Can abi tahminim tuttu yihuu:'D gökgürültü sağanak olacak demiştim.
E normal değil mi zaten ısınmadan sonra gelen yağışta kararsızlık yüzünden oraj görülür :D
Yine de böyle orajlar beni kesmez kırmızı kütleler olmalı radarda
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturCan abi tahminim tuttu yihuu:'D gökgürültü sağanak olacak demiştim.
E normal değil mi zaten ısınmadan sonra gelen yağışta kararsızlık yüzünden oraj görülür :D
Yine de böyle orajlar beni kesmez kırmızı kütleler olmalı radarda
Uzun zaman sonra ilk kez şimşek görüp gökgürültüsü duydum. Bahar hoşgelmiş
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre her yıl tüm dünyada 500 milyon kişi grip oluyor. Üç ila beş milyonu hastalık yüzünden hastaneye yatıyor ve 250 ile 500 bini hayatını kaybediyor. Dünya nüfusunu 7 milyar, Türkiye'ninkini 70 milyon olduğu kabul edilirse, bu rakamları yüze bölerek “muhtemel” bir ortalama bulunabilir.
Aynen öyle bu salgınların farkı da bilinmemeleri ve daha şiddetli olmaları zaten. Bu salgın 500 milyon kişiye bulaşsa en az 15 milyon insan ölürdü. Şiddet farkı bu.
CAN hocam benim görüşüm tiyatrodan başka bir şey değil bu virüs yalanı. Geçmişte gördük örneklerini kuş gribi, domuz gribi VS. Koskoca milyarlık çinde 2000 kişi ölüyorsa zaten virüs yok. Normal gripten ölen daha fazladır orada.
Ben de bu konuda panik yapmıyorum açıkçası çünkü bir sürü salgınla karşılaştık geçmişten günümüze. Salgının öldürme oranı zaten %3. Onlar da yaşlı ve sağlıksızlar.
İtalya Avrupa'ya, İran Ortadoğu'ya yayıyor. Yunanistan'da ilk vaka görüldü.
Arada kaldık. Etrafımız sarıldı.
Country, Other | Toplam Vaka | Toplam Ölüm | Yeni Ölüm | Toplam İyileşme | Ciddi Durumdakiker | |
---|---|---|---|---|---|---|
China | 78,073 | +415 | 2,715 | +52 | 30,012 | 8,745 |
S. Korea | 1,261 | +115 | 12 | +1 | 24 | 18 |
Diamond Princess | 691 | 4 | 10 | 36 | ||
Italy | 374 | +51 | 12 | +1 | 2 | 19 |
Japan | 172 | +11 | 2 | +1 | 23 | 13 |
Iran | 139 | +44 | 19 | +3 | 25 | |
Singapore | 91 | 58 | 7 | |||
Hong Kong | 89 | +4 | 2 | 18 | 6 | |
USA | 57 | 6 | ||||
Thailand | +3 | 22 | 2 | |||
Taiwan | 32 | +1 | 1 | 5 | 1 | |
Bahrain | 26 | +3 | ||||
Kuwait | 25 | +14 | ||||
Australia | 23 | +1 | 15 | |||
Malaysia | 22 | 20 | ||||
Germany | 18 | 15 | 1 | |||
France | 17 | +3 | 2 | +1 | 11 | 1 |
Vietnam | 16 | 16 | ||||
U.K. | 13 | 8 | ||||
U.A.E. | 13 | 3 | 2 | |||
Canada | 11 | 3 | ||||
Macao | 10 | 6 | ||||
Spain | 10 | +1 | 2 | |||
Iraq | 5 | |||||
Oman | 4 | |||||
Philippines | 3 | 1 | 2 | |||
India | 3 | 3 | ||||
Austria | 2 | |||||
Croatia | 2 | +1 | ||||
Israel | 2 | |||||
Russia | 2 | 2 | ||||
Afghanistan | 1 | |||||
Algeria | 1 | |||||
Belgium | 1 | 1 | ||||
Brazil | 1 | |||||
Cambodia | 1 | 1 | ||||
Egypt | 1 | 1 | ||||
Finland | 1 | 1 | ||||
Greece | 1 | +1 | ||||
Lebanon | 1 | |||||
Nepal | 1 | 1 | ||||
Sri Lanka | 1 | 1 | ||||
Sweden | 1 | |||||
Switzerland | 1 |
Aklıma birşey geldi.
Bu virüslerin mutasyon geçirme olasılığı max. Seviyede.
Şimdi aşıyı tam bulacakken hastalık mutasyon geçirip çoğu kişiyi öldürür ve onca emekte boşa giderse ?
Kim bilir?
Bu tür grip salgınlarında aşıyı uzun vadeli bir çözüm olarak düşünmek de hata aslında. Aşı ilk aylarda salgının yayılmasını engelleme konusunda işe yarar sadece. Hasta olanı iyileştirmez yani. Zaten bu yüzden doktorlar her hastalıkta Antibiyotik kullanımını önermiyor. Bakteri kaynaklı olmadığı sürece virüsel hastalıkların ilacı yoktur, bağışıklık sistemini destekleyen ilaçlar verilir ki hasta iyileşsin.
Yarında sıcaklık yüksek. Eğer geldiyse sıcaklıktan etkilenir mi acaba o virüs can abi. Yarınki sıcaklık yeterli olur mu virüsün zarar görmesi için.
Hey Allahım çok dar düşünüyosun. Ortalama sıcaklıklar yükseldiğinde ve bahara giriş yaptığımızda virüs de kırılacak diyorum ben. Öyle bir günde olacak iş değil.
Tamam da abi ilacının bulunması 8-12 ayı bulabilirmiş. Bu zaman zarfında. Çok insan ölmez mi.
Yok öyle bir şey havaların ısınmasıyla virüs de kırılacak zaten. Aşısı da en geç 2-3 aya çıkar. Zaten şimdiden söylentiler dolanmaya başladı aşı geliştiriliyor diye.
CAN abi virüsü hafife almaya çalışıyorsun herhalde. Basit bir grip değil. Hafife alınacak bir virüs olsa dünyaya duyurulmazdı salgın var diye
Yusuf dünyada günde her türlü gripten onlarca insan ölüyor. Hafife almak değil konu bu da bir grip türü ve daha yeni, diğerlerinden daha farklı olduğu ve tanınmadığı için uygun tedavi yöntemi de bulunamıyor. Tabii ki Covid-19 normal grip virüsünden daha güçlü olduğu için daha fazla insanı öldürüyor ama filmlerde dizilerde izlediğiniz gibi insanlık yok olmayacak Plague Inc falan oynamıyoruz burada :D
Korona virüsünden korunma yollari
1 korunamazsniz
2 korunamazsiniz
3 korunamazsiniz
Saçmalık Eren :D Kişisel temizliğine özen göster ve insanlardan uzak dur her türlü korunursun.
Fakat genelde evlerimizi havalandırma alışkanlığımız yok, okullarda sınıflar ya çok dar ya da havalandırılmıyor, toplu taşımada da insanlar istediği gibi öksürüp tıksırıyor herkesin içinde.
Hali hazırda bağışıklık sistemi çok güçsüz halde değilse bir sıkıntı olmaz Yusuf. Ki zaten bağışıklık sistemi o kadar zayıf olanlar basit bir griple de ölebiliyor.
Ülkemiz bir sürü salgın geçirdi Yusuf salgın virüsleri daha çok yaşlıları etkiler. Ölenlerin %90'ından fazlası da 70-80 yaşının üstünde zaten. Sen ölmezsin yani sen ölme ihtimali en düşük olanlardansın Çok film izledik böyle korkuyoruz da anlamsız açıkçası. Daha önce geçirdiğin griplerden tek farkı virüsün tanınmıyor olması.
Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.Ölmeye hazırım.
Yukarıda yazdık zaten ne olduğunu :D Sen niye panik yapıyorsun.
Virüs kuluçka halinde aramızdaysa zaten haftasonu gelmiştir. Bu uçaktaki 132 yolcu da karantinaya alındı.
Ortaya çıkar 1-2 haftaya en geç.