CAN tarafından yazılan gönderiler

Böyle bir ihtimal yoktu. Çok şaşırdım bu nasıl oldu ne ara fırladı böyle bir şey anlamadım bile. Ama Allah razı olsun o seneryolardan vallahi. Umutsuzluktan ölüyorduk:'D

Siklon işte, adamı vezir de eder rezil de. Bir anda çıkar gelir sürpriz olur bakalım takip edelim.

Bana kalsa afrika atağı olsun :)

Bugüne kadar böyle bir siklon oluşumu söz konusu değildi ve ihtimal de yoktu fakat sabahtan itibaren Batı kıyılar (Özellikle İstanbul) için umut ışığı olabilecek çıktılar sunulmaya başlandı.

İşimize yarayacak olan sinoptik tipi:

gens-2-1-120.png

Diğer modellerin arasında siklonu kısmen destekleyen Ecmwf ENS (Ortalama) çıktısı ve UKMO modelinin çıktısı var.

Ecmwf ana senaryo, GEM, Icon ise bu salınımı desteklemeyen modeller arasında yer alıyor.

Kendi yaptığım analize göre kıyıları memnun edecek sistemciğin gelme ihtimali %25-30 dolaylarında.

Salınımı kritik bir biçimde etkileyen faktör İzlanda baskısıyken, dolaylı olarak Azor'un konumu ve siklonun yönü de önemli faktörler arasında yer alıyor. Bu sistem gelecekse Karayel ŞART.

Karseverler önümüzdeki 3 gün modelleri umutlarını minimum düzeyde tutarak takip etsin. Çarşamba Akşamı bu sistemciğin gelip gelmeyeceği netleşmiş olur.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

1 Hafta önce dediklerimin hala arkasındayım.

28 Şubat'ta kıyılar için yetersiz bir soğumamız var fakat iç kesimler iyi kar alacak.

Ardından Sıcak bir atağımız var. 8-10 gün civarı sürecektir.

12-16 Mart civarı bir salınım daha inebilir.

Sonra yine mola verebiliriz.

Ay sonu sistem beklentim de devam ediyor.

Şunu belirtmekte de fayda var, kıyılar için kar ihtimali azalıyor fakat aynı oranda umutlarınızı korumanız için nedeniniz de var. Vortex rekor üstüne rekor kırıyor bu sene. Nisan'da yani bayağı geç final stratosfer ısınmasıyla dağılabilir.

Sistemlerin Kıyılarda Kar İhtimali:

28 Şubat: %10

12-16 Mart: %40

Mart Sonu: %20

NAO Endeksi çok güzel de AO adam olamadı gitti.

AO endeksini beğenmedim..

@Y_u_s_u_f1 işte o senin eğlenme tarzın karşındakini sinir ederek :) Biz de lisedeyken böyle bir çocuk vardı bi güzel dayak yemişti hatırlarım çocuğu :) Lise bitince bu alışkanlıklarından kurtuldu.

Can abi sadece tepkini merak ettiğimden denemek istedim seni. Ama şaka yapılmazmış sana onu anladım:'D

Yok yahu ben espri anlayışı gayet geniş bir insanım ama bu şaka değil milleti sinir edip sonra ağla kudur ahahah tarzı saçma esprilerin yapıldığı yeni neslin eğlenme tarzı :D

Gel güzel espriler yap hep beraber gülelim beni böyle şeylerle sınama :)