Rüzgar yönünün fark etmediği tek soğuk türü Sibirya soğuğudur. Üst seviyeden değil yerden ilerlediği için Türkiye'nin her yerindeki sahillerde 850hPa'da -5 -6 varken kar'a dönüşler başlar.
CAN tarafından yazılan gönderiler
-
-
Balkanlar'da yer sıcaklığının -10 ve altında olması durumunda Karayel yönünden esen rüzgarın başlamasıyla 850hPa'da 1-2 derece varken donan yağmur yağar, 0'ın altına indiğinde kar yağışı başlar. Yer seviyesi 850hPa'dan düşük seyredebilir.
(Marmara Bölgesi için Geçerlidir)
-
GFS akşam güncellemesini paylaşana 300 puan benden
24 saatlik aralıklarla paylaşılabilir.
-
daha fazla rütbe seçeneği olabilir
Analizci
Veri analiz uzmanı tarzı
Var zaten. Tahminci/Sorumlu genel yetkisi altında veriliyor.
-
Bir de foruma facebook twitter ile giriş olabilir
Denemiştik bu kayıt sistemini ama sürekli bir terslikler çıktı. Forumlarda pek mümkün olmuyor sonradan yine bakarız duruma göre.
-
Ömer o mümkün değil maalesef.
Kemal Ensar onu grafik destekten arkadaşımıza sorarım
-
4 kişi talip olsa herkes güncellemelerden birini paylaşsa 4 sorumlu olurdu ama şu an 2 düşünüyoruz :D
-
PAYLAŞIM SORUMLULUĞU ŞARTLARI:
-GFS Modelinin 00z, 06z, 12z, 18z Güncellemelerinden En Az İkisini Sonuna Kadar 24 Saatlik aralıklarla paylaşmak.
-ECMWF Modelinin 00z ve 12z Güncellemelerini Sonuna Kadar Paylaşmak.
-Sistem Zamanı Paylaşımları Çoğunlukla Yöneticiler Ele Alacaktır.
-Paylaşımları Yüksek Oranda Aksatmadan Yapmak.
-
CAN hocam model paylaşım sorumlusu 2 tane lazım.
Biri genel paylaşıçı, birde yardımcı.
O kişi paylaşamazsa veya eksik vb. Olursa diğeri halleder.
Zaten yardımcı gibi değil de birden çok sorumlu da olabilir. Model paylaşımı yapılsın yeter.
-
Mersin Mezitlide bu akşam yarın sabah yada yarın gece kar yağma olasılığı nedir lütfen cevaplarmısınız bu arada dün saat 3-4 gibi başladı ve saat 11-30 a kadar aralıklarla kar yağışı gördük ama hava 2-3 derece olduğu için kar çok yumuşaktı eridi hemen tutmadı :((
Yağarsa aynı şekil havada görüntülük yağar hocam.
-
CAN hocam tahmininiz gerçekten tuttu şuan burada 30 cm kar var Giresun merkezde 20 cm varmış. Son olarak bugün içinde gene bir yoğun kar yağışı bekliyormuyuz? Veya normal bir şekildemi devam edecek?
Kara devam
-
Can abi biz yarin kar alirmiyiz
Olabilir
-
Gucu guzel gibi uretim devam ediyor sanki ne dersiniz hocam yarinda kar devam edermi baslarsa araliklarla gfs pazartesi gece 2 3e kadar kar veriyordu orta kuvvet
Bana neden soruyorsun onu anlamıyorum. Kütleleri sana ben mi yolluyorum radara bakmak daha mantıklı bence soru sorup durmaktansa
-
Bati karadenizde guclu dekler uretmeye devam ediyor gibi nasil gidiyor uretimi
Radarda ufak kütleler var ne yakalarsan artık
-
Ben anlamadım hocam 30-50 cm demişler 1 cm bile yok hiç radarda bomboş bumuydu sistem yaa o kadar takibe bumu gelecekti...
İsyan edeceksen tatile çıkarayım seni bir hafta. Aldığından memnun ol biraz da, yapacak bir şey yok.
Ben 0 cm aldım ağlamıyorum. Hava olayı bu, ki senin için sistem henüz bitmedi 1 günün daha var.