3'4'5 Ocak Ocak olabilir mi bu sistem
Ben o tarihlerde bekliyorum :çokkomik:
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur3'4'5 Ocak Ocak olabilir mi bu sistem
Ben o tarihlerde bekliyorum :çokkomik:
Verisiz olmuyosa 8 ocak nasıl efsane sistem diyoruz. belki kestane olacak.
Verili zaten 8 ocak, SSW ısınması sonucu gelecek sistem bana göre 3-5 ocak arası Sinan a göre 8 ocakta gelecek.
Stratosfer ısınmasının neden olduğu sistem bu olacak zaten. Ben biraz daha ön tarihte beklesem de (3-5 Ocak arası giriş) Sinan abimin dediği tarihe de sarkabilir. Bu arada bu sistemden önce gelen sistem ya da sistemler artçıdır asıl sistem olmayacaktır.
Gece güncellemesi için uyanık kaldım sadece 384 saati canlı görmek için yağmur da gitti
Yeni slogan 408 buraya ülke ayağa
??????
merhaba,Kahramanmaras için bir kar beklentisi varmı?
Kahramanmaraşın Göksün ve Elbistan ilçelerinde kar yağışı bekliyorum.
Yoğun Kar Yağışı Uyarısı!
Yarın (13.12.2018) tarihinde Doğu Anadolu'nun tamamında yer yer 60-70cm birikim yapacak kadar kar yağışı beklenmektedir. Karadeniz Bölgesi'nin yüksekleri ve İç Anadolu Bölgesi'nde de hafif kar yağışları görülecektir.
Sıcaklıklar Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu'un doğusu dışında mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altında olacaktır.
Sitemizi takip etmeye devam edin. Ben nowcasting ve kısa vadede iyi olsam da >>>WinteR<<< ve Sinan abilerimiz uzun vadede bu sene şiddetini tam kestiremeseler de çoğunlukla başarılı oldular. Şunu da hatırlatmakta fayda var tarih 3-4 gün oynayabilir fakat bana da Ocağın ilk haftası garanti bir sistem alacakmışız gibi geliyor.
Aralık son haftasını sabırsızlıkla bekleyenleri kocaman yb blokajı bekliyor.
Çok yakında sinemalarda.:komik:
Mis gibi azor pidesı taze taze fırından yeni çıkmış yenir.
Aralığın geri kalanını İzlanda tarafından ittirilmiş yüksek basınç yiyecek gibi. Şu sıralar normaller altında olan sıcaklığı yükseltip Aralık ayını sıcak kapamamıza neden olmamasını umalım.
Kar yağmaz diyen arkadaşlara selamlar. Avrupa yakasının tamamı ve Anadolu yakasının yüksekleri yağışın yoğun olduğu 30 dakika boyunca lapa lapa kar gördü. Bazı kesimlerde örtü dahi oluştu. İyi günler dilerim
@Cenk eren
Kocaeliye yarın yagarmi abicim ya artık görelim su kar yağışı ni
Anadolu yakasıyla aynı şansa sahip. Kartepe gibi yüksek rakımlı yerler ve 300 metre üzerindeki karasal alanlar kar yağışı görecektir.
İstanbul'da Kar Yağacak Mı?

Son güncellenen verilere göre, sabah 09:00'dan itibaren İstanbul'un batısı başta olmak üzere yavaş yavaş KKY, zor bir ihtimal de olsa kar yağışını yakalayabileceğimiz şartlar oluşmaya başlıyor. Öğleden sonra 13:00'a kadar SNOW LİNE (Kar sınırı) Avrupa Yakası'nın tamamında 300 metrenin altına iniyor. Sabah 09:00'da 850Hpa sıcaklığı -5 civarındayken, 700hPa sıcaklığı -14'lerde. Rüzgar yönü sabah yıldız kerte karayelken öğleden sonra tam karayele dönüyor. Bu saatler de İstanbul'un en çok üşüyeceği ve kar yağışını görme ihtimali kazanacağı saatler olacak. Dewpoint pek uygun olmasa da ben şahsen sabah saatlerinde Silivri-Çatalca hattında, öğleden sonra ise İstanbul'un büyük kısmında kar yağışı görülebileceğini düşünüyorum. Yağış çok seyrek de olsa ikindi saatlerine kadar dayanacakmış gibi göründüğünden yerel de olsa yarın İstanbul'da kar görülecektir. Kar şartlarının uygunluk kazandığı sırada Anadolu yakasında yağışın varlığını sürdüreceğini düşündüğümden Aydos Dağı, Çekmeköy, Çamlıca gibi yüksek semtlerde kar yağışı görülmesi daha garanti olacaktır.
ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI!
Önümüzdeki 24 saat içerisinde Bingöl'ün Karlıova ve Solhan ilçeleri, Muş, Şırnak'ın Pervari, Beytüşşebap, ve Uludere'nin yüksekleri, Tunceli, Erzurum (Özellikle Güneyi), Gümüşhane, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı İllerinde ve Akdeniz'in Sultan ile Geyik Dağlarında 20-40 cm arası kar birikimi öngörülürken, Bitlis, Batman'ın yüksekleri ve Bingöl'ün Genç ilçesinde 150cm'ye varan kar birikimi beklenmektedir. Bu iller dışında Ordu, Rize, Giresun ve Artvin'in yükseklerinde, Bayburt, Sivas, Kayseri, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Niğde'nin yüksekleri, Kahramanmaraş'ın Göksün ilçesi, Konya, Bursa'nın yüksekleri, Eskişehir, Afyon, Bolu'nun yüksekleri, Denizli, Isparta, Burdur'un Altınyayla, Tefenni, Kemer, Yeşilova ve Merkez İlçeleri, Bilecik'in yüksekleri, Sakarya'nın Hanyatak ve Haydarlar ilçeleri, Kocaeli'nin yüksekleri, Yalova'nın yükseklerinde, Kastamonu'nun Pınarbaşı ve Ulus ilçelerinde orta ve hafif şiddette (3-15cm) kar yağışı olacağı tahmin edilmektedir.
Osmaniye, Adıyaman, Mardin, Şırnak, Batman illerinde çok kuvvetli ve şiddetli yağışlara (100-150mm) karşı uyarmakta fayda var. Trakya, Ege'nin İç Kesimleri, Ankara (Hafif Yağışlı) ve Orta Karadeniz dışında tüm yurtta orta kuvvette yağış geçişleri beklenmektedir.
Sıcaklıklar Marmara, Ege, Akdeniz, Batı-Orta Karadeniz ve İç Anadolu'da mevsim normallerinin 3-4 derece altında olacaktır.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI!
Yarın akşam saatlerine kadar olan süreçte özellikle Erzincan'da tümü kar olacak şekilde 50-70mm yağış beklenmektedir. Köy yolları kapanacaktır.
Adıyaman, K.Maraş,Elazığ, Bingöl, Adana, Hatay, Antalya'nın doğusu, Isparta, Bursa, Kocaeli, Balıkesir'in kuzeyi, Sakarya, Yalova ve İstanbul Anadolu yakasında kuvvetli yağışlar beklenmektedir. Yüksek kesimlerde (Kar sınırı Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de 1000metre rakıma kadar inecektir) yağışlar kar olarak düşecektir. Özellikle Adıyaman ve çevresinde 24 saat içerisinde düşecek yağış miktarı metrekareye 200mm'yi (!!!) bulabilir. Sel ve su taşkınlarına karşı önlem alınması gerekmektedir. Uludağ, Kartepe kayak merkezlerinde 40-50cm kadar birikim beklenmektedir.
Sıcaklıklar bu geceden itibaren Batı ve Kuzey bölgelerde normallerin 2-4 derece altına inecek ve ilerleyen günlerde yurdun büyük bölümünde kar yağışlarına neden olacaktır.
Benim Tahminlerime göre istanbula ilk kar 27 aralık 31 aralık tarihleri arasında olmasını bekliyorum
Hayırlısı be gülüm :*
Vade çok uzun ama bakalım ![]()