Bilal Tan 12-16 saat arası sahiller bile su oranı yüksek ama saf kar görür. 250 metre konusunda şüphe etmiyorum açıkçası pek
5 cm alt sınır.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur Bilal Tan 12-16 saat arası sahiller bile su oranı yüksek ama saf kar görür. 250 metre konusunda şüphe etmiyorum açıkçası pek
5 cm alt sınır.
Hocam yeter ki kar görelim görsel şölende DEK yağışları olursa olur Zaten Perşembe-Cumaya bağlayan gece yarısı ihtimali yüksek veriyorum. ECMWF'yi de beklemek de fayda var diye düşünüyorum yarın son nokta koyulur sanırım.Sizin fikriniz nedir
Konumunuz için son noktayı koydum hocam, profilinize girdiğiniz rakıma bakacak olursam 5 cm'den daha yüksek birikim alma ihtimaliniz yüksek.
Hocam Tokat yok mu yoksa bakar körlük mü yapıyorum
Olmayan şehirlerde değişiklik yok hocam. İlk tahminimle aynı.
Zonguldak adına 23-24 ocak sistemi şanslımı Kar görürmüyüz ?
Zonguldak: Sahillerde su oranı yüksek ama ince bir örtü oluşturabilecek kar, Yükseklerde (150 rakım üzeri) orta şiddette kar,
Su oranı yüksek kar ama örtü oluşturabilecek kar demişsin. O kar vıcık vıcık olmazmı nasıl oyuncak millet
Şu demek, Yağışlar deniz etkili olacak. Yağdığı an sıcaklık düşecek, çatı, çimen hatta yoğun ise yerlerde tutacak ama yağış bitince eriyecek.
Güneydoğu için efsane sistem olacakken anlamadım yağış kısmı tertemiz günlerce.
Bazı yerler ufak detaylarla kaçırdı..
23-24 Ocak "Abes" Sistemi Son (revize) Değerlendirme:
Marmara Bölgesi:
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Yalova Kuru soğuk ve buzlanma,
Bursa, Kocaeli Yükseklerinde Kar, Alçak kesimlerde KKY. Yağışlar hafif,
Sakarya, Bilecik orta şiddette KKY ve Kar görecektir.
Ege Bölgesi:
Ege Bölgesi'nde soğuma dışında herhangi bir hava olayı beklemiyorum. Yağış yok.
Akdeniz Bölgesi:
Bölgenin Doğusunda kalan yüksek şehirlerde kar yağışları görülecektir. Kıyı kesimlerde soğuma olacaktır.
İç Anadolu Bölgesi:
Bölgenin Doğusunda kalan şehirlerde hafif-orta şiddette kar yağışları görülecektir.
Doğu Anadolu Bölgesi:
Daha kuzeyde kalan Erzurum, Kars, Erzincan gibi şehirlerde yağışlar daha hafif yağışları olacakken,
Bitlis ve Van'da orta şiddette,
Güneyde kalan Hakkari'de ve Kuzeydeki Ardahan'da yoğun kar yağışları beklenmektedir.
G.Doğu Anadolu Bölgesi:
Mardin, Batman'da orta şiddette,
Siirt, Şırnak'ta yoğun kar yağışları beklenmektedir.
İstanbul Özel:
İstanbul Anadolu Yakası'nda 23 Ocak Perşembe Günü Öğleden Sonra Oluşan KKY ve Kar (Sahillerde KKY, Yükseklerde Kar) Şartları Gece Saatlerine Doğru Bozmaktadır.
İstanbul Anadou Yakası'nda 23-24 Ocak Sisteminden En Fazla 8-9 Saatlik Bir Süre Zarfında KKY ve Kar Yağışları Görebilecektir.
Yağışlar Deniz Etkili Olacaktır ve Bir İlçe Daha Çok Kar Görebilecekken Diğer İlçe Hiç Kar Görmeyebilir.
Anadolu Yakası Avrupa Yakası'ndan Çok Daha Şanslı Olacaktır. Avrupa yakası çoğunlukla kuru soğuk yiyebilir.
23-24 Ocak Sistemi Karadeniz Özel Değerlendirmem:
Düzce: Sahillerde yer yer KKY, Yüksek ve iç kesimlerde Kar,
Karabük: Orta şiddette yağışı,
Sinop: Sahillerde su oranı yüksek ama ince bir örtü oluşturabilecek kar, yükseklerde orta şiddette kar,
Çorum: Hafif kar yağışı,
Amasya: Hafif kar yağışı,
Ordu: Sahillerde Orta şiddette, yükseklerde yoğun kar,
Giresun: Sahillerde su oranı yüksek ama örtü oluşturabilecek kar, yükseklerde Yoğun kar,
Trabzon: Sahillerde su oranı yüksek ama örtü oluşturabilecek kar, Yükseklerde Yoğun kar,
Rize: Sahillerde tatmin edici bir örtü, yükseklerde yoğun kar,
Tokat için tahminler hâlâ aynı değil mi CAN hocam.
Akşamki revizemde bahsedeceğim
Dalgası bir yana ben de şahsi tahmin (sallama) yapayım bari.
5-8 Şubat, 16-19 Şubat
Devamında da kışı bitiririz bence
Yeni güncel tahminim 6-11 şubat 14-19 şubat 24-28 subat martin ilk haftası düşük ihtimal.
Oh maşallah her hafta kar alıyoruz
30 Şubat 2020 yeni kar tarihi.
Kararlıyım.. :*
Ocak Tahminimizdeki Başarı Oranı:
1. Hafta: Başarılı
2. Hafta: Başarısız
3. Hafta: Başarılı
4. Hafta: Başarılı
%75 Başarılı Bir Tahmin Sunduğumuz İçin Kendimizi Kötü Hissediyoruz. Sonraki Tahminlerimizde %100 Tahmin Başarı Oranına Ulaşmak Dileğiyle
1 saat kar yağıyo 1cm oluyo kar adam akıllı yağmıyor ki 15 dakkayada eriyo
Bugün güzel bir yağış beklenmiyordu ki
23'ü öğle saatlerinden itibaren fotoğraflarınızı bekliyorum.
CAN mesaj silindimi anlamadım :'D
tahmininizi buraya aldım, şahsi tahminleri buraya yazalım ki arada kaynamasın
Bu durum pek iyi değil ülkemiz açısından bi tahminimi revize ediyorum Şubat ilk haftası İstanbul Örtülü bir sistem beklentisinde olmasın şubat ilk haftası İstanbul adına bişey çıkmayacak gibi durunuyor kendi fikrimdir değişime açıktır
The content cannot be displayed because it is no longer available.
Endeksler 5 Şubat'tan sonrayı işaret ediyor.
Arkadaşlar sizce bu gün içerisinde Tokat'ta kar yağışı olur mu ?
En erken yağış Perşembe akşamı gibi duruyor.
can abi ben kar görmedim hala yağmadı ya bütün gece nöbet bekledim yok hala yok ya
Sana bu gece bekle demedik ki.. Kar koşulları gece bitiyordu bana sormamışsın bile..