@Y_u_s_u_f1 buzlanma başladığı an yerin ıslak olmasının önemi yok. 850hPa'da -10'un girmesine bakar olay.
CAN tarafından yazılan gönderiler
-
-
>>>WinteR<<< reis o yönden bakarsak SAF KAR yarın akşamdan sonra ancak
-
@Y_u_s_u_f1 Cumartesi geceyarısı dememin nedeni Cumayı Cumartesiye bağlayan gece olması :D
21:00 gibi kar beklersen hayal kırıklığına uğrarsın. Daha çok geceyarısına doğru saf kar beklemen gerekir. Sabaha beyaz uyanacağın kesin zaten.
-
@Y_u_s_u_f1 doğru dedim. Sıcaklığı takip edeceksin sen cephe yağışının bir kısmını sulukar ve KKY olarak alacaksın gibi duruyor. Sıcaklık 1 ve altına indiği zaman kara dönecek.
Kemal Ensar Mikail ile yakın bağlantım yok açacaksın radarı kardeşim bakacaksın nerden nasıl gelecek DEK kütleleri
-
@Y_u_s_u_f1 Rakımın 100 civarı gibi duruyor işaretlediğin yerdeysen. Güneyinde de yeşillik-orman tarzı bir yerler var sanırım.
Konumunda 10cm'yi rahat devirirsin bence.
cuma geceki istanbul kütlelerinde anadolumu daha iyi avrupamı ?
Cephe yağışı Trakya'dan Kocaeline kadar orantılı olur. Ardından Başlayacak DEK yağışlarında İstanbul'da Boğaza yakın kesim ve Anadolu yakası şanslı olur.
-
Rakımım 40 silivride saf kar gördüm öğle saatlerinde.
-
Kocaeli (Gölcük)için örtü Durumu aynı mı. Bir de abi bizde ne zaman kara dönmeye başlar hala yağmur. Ve kütleler bize gelmiyor
Cuma gece yarısından sonra sıcaklığın düşmesiyle kara dönecektir. Sonra ne alırsan senin için saf kar olarak düşecek. Çok denizin dibinde oturuyorsan 6-8 cm daha içteysen rakımın 50'nin üstündeyse 10-12 cm alabilirsin.
-
Cagdas_165888 Kestel'de bu akşamdan itibaren sıcaklık 0 derecenin altına indiğinde kar da tutmaya başlar hocam. Yerde örtü birikimi bekliyorum cm ise yağış yoğunluğuna göre değişir.
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. Görüldüğü üzere Kocaeli'nin kuzeyi dışında merkezde yağış kütlesi yok. Genel anlamda ise en fazla 18-21 dbz civarı bir yoğunluk söz konusu bu da yoğun bir yağış yaratmaz. Radarda yeşil kütleler ne kadar artarsa yağış yoğunluğu da o kadar fazla olur.
-
SnowBall13 evet Batı ve Orta Avrupa ilkbaharın keyfini çıkarsın :D
Çağrı Erdal kimse laf çarpıtmıyor radara bak sonra hareketli görüntüye bak, sana doğru gelen kütleler (maviyse yağış hafif olur rengi açılırsa yeşile doğru yağış yoğun olur) varsa otur bekle işte. MGM'den anlık sıcaklık takibini de yap.
-
Hocam Tokat ne olur ? Kaç cm kar alır
Hocam Tokat Merkeze en az 10-12 cm benden
-
Arkadaşlar Radarda mavi yeşil kar diye bir şey yok. Sıcaklık uygunsa kar yağar radarda maviden yeşile-sarıya gittikçe yağış yoğunlaşır.
-
Kesik kesik mi Of ya yine tutmıcak ya yine düzgün kar göremicez ya allahım ne şanssızım ya keşke Sibirya’da yaşasam ya
Ben dün İsyan görmek istemiyorum demedim mi? Yahu adamı deli etmeyin :D
-
Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
-
hocam mgm anadoluya gece kar vermiş avrupada bişi yok ve kky göstermiş burda kar falan olurmu? Yada gece bişiler
Radar takibi yapacaksın artık