Sabaha kadar ne olur?
Zaten bol bol kar varmış yağış devam eder artık ne kadar alırsan
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSabaha kadar ne olur?
Zaten bol bol kar varmış yağış devam eder artık ne kadar alırsan
Kütleler @Y_u_s_u_f1 un uyumasını bekliyormuş :D
Ama benim ümidim kesildi yağış beklemiyorum ben
Bekleme, yat uyu. Olursa da sürpsiz olur.
can abi bizede bakiversen vezirkopru gol beldesi
Sen aralıklarla kar görürsün Sabaha tutabilir bile.
Bakın hocam İncivez Mahallesi Çaybaşı Sokak
Baktım radardan da, size doğru inen bir kütle var sıyıracağını sanmam ama ne kadar etkili olur bilemiyorum..
Ben buna sistem demem ayıp olur efsane sistemlere
Mahalle neydi bakayım bir oraya :D
Sen nerde oturuyon kardesim
Yağar sizin oralara sabret
Sibiryali60 modellere baktım da Tokat'a daha yağış da vermemişler. Bu saate kadar aldığınız neyse oymuş demek ki. Batınız ve doğunuzda açık yeşil kütleler vardı oralarda dediğim gibi 5-10 cm görülmüştür ama, siz boşlukta kaldınız.
Bu yüzden Deniz etkisi kar yağışlarını sevmiyorum Tahminini yapmayı da sevmem, takip etmeyi de.
İStanbul'da bile kar görülüyor, Karadenizin şansı çok daha fazla bence bu gece ve yarın daha çok ekmek çıkar
Yağış olursa İstanbulun her yerinde kar olur.
Ataşehir dewpoint
Bak buraya giriyorsun:
https://www.mgm.gov.tr/sondurum/turkiye.aspx
Sana en yakın olan istasyonun sıcaklığına ve nemine bakıyorsun. Ümraniye diyelim,
Sıcaklık 3, Nem %54
Sonra Buraya giriyorsun sıcaklık ve nem bilgilerini yazıyorsun.
Site sana dewpoint değerini gösteriyor. -5.4 dereceymiş yani yağış olursa saf kar olur.
CAN abi o siteye baktım da bulamadım nereden aratacağımızı sen bakarmısın rica etsem?
Neyi
Doğu Karadeniz ne güzel kendi yağışını oluşturuyor. Orta Karadeniz de yağış oluşturma yok, olsa bile sarılar olmuyor. Orta Karadeniz yatsın.
Rüzgar yönü nedeni..
Can hocam Radardaki kütleler Zonguldağa gelmeden eriyor sanırım yağmayacak bu gidişle
Bilemiyorum ki, Deniz etkisi bu işte sağı solu belli olmuyor. Radarı takip edeceğiz yapacak bir şey yok.
Hocalarım Tokat'ta hiç yağış yok 1 buçuk saattir galiba bu sistemden pek bişey alamayacagiz
Tokat'ta hafif kütleler gözüküyor ama merkez boşlukta kalmış. Kuzeyden yeni kütleler geliyor belki uğrar size de..
Daha önce dediğim olay gerçekleşiyor, iki yanınızda yeşil kütleler var
Samanlıkta iğne arıyorsunuz resmen. Yoksa daha doğrusu silgi tozundan silgi etmeye çalışıyorsunuz. Bence boşuna şey etmeyin. Çok kötü yağış.
Olacağı buydu zaten. Bunu bekliyorduk sisteme 5 gün kala da bunu bekledik. Ne sanıyordun ki?
Dewpoint ne oluyor
Nem ve sıcaklık ile hesaplanan bir değer. 0'ın altındaysa kar yağar.