Akşam Ecmwf İskandinav üzerinde beklediğim basınç yükselişini sonunda gördü. Bakalım önemli olan istikrar.
CAN tarafından yazılan gönderiler
-
-

Nao ve Ao indeksleri Aralık başı nötre meyillendi. Önümüzdeki günlerde modellerde sistem şekillenmeye başlar diye düşünüyorum. Şiddeti nasıl olur bilemem fakat ay başı bir sistem ineceği kesin.
-
Herneyse, ben o modeli sana ironi olsun diye attım. Yazarların açtığı konunun altından ne hakla yargılama yapıyorsun onu anlamadım. eğer tutturamazsa o tarihlerde bir şey olmazsa o zaman gelip sorarsın.
-
veri olmadan nasıl geliyor sistem model 120 saatti çözemiyor arkadaşlar daha sistem için erken.
Tek veri model değil, illa model diyorsak da buyrun

The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Boşverin eksiyi meksiyi, Aralık başındaki o sistem inecek

-
Azor daha iyi konum aldı. Soğuk inişi olacak en azından. Ayrıca kıyılarda kar yapacak sistem bu değil Aralık başında bekleniyor..
-
Diyagram modele niye yansımıyor CAN Hocam
Çünkü sistem henüz radara girmedi şu anlık senaryolarda göreceğiz abim.
-
Gfs diyagramına bakarsak Aralık başı gelmesini beklediğimiz sistemin emarelerini görebiliriz

-
Vade uzun önce şu Avrupaya yuvarlanan ULLnin akıbeti belli olsun devamı su gibi akar. Kasım ayında bu denli soğuklar ciddi bir kış mevsimine dair emarelerdir.
-
Ecmwf ve diğer modeller bu tür güncellemelere devam ederlerse Negatif indeksler daha erken nötr civarına ilerleyebilir. Bu da lehimize olur.
-
Bu konu üzerinden sistem zamanları model paylaşımları anlık takip olarak yapılacak. Konu üyelere kapalı kalacaktır.
-
Kasım sonu kıyı şehirlerde kar yapacak sistem ihtimali de yok oldu sayılır.
Bu arada Kasım ayını normaller altı kapama hedefi de zora girdi diyebilirim.
Aralık başı endeksler (özellikle nao) nötre meyledince ciddi sistem alabiliriz.
-
Önümüzdeki günlerde hem GFS akşam güncellemesi gibi rezil hem de GFS gece güncellemesi gibi ağıza tatlı gelen güncellemeler göreceğiz. Hop oturup hop kalkmayın. Haftasonu üçüncü (ikinci sistem Avrupa'nın) ve İstanbul'a dahi kar yağdırabilecek sistemin akıbeti belli olur. Ay sonu gelmezse Aralık başı gelir

-
Eğer kasım sonlarında ki sistem gelirse kocaeli ve istanbul a kar yağar mı?
Bu olasılık (sistem gelme olasılığı) şu an için düşük gibi duruyor.
-
hocam antalya için de birkaç kelime istiyorum mümkünse:rahat:
Haftasonundan itibaren yağışlar etkili olacak.