Önümüzdeki süreçten kısaca bahsetmek istiyorum. Kasım ayında olması gerektiği gibi Anadolu'nun yükseklerinde, Batı Karadeniz'in yükseklerinde ve Doğu bölgelerimizde önümüzdeki günlerde kar yağışları görülecek. Bununla birlikte ülkenin tamamında 4-5 gün boyunca kesin olarak normallerin 5-6 derece altında sıcaklıklar ölçülecek. Karadeniz sahileri deniz etkisiyle bulutluluk oranı yüksek günlerin etkisinde olacak. Yeni hafta itibariyle sıcaklıklar mevsim normallerine dönerken haftasonundan itibaren de Güney ve Batı bölgelerimizde yağışlar etkili olacaktır.
Şimdi gelelim asıl karışıklığa neden olan, başta bize inmesini beklediğim "ikinci" sisteme. Bahsettiğim sistem yukarıdan kopmasını beklediğim bir ULL yardımıyla inecekti fakat son günlerde modeller "aşırı negatif NAO" sinyalleri vermeye başladığından ULL'nin kuzeyimizden yuvarlanıp Avrupa'yı etkileyeceğini düşünüyorum. Ay sonu ise 3. bir atak beklentim var. Şuan bu sistem de İskandinav yükseğinin aldığı uygunsuz konum ve Avrupa'daki parazit alçak basınçların çokluğu yüzünden %70 kuzeyimizden sıyıracak gibi duruyor. Eğer bu süreçte uygun sinoptiği yakalarsak mevsim normallerinin üzerine çıkmayıp Kasım ayını normaller altında kapatabiliriz fakat şahsen pek de umutlu değilim bu konuda. Hayırlısını önümüzdeki süreci takip edip hep birlikte göreceğiz.