benim rakımım 115 örtü artarmı yoksa azalırmı
Rakım yükseldikçe ihtimal artar derken neyi kastetmiş olabilirim? Kendinizi örtü için hazırlamayın ayrıca. DEK yağışları ısrar ederse görürsünüz.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturbenim rakımım 115 örtü artarmı yoksa azalırmı
Rakım yükseldikçe ihtimal artar derken neyi kastetmiş olabilirim? Kendinizi örtü için hazırlamayın ayrıca. DEK yağışları ısrar ederse görürsünüz.
Kocaeli ne durumda abim
Kar görürsünüz.
Türkiye Geneli Değerlendirme
![]()
Önümüzdeki 25-27 Aralık Sisteminde ülkenin büyük kısmı kar yağışları ve örtü görecek gibi gözüküyor.
Kar haritasına baktığınızda önceki günlerdeki güncellemelere göre daha vasat bir sistem halini almış olduğunu görüyoruz. Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege ve Doğu Karadeniz Bölgelerinde kar yağışları görülecek.
Yağışlar özellikle Doğu Karadeniz'in yükseklerinde, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu Bölgesinde "Yoğun Kar" şeklinde görülecek.
Karadeniz Bölgesi'nde kıyılarda saf kar yağışı beklemiyorum. Önceki günlerdeki gibi bir durumdan ziyade daha yüksek kesimlerde kar yağışı ve örtü görecekler.
İstanbul Özel Değerlendirme
Sistem bir günde alabileceği en kötü hallerden birini aldı birkaç güncellemede. Son verilere göre Bu gece itibariyle giriş yapacak olan cephe, 02:00-03:00 arasında en kuvvetli anlarını yaşayacak. Çok hızlı ilerleyen yoğun yağış sabah saatlerine kalmadan etkisini kaybederken, cephe yağışı etkisini Avrupa Yakası'nda 13:00 civarı, Anadolu Yakası'nda ise 17:00 civarı şehri etkisini tamamen yitirecek. Yağışın ise öğleden sonra şehir genelinde kar yağışına dönüşeceğini tahmin ediyoruz. Asıl mesele ise buradan sonra başlıyor. Salı akşam saatlerinden itibaren devreye girecek olan DEK Mekanizması (Deniz etkisi Yağış) Çarşamba gecesine kadar Boğaz Bölgesi ve Anadolu Yakasına çalışacak. Karadeniz üzerinden gelen sığ fakat vurduğu bölgeleri sahiller de dahil olmak üzere beyazlatabilecek kütleler göreceğiz. 100 rakım ve altındaki kesimlerde ise kısa süreli örtü görüldükten sonra sıcaklık yeniden 0'ın üzerine çıkacağından tutan kar eriyecektir. Daha yüksek kısımlara çıkıldıkça yağış ve örtü de aynı oranda artacaktır. En şanslı konumlar ise Anadolu Yakası yüksekleridir.
Hayırlısı olsun diyelim.
Deniz etkisi olucak mı? Kusura bakmayın ama biraz heyecanlıyım sizi yordum biraz
Olacak.

Polar Vortex (Kutup Girdabı) Komple İnmiş. Mini Buzul Çağı Bile Derim Buna Gerçek Olsa!
Nerede kalmıştık ????????????????????
???????????????????

Burada kaldık üstad 888 Donuyoruz!!!
evet abi rakım 938 baktın mı?
Kardeşim en az 15 cm kar yağışın var.
Abilerim bolu nasıl olur birde kaç cm kar yağacağını gösteren haritaya nereden bakıyorsunuz şimdiden teşekkür ederim hepinize
Bolu en şanslı yerlerden. En az 20cm kar yağışınız var. Yüksekler daha da aşabilir. Ulaşımda aksamalar olacaktır.
Eğer sahile 0'san 2-3cm örtü bekleyebilirsin fakat rakımın arttıkça kar kalınlığı artacaktır. Rakımını da belirtmen gerekiyor sorarken.
ardakvs1903 rakım ve konum bilgilerini söylersen cevap verebilirim.
Hocam Giresun Merkez Sultaniye köyünün rakımına bakarmısınız? Ve önümüzdeki sistemde ne kadar kar alacak değerlendirmesiniz? Şimdiden teşekkürler
Evinin önüne yağacak kar miktarını söyleyebilirim fakat adresi doğru vermen lazım. sultaniye köyü çıkmıyor.
Hocam Canakkale nasil (merkez) sinirda kaliyo sanirim
Çanakkale İstanbul vs Pazartesi akşamı bakacağız.
selamun aleyküm konya nasıl olur hocam tşk
Konyanın çoğu noktası iyi kar alacak. +10 cm
Merhaba,ben kahramanmaraşın Hürriyet mahallesi kar alabilir mi?rakım 840
Konumunuzda karla karışık yağmur beklenebilir fakat yerde tutacak kar beklemiyorum.
Daha kuzeyinize ve yükseğe çıkarsanız metrelik kar görebilirsiniz. (25-26-27 Sistemi söz konusudur)
Herkese hayırlı akşamlar Bozüyük/Bilecik için ne kadar kar beklentisi var acaba rakım 750 teşekkürler...
7-10 cm arası örtü garanti.
Geçen sistemdeki Paralel vs Gfs mevzusunun ardından şimdi de bir göz gezdireyim dedim. Yine ikisinin arasında bazı noktalarda büyük farklar gördüm.

Dewpoint değerleri Paralel ve Gfs'de çok benzerken;

Yağış türü konusunda ikisi büyük farklar sergiliyor. Bunun sebebi de;

Aradaki sıcaklık tahmini farkı büyük olasılıkla. Geçen hafta çarşambaya dönersek;

Ayın 19'u sabah çalıştırmalarının aynı saat için tahmin ettiği sıcaklıkları görüyoruz. Ana çalıştırma İkitelli Sanayi hattına 3-4 dereceleri yerleştirmişken Paralel 0-1 derecelerde. Hatırlarsak bu saatlerde sıcaklıklar boğaz hattında bile Paralelin tahmin ettiğine daha yakındı.
(Görsel Havaturka'dan alıntıdır)
Kısacası kar yağışı son güncellemeye göre öğle saatlerinde cephe bitmeden başlayabilir gibi gözüküyor ![]()
Salı günü cephe yağışı bitmeden öğle saatlerine doğru kara çevirirse (ihtimal yüksek şu an) cephe yağışıyla 2-3cm alırsınız. Devamı ise DEK'lere kalmış. Kemal Ensar