Belirtileri gösteriyorsa gider hastaneye kontrol yaptırır. Panik olmadan yapılmalı bu işler.
Kuru öksürüğün, nefes darlığın, düşmeyen ateşin mi var tak maskeni ya da milletten uzak dur, hastaneye git.
Bulaştıra bulaştıra gitme en azından.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBelirtileri gösteriyorsa gider hastaneye kontrol yaptırır. Panik olmadan yapılmalı bu işler.
Kuru öksürüğün, nefes darlığın, düşmeyen ateşin mi var tak maskeni ya da milletten uzak dur, hastaneye git.
Bulaştıra bulaştıra gitme en azından.
Hocalar okulda o kadar uyarmasına rağmen tuvaletleri pis tutanlar var. Ellerini yıkamayanlar var. Bunlara dikkat etmeyen insanlar oldukça sıkıntı oluşur
Çoğunluk hijyen kurallarına çok dikkat etmiyor. Tuvaletten çok derste sıkılıp kemirmeye başladığınız kalemlerden mikrop kapıyorsunuz. Dikkat edilmesi lazım bu konularda.
İşin garibi virüs yayılma tehlikesi oluşmasın diye adamlar maçları seyircisiz oynatıyor, bizim fanatik milletimiz sağda solda toplanıyor cafelere falan akın ediyor bu sefer. Kapar hastalığı kendisine bir şey olmaz yaşlanmış annesine babasına bulaştırır o zaman anlar hatasını.
Biraz mantıklı düşünmek lazım bu konularda. Millet anlamıyorsa da komple erteleyin gitsin ligleri.
Ayrıca Süper Lig'in ertelenip ertelenmemesi konusu ligin durumudur takımların performansıdır tarzı konulardan çok daha önemli olan "İnsanlık sağlığı" konusu ön planda tutulmalı.
Liglerini erkenden tatil etmeyen ülkelerde yayılım hızı ani bir biçimde artıyor. Dikkatli olmamız gerek bu konuda.
Kıyamet seneryosunu oluşturduğum günler çok önceki günlerdi. Siz beni bilgilendirdiniz. Bende tamam dedim. Bugün içinde bir haber yayınladım. Bir şey yapmadım yanii abi. Neyse kusura bakmayın. Rahatsızlık verdim kapatalım konuyu
Yahu yok rahatsızlık vermiyorsun. Daha resmi kaynaklardan duymadığın ya da okumadığın sürece öyle sağdan soldan duyduğuna inanma diyorum. Çok bilgi kirliliği var.
Abi ben virüsü büyütmüyorum ki. Nereden çıktı ki bu. Ben sadece gelen haberler için bilgilendirme yapıyorum. Siz benle dalga geçiyorsunuz
Öyledir. Yap sen bilgilendirmeni bir şey diyen yok biz zaten şizofreni falanız burada 10 kişi göremiyoruz en başından beri kıyamet senaryoları oluşturduğunu.
Senin için söylüyorum zaten panik yapma diye. Yapmıyorsan da sıkıntı yok. Ailecek hijyeninize dikkat edin sıkıntı çıkmasın.
Şu an Türkiye'de 2 tane Covid-19 vakası var.
Vakalardan biri diğerinin yakını. Eğer diğer vatandaş da etrafına bulaştırdıysa zaten virüsün çoktan yayılmaya başladığı anlamına gelir.
Burada asıl mesele şu, forum zaten virüslerin vs. konuşulduğu bir forum değil, ayrı konu açtık adı üstünde Güncelleme-Bilgilendirmeler adında ama hala burada gelip olayı büyütmeye çabalayan bir sen varsın @Y_u_s_u_f1
Zamanında Domuz ve Kuş gribi de insanlığın büyük kısmına bulaştı en azından o zamanlar sosyal medya bu derece çöplük değildi de insanlar ortalığı velveleye vermedi. Yeni nesil çok panik yapıyor.
Haber uydurma Yusuf. Olayın aslı Çin'deki yetkililerin Covid-19 atlatanlara gidip bi' meni testi yaptırın demesi. Henüz kesinleşmiş bir şey yok.
Taa 17 Şubatta endeks verileriyle ortalama tarihleri sunduğum bir tahmin yaptım. Anlaşılan iyi okumuşum bahsettiğim tarihlerde sistemler geliyor.
15'inden itibaren yeniden serinliyoruz hatta soğuyoruz. Covid-19 virüsünün ülkemize giriş yaptığını da düşünecek olursak hastalanmamaya dikkat edin. Ani sıcaklık değişimleri bağışıklık sisteminizi iyi etkilemez.
20 Mart'tan sonra da vortexin yavaşça dağılmasıyla yeniden soğuyoruz. Bu soğuma kıyılarda kar gördürebilecek kadar etkili bile olabilir. Takip edelim.
Ecmwf Uzun vade güncellemesi ortalaması Mart sonuna doğru nötr civarına düşüş öngörüyor.
Günlük ENS güncellemesinde AO'yu beğenmedim. Nao ise güzel.
GFS'de AO endeksi gayet iyiken NAO negatife kayıyor. İyi değil 2 güncellemedir modellere görünen üstümüzden Avrupa'ya kayma senaryosu gerçekleşir.
Zonguldakta ve Bartın'da 12 gün sonrasına %60 olasılıklara kadar vermiş diyagram çok uzun vadeden bu kadar vermesi ?
Değişebilir fakat daha önce de dediğim gibi Mart sonu ihtimaller yüksek.
Bu nasıl bir diyagram Mart sonu :D
Yazılılar ne olacak. İnternetten mi onlarda
Ertelenir büyük ihtimal Yusuf. İnternetten yapmazlar yazılıları.
Cumhurbaşkanlığından Çıkan Kararlar:
İlk, Orta Öğretim ve Liseler 16 Mart'tan itibaren 1 Hafta süreyle tatil edilecek.
Nisan'daki tatil öne çekilmiş oldu.
23 Mart'tan itibaren öğrenciler uzaktan eğitim alacak. (TV, İnternet üzerinden)
Üniversiteler 16 Mart'tan İtibaren 3 Hafta Tatil Olacak.
Spor Müsabakaları Seyircisiz Oynanacak.
Kamu Görevlilerinin Seyahatları İzne Mütabık Olacak.
Ama ben astım hastasıyım.
Öyle çok ağır değil ama yinede var.
Corona bulaşşa hastaneye yatırırlarmı ?
13 yaş civarında ölüm oranı 1000 de 2. Bağışıklığın çok güçsüz olmalı.