CAN tarafından yazılan gönderiler

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Ecmwf ENS Haftalık Tahminleri Control'den Enstanteneler.

8-11 Şubat arası sistem vermiş.

ECMWF ENS Uzun Vade güncellemesine göre Şubatın 8-9'u civarındaki sistemin ardından uzun süre sıcak ve yüksek basınçlı taraftayız. Mart başında yüksek basınç ancak bize uygun pozisyon alıyor.

Geçen şener üşümezsoy hocayı dinlemiştim gerçi anlamadım ama sürekli yabancı bilim adamlardan bahsetti bir kaç videosunu da izlemiştim marmara da 6,5 depremin üsütünü beklemiyorum diyordu

Mağaradan kalma veriler ve fazla iyimser, fazla iddialı.

Açıklayacak olursam, depremler çok sıkıntılı bir segment üzerinde meydana geliyor.

Akdeniz'de 8 ve üzeri deprem riskinden bahsetmiştik.

bu arada 2045 çok geç neden geç çünkü enerji eğer 2045 e kalırsa istanbulda en az 9 şiddetinde deprem enerisi ortaya çıkar yada 2 şiddettinde bir deprem olur yani

ya ozamana kadar enerji toplar yada enerjisi tümüyle yok olur :)

Şuan Marmara Denizindeki Fayların son verilere göre EN FAZLA 5-10 senelik sınırı kaldı.

An itibariyle 7'lik deprem üretecek enerji mevcut bile.

Ayrıca İstanbul'daki fayların en büyük deprem kapasitesi 7.6, daha büyük deprem üretemezler.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul'da iki deprem beklediğini belirterek, "Bir tanesi Küçükçekmece tarafında diğer bir deprem de Mudanya'dan gelen ve Çorlu üzerinden Edirne'ye giden hat üzerinde meydana gelecek" dedi. Ercan, "Benim deprem beklediğim yıl 2045'tir" diye konuştu.

Gigaton denilen bir birim varmış sanırım tam bilmiyorum o daha azmış yani deprem olması için gigaton enerjisi diye bir şey varsa o daha toplanmamış.(gigatonu hiç bilmiyorum)

Bir çok hocanın farklı yorumları var fakat Şener Üşümezsoy olsun, Ahmet Ercan olsun son veriler yerine 2010 yılının öncesinde edindikleri verileri kullanıyorlar. Yeni araştırmalar kurma gibi fikirleri hiç yok.

Celal Şengör ve ekibi de aynı şekilde. Kullandıkları veriler eski.

En güncel araştırma ve verileri Cenk Yaltırak ve ekibi bulundurduğu için onları takip etmenizi öneririm Marmara açısından.