Hocam İmza uzunluğunu kısa tutarsak daha iyi olur. Mesela sadece bir dizesini-satırını bırakırsanız daha iyi olur.
CAN tarafından yazılan gönderiler
-
-
Bu konuyu kullanalım

-
Öncelikle belirtmek istiyorum, ben uzun ve orta vadede daha güvenilir ve sağlam verilere bakarak tahmin ya da öngörü yapmayı severim. Bu veriler değişince benim de yorumlamam değişir.
Öncelikle 46 günlük EPS AO, NAO verilerine bakalım:

Uzun vadeli güncellemeye baktığımızda genellikle Pozitif endekslerle karşılaşıyoruz ki bu da sağlam vortex, üstümüzden kayıp giden soğuklar ya da kırıntı sistemler demektir.
Ancak şöyle bir etmen var, bu veriler 50 tane farklı senaryonun ortalaması alınarak oluşturulduğu için buna bakarak kesin konuşmak yanlış olur.

Endekslerden devam edelim. Daha kısa (15 günlük) vadeyi ele alan GFS ve Ecmwf Ensemble verilerinde ayrışma görüyoruz. GFS verilerinde Şubat başında Nötre eğilim varken (sistem emaresi) Ecmwf verilerinde genel olarak hafif pozitif endeks beklentisi (üstümüzde dönüp duran ama inemeyen soğuklar) var.

Ecmwf, CMC ve GFS Ensemble modellerinin 500hPa anomali verilerine baktığımızda pek de sistem emaresi göremiyorum.

Ekstra olarak, GFS'nin uzun vadesinden kesinlikle daha istikrarlı olan Ecmwf Ensemble control çıktısının Şubat başında beklediğimiz sistemi verdiğini görüyoruz. Bu da güzel bir gelişme.
Özetleyecek olursam, yorumlayabildiğim vade içerisinde (Şubat'ın ikinci haftasına kadar) sistem olduğuna dair bir emare göremiyorum. Bu veriler de değişken (diğerlerine göre daha az değişken) olduğu için takibe devam edeceğiz.
-
Yağışın gücü en azından bir şeye benzer mi abi ondan önceki dekler gibi olmaz değil mi?
Soğuk daha kaliteli. Sistemin giriş yönü kesinleştiğinde biz de kesin bir şeyler söyleyebiliriz

-
23 Ocak 19:00 bu saat aralığında sistem tamamen giriş yaparken. Bizim kocaelide yağış kalmış. Bizde gene yağış bakımından olacak bir şeyler inşallah
Hocam Kocaeli deniz etkisi kar görür gibi duruyor şuan. Daha şanslı.
-
teşekkürler can hocam..sonrasında daha kalın örtü olma ihtimali var mı..
Ona sonraki sistemlerde bakarız artık :D Yarın akşam daha net cevap verebilirim bu sistem için.
-
ordu merkez kar alır mı 24-25 ocak sisteminde
Alır. İnce bir Örtü de olur.
-
Can abi 24 25 sistemi bizim sistemimiz diyebilirmiyiz samsun ve diger karadeniz olarak
Aynen öyle hocam. Güzel kar göreceksiniz.
-
Mersin merkez kar görmez de iç bölgelerini merak ediyorum karaman cevresini?
Önümüzdeki süreçte Mersin-Mut'ta yağış gözükmüyor.
-
Doğu Marmara (İstanbul Dahil) 19-20 Ocak tarihlerinde 250 rakımın üstü KKY ve Kar görecektir.
-
can bey,bazı sitelerde ciddi bir sistemi artık şubat ortasına itmişler,
Sizin görüşünüz nedir peki?azor filan falan
Biz Ocak sonu, Şubat başı bekliyoruz sistemimizi, bir sıkıntı gözükmüyor şuan.
Problem yaratacak bir durum görürsek bildiririz zaten, prim amaçlı sistem tarihleri verme gibi bir lüksümüz yok.
-
Mersin ne olur bu sistemde
Birçok ilimizde kar görülecek modellere yansısın bakarız Mersin'e de hocam.
-
23 ocak sisteminde istanbul kar alıcakmı ?
Karadeniz'den İstanbul açıklarına doğru süzülmeyi başaran 2 kar tanesi alır.
-
Arkadaşlar neyin tartışması bu konu full boş mesajlarla dolmuş.
Vereyim size sırrı, en az -12 demek istedi işte. Aysonu sisteminde en az -12 girişi bekliyoruz. Daha fazla da olabilir yani bu -14,-16.
-
Pazar akşamı 23-24 Ocak sistemi için genel bir değerlendirme yapacağım.
Daha çok gelen sorulara odaklanacağım için değerlendirmede fazla detaya girmemeyi düşünüyorum.