ANKARA YA GELİRMİ?
Ankara için durum henüz net değil. Pek etkilenemeyebilir.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturANKARA YA GELİRMİ?
Ankara için durum henüz net değil. Pek etkilenemeyebilir.
Ayın 23'ünden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek olan kuvvetli soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisine gireceğiz. Kar yağışları Megakent İstanbul dahil olmak üzere Marmara, Ege, Karadeniz ve Doğu Bölgelerimizde etkili olacak gibi gözüküyor. Sistemin tam gücü ve tam etkisi henüz kesinleşmese de şu anki verilere göre İstanbul için yılın en çok kar yağışı bırakan sistemi olacak. Karadenize kıyısı olan şehirlerde yağışlar Deniz Etkisi Kar olarak görülecek. Takipteyiz.
Modelleri ve verileri son incelemelerimden sonra aysonu sistem beklentim bulunmakta. Henüz kıyılar için yeterli olup olmayacağını bilmiyorum fakat umut var. Hayırlısı deyip takip edelim doğudan kayabilir sistem.
Ayın son haftası bir ara modellerde gözüken sistem en iyi Doğu Karadeniz'i etkiler gibi görünüyor. Ya böyle olur ya Kafkaslara gider. Yüksek basınç çok yanaşıyor bize.
Model ortalamalarını takip edelim..
kıyılara yoksa zonguldakta 8 km içeriye her zaman yağıyor sıkıntı yok
Anlaşılamıyorum ya da anlamak istemiyorsun herhalde
. Kıyı dediğinin rakımı 0-200 metre arası olur. İstanbul'da gökyüzüne bakarsın yüksekte uçuşan kar tanelerini görürsün. Ben de o zaman 400 rakımlı Aydos Tepesi'ne çıkayım kar yağıyor diye sevineyim. Kıyılara kar diyorum adı üstünde, kıyılara.
Ben önümüzdeki sistemcik için Analizde bulunmayacağım. Bu sene daha önce olduğu gibi yüksekler ve iç kesimlerde kar yağışları görülecektir.
ardakvs1903 Ankara'nın batı ve orta kısımlarında kar yağışı görülecektir.
Şubat'ın son haftası için ufak sinyaller var onlar da anca radyodaki parazit olarak duruyorlar şu an. Önümüzdeki hıdır anlamsız ama bol bol yağış getirecek sistemi atlatalım. Gerisine bakılır. Şu an görünürde Kıyılar için tutabilecek bir kar yok 14-20 arası dönemde.
Sistemle alakalı sorularınızı bu akşam alacağız.
Daha önce de dediğim gibi Kıyılara Kar yapacak bir sistem yok görünürde.
EmreKaya şu anlık belli olan bir şey yok ihtimal oluşup kesinleşince haber vereceğim zaten.
Sabah Gfs ortalaması ayın 14-15'i için daha umut verici çıktı ama gaza gelmeyelim.

Orta vadede en güvenilir 2 kaynak olan NAEFS (GFS ve GEM ortalaması) ile Ecmwf ENS ortalamalarında vade yakınlaşmasına rağmen soğuk atak gözükmüyor. Orta vade için (14-20 Şubat) herhangi bir tahmin edici sistem ihtimali göremiyorum. (Tatmin edici dediğim düşük rakımlarda ve deniz kenarlarında yerlerde birikim yapacak kar yağışı ihtimali yok şu anlık)

Uzun vadede ise Batı Avrupa'da Yüksek basınç beklentisi var NAEFS'in. Henüz güvenilmez.
Azor ve İskandinav yüksekleri etkili olsa da daha önceden de bahsettiğim gibi pozitiften nötre inen bir sistem söz konusu ve soğuklar gittikçe kırpılacak. Şubat için sistem umutları iyiden iyiye yok oluyor bizim için diyebilirim. (İstanbul gibi merkezler)
Takipte kalın en gerçekçi şekilde yaklaşıyorum sistemlere. Efsane gelecek tarzı yorumlara göz kulak asmayın.
Nao güzel diyebiliriz fakat Ao konusunda yanlış bilgi vermekten kaçınalım. Pozitiften iniş veya negatiften çıkış göreceli olarak güzel sistemlere neden olmuştur. Ao pozitiften indiğinde Kırım üzerinden genellikle sıyırabilen, sıyırmasa bile Batıda kuru soğuğa sebebiyet veren ve Karadeniz'lileri sevindiren sistemler gelmiştir. Negatiften Nötre çıkan Ao ise Batı bölgeleri her zaman daha çok sevindirmiştir ve sistemler Balkanlar'dan giriş yapmıştır.
Şu anda gözüken yine İstanbul için kısır bir soğuk ve yetersiz yağışlar. Karadeniz ve Doğu bölgeler Ay ortasında sevinebilir.
Ayrıca son güncellemede Ao Nötre inmekten çok pozitifte takılmış.

Gfs ve NAEFS kısmen uğraştıracak gereksiz bir sistem için (Zayıf 850hPa, Sahillerde tutmayacak kar) ışık yakıyor fakat GEM ve ECMWF ay ortası için henüz güzel değil.

Önümüzdeki süreç için kabaca model ortalamalarını baz alırsak NAEFS dışında ülkemiz üzerinde yüksek basınç beklentisi var. En az 20 Şubat'a kadar kıytırık boşa kalorifer yaktıran soğuklar dışında sistem beklentisi yok. 20 Şubat'tan sonraki 10 gün içinde oldu oldu olmazsa kışı bitiririz. Pek umut bağlamayın derim.