merhaba lar yarın için son durum nedir biliyorum çok sordum ama bu son yarın kar varmı?
İlçe bazında konum atarsanız cevaplayabilirim.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturmerhaba lar yarın için son durum nedir biliyorum çok sordum ama bu son yarın kar varmı?
İlçe bazında konum atarsanız cevaplayabilirim.
Başarılı tahminin için tebrik ederim reis. Yavaştan konuyu kapatıp önümüze bakabiliriz..
Cuma Gününe Kadar Olan Toplam Yerde Kar Birikimi (KKY Dahil DEĞİLDİR)
İç Bölgelerimizin Hemen Hemen Tamamında Hafif Örtüler Oluşabilecekken Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerimizde Yoğun Kar Yağışları Görülecektir.
Konu altında yakın vadedeki sistemlere dair (Mesela 4 Aralık sistemi) sorularınız dışında yazı görmek istemiyorum arkadaşlar.
ICON 3 günlük toplam kar yağışı (sulu kar dahil)
ECMWF 3 günlük kar yağışı verisi (Karla Karışık Yağmur dahildir)
Kar sorularınızı buradan sorabilirsiniz.
Kartepe'de beklediğim gibi yoğun kar yağışı var sabahtan beri. Uludağ da kayak sezonunu yavaştan açıyor. Güzel gelişmeler bakalım.
Sistemci5534 doğum gününü en içten mutluluk ve huzur dileklerimle kutlarım abi.
Son incelemelerime göre 4 Aralık Çarşamba günü İstanbul'un hiç bir bölgesinde kar yağışı görülemez. Yağışın yoğun olduğu anlarda 850 hPa'da ancak -2 derece girişi olabiliyor. -6'lık soğuk girişi yağışın ardından giriyor. Deniz etkisi oluşacak yağışlar de sinoptik görünümün kaliteli kütleler oluşturmasına engel olacağı için hiç bir bölgede kar türü yağışlar beklemiyorum.
Hangi modelde acaba
Model değil endeks ve sayısal verilerde. Modellere son 5 gün içinde ciddiyetle bakılır.
4 Aralık Sistemi'nden sonra 10-15 gün sistem gelmeme ihtimali belirdi.
Gölcük/Kocaeli ilk kar yağışı ne zaman görülür rakım 72
Şu an görünürde bir sistem yok kar yağışı olur diyebileceğim.
12 15 aralık arası sistem mi gelicek abilerim cevaplar mısınız rica etsem
Avrupa'ya kaçma riski var bize gelme ihtimali yavaş yavaş azalıyor fakat hala sinyaller kuvvetli.
Arkadaşlar bizim de özel hayatımız var biraz saygı gösterin hemen cevap vermeye koşacak değiliz.
Abi eskişehir rakım 900 yerde tutma ihtimali varmı buralar daha yüksek
İlçe verir misiniz?
Baran_byndr hocam ayrıntılı olarak yaptığım incelemede 630 rakımlı bölgeniz ağırlıklı KKY olmak üzere kar yağışı görecektir. Yağışın biçimi çok sulu olacağı için yerde tutması çok zor olacaktır. (4 Aralık)