Sametgdkhd videolar siteye yüklenemiyor Youtube'ye yükleyip sonradan buraya atman lazım. Ya da discord sunucusuna atabilirsin isteyen oradan bakar
CAN tarafından yazılan gönderiler
-
-
Sametgdkhd bu gece sıcaklık yağışın saf kar olarak kalması için uygun, yağış olursa belki bazı yerlerde tutabilir.
-
Bu nedir hocam?
Radar görüntüsü :D
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. Sametgdkhd çok heyecanlanmadan bekle. Çok da bir şey olacağını sanmıyorum ama
-
En Yüksek: 17.1 Derece
En Düşük: 12.1 Derece
-
Mgm ,Trabzon'un doğusu Rize Artvinin 400m üzeri kesimlerine yoğun kar verdi siz ne düşünüyorsunuz benim rakım 320(Sürmene)
Doğu Karadeniz:
Doğu Karadeniz'de KKY sınırı 350 rakım, KAR sınırı 750 rakım üzeridir. 1300-1400 rakım üzerinde KUVVETLİ KAR (20-25cm) yağışları beklenmektedir.
-
Daha dün öğlen uyarı yapıp senden bahsettim Sametgdkhd ne dediysem aynı geçerli.
-
ULL'yi bir dönme dolap farzet bu dönme dolabın içini suyla doldurup döndürdüğün zaman ana merkezde su kalmaz ve etrafa yayılır sürekli ULL'nin merkezi nereye vuruyorsa anlaki çevresinde yağış vardır -45 lik çekirdek 2017'de orduya vurmuştu ancak ordu 15 cm kar almıştı o sistemde çevre iller 50-90 cm arası kara mağruz kaldı ull olarak soğuk gelmektense sibiryadan direk soğuk gelsin heryer nasiplensin ULL kumar gibi birşey oluyor atmosferde
Kesinlikle katılıyorum. Fazla kumar maalesef. Vurdu mu yüz güldürüyor ama vurmadı mı ah vah çekiyorsunuz.
-
Peki bunun artısı ve eksisi nedir?
Karadeniz'e ULL indiğinde normal bir zamandan çok daha fazla yağış düşer ve yoğun yağışlar görülebilir diyeyim.
Sizin için de bu geçerliydi ama üst seviyedeki rüzgar yönü nedeniyle kütleler karaya çıkamıyor.
-
ULL ye kısacası ve kabaca havanın üst katmanlarındaki alçak basınç diyebiliriz. Normalde yüksek basınçta yağış oluşamayacak olan kuru hava katmanlarında yeterli nemlilik ve soğuma sağlanınca ULL diyebiliriz. Siklona benzer ama yer seviyesine yansıyan bir basınç izobarlar şeklinde yoktur.
-
Merhaba tesekkur ederiz. İlk sorum 26-27 sinde trakya nasıl olur sizce? Ve ocak ayını nasıl geçirebiliriz? Bu arada konumum:tekirdağ
Hoşgeldiniz hocam siz o kar yağışı nerede olursa olsun oraya koşan meşhur Jermo musunuz yoksa?
-
Angora şırnak 900 rakımda kar yapabilirmi
Dün cevapladım hocam sorunuzu.
-
Kaç saat var hocam? Winter hocam sabah saat 9 gibi başlayacak diyodu
Radar takibi yapman gerek ama görünene göre yağış kütleleri Karadeniz üzerinde dolanıyor karaya pek çıkamıyor. Çıktığında da yoğun kar gibi bir beklentim dünden beri yoktu açıkçası Winter hocan neye dayanarak bu bilgiyi sunmuş bilmiyorum ama Sulu kar dışında çok bir şey bekleme.
-
Son durum;tek damla yok
Aklıma geldin Samet, Bulancak köyü 520 rakımda bu sistemde sıcaklık sıkıntısı var. KKY görebilirsin ama kar için daha yükseğe çıkman gerekli.
Yağışın oralara gelmesine daha var Samet. Bekle, saatler var diyebilirim.
-