CAN tarafından yazılan gönderiler

Yağacaksa mart ilk hafta yağsın. 20 sinden sonra yağarsa sıkıntı meyve ağaçları için. Hep yanar tomurcuklar. ?

Aynen öyle fakat her ne kadar kıyılar için kar olasılığı azalsa da iç kesimlerde sıkıntı yaratacak soğuklar gelecek gibi duruyor Nisan'da da. Geç dağılan vortex buna neden olacak.

Mart ilk haftasında gerçekleşmesi olası soğuk salınımın ardından yüksek basınç 2 hafta kadar üzerimizde oyalanabilir.

Mart'ın son haftası ise kış son nefesini vererek bizim coğrafyamıza (Avrupa-Türkiye-Kafkas) soğuk günler geçirtebilir.

Polar vortex eninde sonunda dağılacak zaten :) Dağılırken de bir yerleri mutlaka etkileyecektir.

Önümüzdeki ayın son 10 gününün ardından kışı (Batı için gerçekleşmeyen kışı) kapatırız. Mayıs civarı da oraj takibine başlarız.

Olası sistem tarihi olasılıkları:

28 Şubat-5 Mart: %60

12-16 Mart: %20

20-26 Mart: %40

Uzun vade konuma attım, buraya da atayım merak edenler olur diye.

Mart ilk haftasında gerçekleşmesi olası soğuk salınımın ardından yüksek basınç 2 hafta kadar üzerimizde oyalanabilir.

Mart'ın son haftası ise kış son nefesini vererek bizim coğrafyamıza (Avrupa-Türkiye-Kafkas) soğuk günler geçirtebilir.

Polar vortex eninde sonunda dağılacak zaten :) Dağılırken de bir yerleri mutlaka etkileyecektir.

Önümüzdeki ayın son 10 gününün ardından kışı (Batı için gerçekleşmeyen kışı) kapatırız. Mayıs civarı da oraj takibine başlarız.

Olası sistem tarihi olasılıkları:

28 Şubat-5 Mart: %60

12-16 Mart: %20

20-26 Mart: %40

Semih Ö. kendine gelir misin hem gidip Anketler konusuna yazıyorsun hem de gelmiş bana soruyorsun. Ben ne yapabilirim kardeş modellere yansımadıysa ben mi yönetiyorum havayı? Takip et işte sistemin gelebileceği tarihleri ihtimal olarak veriyoruz gelmezse de oturur oraj takip ederiz kış bittiğinde.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

İki modelin de AO endeksini pek beğenmedim. +2 pozitif civarı kalmamalı nötre inmeli.

GFS Endeksleri çok güzel.

Endekslerin nötrden negatife geçmesiyle yavaş yavaş modellere de yansıyacak yanlış mı anladım hocam CAN

Yok hocam, eğer pozitif endeksler nötre iniş yaparsa sistemi Avrupa kapar. Bize nötr lazım.

AO'daki +6'lık rekor seviyesindeki yükseliş ay sonu nötr civarına ani bir iniş yapacak. Güçlü bir sistem geliyor gibi duruyor.