Aktif olarak.
CAN tarafından yazılan gönderiler
-
-
abi merhaba.Kahramanmaraş için kar durumunda değişiklik varmı?
Konum bilgilerinizi girer misiniz? Ona göre cevap vereceğim
-
Valla haklisin 2 günlük sistem bile ya kaçıyor ya çok kuvvetleniyor 2 gün önceden bile zor belirleniyo neden acaba ben merak ediyorum
İnsanlık hala yeterli teknolojiyi geliştiremedi. Atmosfer çok kaotik bir yapıya sahip.
-
kardeşim ayın 15 undan sonra soğuma olucak mı batı bölgelere kar yagdiracak şekilde sahil kesimler falan hepsi
Şuan ayın 15'inden sonrasını söylemek güç kardeşim. Ne söylesek yalan.
-
Randomize sorunu sorarsın cevap verilene kadar beklersin. Israr edersen ben de cevap vermemekte ısrar ederim bir dahakine haberin olsun. Senin kölen değiliz burada insanların işi gücü var.
-
ne zaman yağar yağarsa tutarmı?
Önümüzdeki günlerde tüm şehirde 5-20cm arası birikim olacaktır. Özellikle hafta başı.
-
ankara ya kar yağacakmı
Evet.
-
Ben yoğun kar ve tipi dediğimi hatırlamıyorum İstanbul'a. Beklentiyi özellikle Anadolu yakası için havada kara kadar çektim fakat Avrupa yakası konusunda yanıldım. 10-20cm kar bekleyenler düşünsün.
Yarınki yağışların bugünküne göre kar olarak düşme olasılığı daha yüksek fakat örtü oluşsa bile cıvık ve sulu olacak.
Pazar Pazartesi ve Salı günleri için şartlar şuanlık sağlam kar yağması için elverişli. Bekleyelim buna da şükür.
-
Hocam Çanakkale patladı mi sizce şuan arabaların üzerinde bile ortu yok devamı gelir umarim
Çanakkale de çoğu yerde kar tuttu diye biliyorum ben.
-
Günaydınlar, siklon İstanbul'a yaramadı. Önümüzdeki 4 gün daha şanslı olabiliriz belki.
-
Siklon çok oyalandı. Bize yararı da olmadı bu şekliyle. Yüksekler dışında görüntülük örtü ihtimali de yavaş yavaş uçup gidiyor.
-
kardeşim izmire kar var mı kaç cm yagar
Sahil kesimlerine kar ihtimali yok. (150 rakım da dahil)
-
ercan1978 şuan son tahminimi yapıyorum. Buna daha çok nowcasting (şimdigörü) denebilir. Sistem beklediğim yönde ilerliyor. İstanbul'un Batı ve yükseklerine gidildikçe örtü hatta yorgan, doğu ve alçaklarına gidildikçe ince ve eriyen örtü ve havada kar beklentim aynı şekildedir. Bu muhteşem potansiyeli olan sistemde bile hiç kar yağmayacak diyenler var bunlar büyük olasılıkla 0 tecrübe ve sadece model bağımlılığı ile bu işi yapan kişilerdir. Kar yağışı Avrupa Yakasının tamamında gece 5-6 civarı başlayacaktır.
Bu ilk dalgayla ilgili son tahminimdir. Bundan sonra sırayla 5 Ocak Marmara Bölgesi Yoğun Yağışlar ve 6-7-8 Ocak Sağlam Soğukların giriş yaptığı sistem olacaktır.
-
Bu gece aksiyon tavan
-
Cevap veren yokmu acaba
https://weather.us/model-charts/e…0112-0000z.html Ecmwf 10 günlük
https://weather.us/model-charts/s…0112-0000z.html Gfs 10 Günlük