde yaptığım tahminimi burada aktarayım istedim.
Ahmet Temel
4 Ocak, 16:14 · Arkadaşların ile paylaşılıyor
UZUN VADE TAHMİNİM: İstanbul bu gece yarısından sonra hızlı ve etkili bir sağnak yağış alacak. Perşembe akşamından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek ılık ve yağışlı havanın etkisine girecek. Pazar günü lodos fırtınasıyla birlikte sıcaklıklar 20 derece ve üzerini görecek Afrika atağı sayesinde. Pts Salı da yağış var lodosla birlikte Önümüzdeki hafta sonuna doğru muhtemelen perşembe cuma gibi Kuzeyden büyük olasılıkla Kırım üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı havayla birlikte sıcaklıklar 10 ila 15 derece azalacak ve kky ve kar yağışları yavaştan başlayacak inşallah.
Geçen gün de ifade ettiğim gibi ayın 22 23 ü gibi oldukça baboş bir sistem ihtimali artıyor. Yakında diyagramların nasıl da hamak poziyonu alacağını Allah nasip ederse göreceğiz. Şimdiden o tarihlerde diyagramda doğum sancısı başladı devamı da gelecek inşallah. Ne demek istediğimi yakında anlayacaksınız dostlarım umarım bu tablo değişmez yoksa sistem gümleyebilir biraz bıçak sırtı bir sistem gözüm o sistemde takipteyin yaklaşık bir haftadır.
tarantula hocamın tahmini.
avrupa yakasının dek sistemlerinde şansı daha düşük sanırım en iyisi benim gibi boğaz hattında oturmak
En iyisi siklonlu karayelli sistem almak =D
merhaba, siteye yeni katıldım.çok faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz. bursa-inegöl de ikamet ediyorum.bursa ile ilgili önümüzdeki günlerde beklediğiniz sistem kar bırakırmı acaba? teşekkür ederim.
Sabahki son güncellemelere göre bu ihtimal yüksek, ama tam olarak zamanını ve ne kadar yağacağını bilemiyoruz. Modeller çok tutarsız. Bizi takip etmeye devam edin
Pazartesi bu ilk salınımla alakalı tahmin ve değerlendirmemi yaparım.
Diğer modellere kıyasla UKMO 144. saat oldukça çirkin.
Senaryolarda Kar yağışı
CAN ecm Ankara diyagrami varmı musaitsen atabilirmisin
Tam da önümüzde hareketli bir süreç varken, ülkemizin sistemlerden etkilenme ihtimali artarken, ben de Blogumu ve buradaki sistemi yeniden aktifleştiriyorum.
Kısa vadede, sistem ve uyarı durumlarında diğer uzun vade tahmincilerimizin yanı sıra genel olarak uyarı ve analizlerden ben sorumluyum. Önemli sistemlerde ayrı konular açarım fakat çok da etkili olmayacağını düşündüğüm sistemlerde bu konu üzerinden devam ederim.
Konularımda mesajlarınız onay kutusuna düşmektedir. Ben tüm mesajlarınıza toplu bir biçimde günde birkaç kere cevap vermekteyim. Böylelikle kullanıcılar bir sürü atlayan sayfa ve mesaj görmek yerine, başkalarına verdiğim cevaplardan kendi konumları için de çıkarım yapabilmektedirler.
Uzun lafı kısası, sistemlerde ya da sistem dışındaki süreçlerde kısa vade ile alakalı sorularınızı bana buradan sorabilirsiniz.
Ülkemizin topraklarına ve insanlarımıza iyi gelecek yağmurlar, kar yağışlarına sonunda kavuşmak dileğiyle, iyi akşamlar dilerim.
Tam da önümüzde hareketli bir süreç varken, ülkemizin sistemlerden etkilenme ihtimali artarken, ben de Blogumu ve buradaki sistemi yeniden aktifleştiriyorum.
Kısa vadede, sistem ve uyarı durumlarında diğer uzun vade tahmincilerimizin yanı sıra genel olarak uyarı ve analizlerden ben sorumluyum. Önemli sistemlerde ayrı konular açarım fakat çok da etkili olmayacağını düşündüğüm sistemlerde bu konu üzerinden devam ederim.
Konularımda mesajlarınız onay kutusuna düşmektedir. Ben tüm mesajlarınıza toplu bir biçimde günde birkaç kere cevap vermekteyim. Böylelikle kullanıcılar bir sürü atlayan sayfa ve mesaj görmek yerine, başkalarına verdiğim cevaplardan kendi konumları için de çıkarım yapabilmektedirler.
Uzun lafı kısası, sistemlerde ya da sistem dışındaki süreçlerde kısa vade ile alakalı sorularınızı bana buradan sorabilirsiniz.
Ülkemizin topraklarına ve insanlarımıza iyi gelecek yağmurlar, kar yağışlarına sonunda kavuşmak dileğiyle, iyi akşamlar dilerim.
Ordu nasıl etkilenir abilerim ?
Şuan kesin bir şey yok akşamki GFS modeline göre soruyorsan kar yağışı alacaktır.