Can abi son guncelemeyı karadenız İÇİN rica etsem değerlendırırmısınız
40cm kar alırsın Karadeniz soru sormasın mümkünse
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturCan abi son guncelemeyı karadenız İÇİN rica etsem değerlendırırmısınız
40cm kar alırsın Karadeniz soru sormasın mümkünse
Bizimki hala geç saatlerden kar gelebilir şeklinde değilmi CAN
Bu akşam saat 9-10'dan sonra sıcaklığı takip et kara dönebilir.
Hocam Bolu merkez için kar tahmininiz nedir ?
Bu akşamdan itibaren yarın aralıklarla kar, Cumartesi de Karla karışık yağmura çevirme riski olan kar var.
Ankara kara çevirir mi rakım (1050+) dikmen civarı sabah kky vardı
Sanmıyorum hocam.
Ecmwf ENS Haftalık Tahminleri Control'den Enstanteneler.
8-11 Şubat arası sistem vermiş.
ECMWF ENS Uzun Vade güncellemesine göre Şubatın 8-9'u civarındaki sistemin ardından uzun süre sıcak ve yüksek basınçlı taraftayız. Mart başında yüksek basınç ancak bize uygun pozisyon alıyor.
Geçen şener üşümezsoy hocayı dinlemiştim gerçi anlamadım ama sürekli yabancı bilim adamlardan bahsetti bir kaç videosunu da izlemiştim marmara da 6,5 depremin üsütünü beklemiyorum diyordu
Mağaradan kalma veriler ve fazla iyimser, fazla iddialı.
Açıklayacak olursam, depremler çok sıkıntılı bir segment üzerinde meydana geliyor.
Akdeniz'de 8 ve üzeri deprem riskinden bahsetmiştik.
Mazıdağı nasıl olur hcm
Cuma günü kuvvetli yağış var ama sıcaklık sıkıntısı yaşayıp kara dönemeyecek gibi..
bu arada 2045 çok geç neden geç çünkü enerji eğer 2045 e kalırsa istanbulda en az 9 şiddetinde deprem enerisi ortaya çıkar yada 2 şiddettinde bir deprem olur yani
ya ozamana kadar enerji toplar yada enerjisi tümüyle yok olur
Şuan Marmara Denizindeki Fayların son verilere göre EN FAZLA 5-10 senelik sınırı kaldı.
An itibariyle 7'lik deprem üretecek enerji mevcut bile.
Ayrıca İstanbul'daki fayların en büyük deprem kapasitesi 7.6, daha büyük deprem üretemezler.
Ahmet Ercan ın açıklamaları mantıklı geldi bana
Dediğim gibi ben de her türlü hocayı dinledim fakat son yıllarda yaptıkları bir araştırma yok, bir yatırım yok, verileri eski bu yüzden güvenemiyorum.
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul'da iki deprem beklediğini belirterek, "Bir tanesi Küçükçekmece tarafında diğer bir deprem de Mudanya'dan gelen ve Çorlu üzerinden Edirne'ye giden hat üzerinde meydana gelecek" dedi. Ercan, "Benim deprem beklediğim yıl 2045'tir" diye konuştu.
Gigaton denilen bir birim varmış sanırım tam bilmiyorum o daha azmış yani deprem olması için gigaton enerjisi diye bir şey varsa o daha toplanmamış.(gigatonu hiç bilmiyorum)
Bir çok hocanın farklı yorumları var fakat Şener Üşümezsoy olsun, Ahmet Ercan olsun son veriler yerine 2010 yılının öncesinde edindikleri verileri kullanıyorlar. Yeni araştırmalar kurma gibi fikirleri hiç yok.
Celal Şengör ve ekibi de aynı şekilde. Kullandıkları veriler eski.
En güncel araştırma ve verileri Cenk Yaltırak ve ekibi bulundurduğu için onları takip etmenizi öneririm Marmara açısından.
Can abi ciddimısın
:memnunseytan:
İlkbahar yaz sezonu açıldı. Orajlar Trakya'dan giriş yaptı.
Daha soğuk beklemeyin