Zonguldakli67 Hocam bize yağış olarak ilk sistemde kky mi gözüküyor tam çıkaramadım sınırdayız gibi
Kar yağışı vermiş çünkü rüzgar yönü karayel, Balkanlardaki soğumayı kar için yeterli bulmuş.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturZonguldakli67 Hocam bize yağış olarak ilk sistemde kky mi gözüküyor tam çıkaramadım sınırdayız gibi
Kar yağışı vermiş çünkü rüzgar yönü karayel, Balkanlardaki soğumayı kar için yeterli bulmuş.
Ekranının boyutunu 27" almaya çalış derim. 144HZ yeterli olacaktır.
İlla 4k monitör alacak diye bir şey yok. En azından 1080p monitörde 2000 serisine veya 1080TI'a vereceği parayla alacağı FPS'ten daha fazla FPS alacak. Fiyatın daha ucuz olması bir yana.
CAN hocam benim şuan sistem rtx 2060 Super kardeşime de bi topluyum dedim indirimler oluyor arada bir bakacağım sağolun fikri olan arkadaşlar söyleyebilir
Eğer yeni bir sistem toplayacaksan kesinlikle 1080TI tarzı kartlardan ya da 2000 serisinden uzak dur. 3000 serisinin en düşük versiyonu olan 3060TI bile çoğundan daha iyi performans veriyor ve daha ucuz.
Eğer bütçen çok dar ise GTX1660 kullanabilirsin.
https://www.akakce.com/ekran-karti/en…i,70259176.html
https://www.itopya.com/gigabyte-gefor…it-ekran-karti/
GTX 1080TI yerine yeni çıkan RTX 3060TI tercih edersen daha yüksek performansı daha düşük fiyata temin edebilirsin.
42 YILDIR GÖRÜLEN EN DÜŞÜK BUZ KAPSAMI
Ulusal Kar ve Buz Verileri Merkezi (NSIDC) araştırmacıları, 2020’nin 42 yıllık uydu kayıtları tarihindeki en düşük ikinci Kuzey Kutup deniz buzunu gördüğünü açıkladı. NSIDC Direktörü Mark Serreze, Eylül 2020’de rakamlar açıklandığında, “Bu çifte bir felaket” dedi.
NASA bilim adamı Joey Comiso, “Bu düşüşü gözlemlediğimiz hızda, Kuzey Kutbu’ndaki yaz deniz buzunun bu yüzyılda tamamen yok olması ihtimali çok muhtemeldir” dedi.
Kuzey Kutbu’nda buzlar küçülürken, NASA Aralık 2016’da Sahra Çölü’nün kenarına nadiren düşen kar yağışı görüntülerini kaydetti.
Görüntüler, yan yana veya kaydırarak karşılaştırabileceğiniz NASA web sitesinde etkileşimli bir galeri olarak paylaşıldı. NASA’ya göre bu durumun bazıları iklim değişikliğiyle ilgili, bazıları ise iklimle alakalı değil.
Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji…afladi-6197848/
Ağabey olan UKMO ve kardeşi ECMWF her zamanki gibi benzerler
CFS Control 13-20 Ocak Arası Görünüm
CFS 13-20 Ocak Arası Görünüm
Haftalık ECMWF güncellemesi 13-20 Ocak arası görüntü bu şekilde.
Çağrı Erdal diyagram daha çok kere değişir, Ecmwf modelini takip etmek daha yararlı şu sıralar.
CAN Ankara diyagrami varmı ecm ?
Teşekkür ederim abim diyagramın güncel olmadığını biliyorum güncellenene kadsr uyurum diye yazmıştım
Cephe geçişi sonucu oluşan Oraj ve fırtına hattı Ege kıyılarında etkili oluyor.
Daha kuzeyde, Marmara'da ise tatmin edici yağışlar başladı. Kütleler İstanbul Avrupa Yakası başta olmak üzere bu gece güzel yağışlar bırakacaktır.
Oraj sadece Akdeniz ve Ege kıyı bölgelerde beklenmektedir.