GÜNCELLEME
CAT4 FLORENCE Kasırgası 222km/h maksimum rüzgara ve 945mb merkez basıncına ulaşmış durumda. 249km/h'yi aştığında ise CAT5 seviyesine çıkacak. Yetkililer ise bu konuda endişeliler.

Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturGÜNCELLEME
CAT4 FLORENCE Kasırgası 222km/h maksimum rüzgara ve 945mb merkez basıncına ulaşmış durumda. 249km/h'yi aştığında ise CAT5 seviyesine çıkacak. Yetkililer ise bu konuda endişeliler.

GÜNCELLEME
26W MANGKHUT Süper Tayfunu'nun Basıncı 917mb'ye rüzgar hamleleri ise 259 km/h'ye çıkmıştır. Halihazırda CAT5 Tayfun haline gelmiştir.
26W MANGKHUT
An itibariyle 250km/h rüzgar hamleleriyle güçlenmeye devam eden 26W MANGKHUT süpertayfunu Hong Kong'a doğru ilerlemeye devam ediyor. Merkez basıncı 920mb olarak ölçülmüştür. Oldukça derindir
HURRICANE FLORENCE
An itibariyle 268km/h lik rüzgar hamleleri ile CAT4 FLORENCE yıkıcı bir güç haline gelme yolunda ilerliyor. Merkez basıncı ise 944mb olarak ölçülüyor
ABD'nin doğu eyaletlerinden bazılarını vurması beklenen FLORENCE sıcak okyanus suyundan güç toplamaya devam ediyor. 140mp/h lik rüzgarları 157mp/h yi geçerse CAT5 kategorisine yükselecek

Hurricane FLORENCE
Önümüzdeki 3 gün içerisinde CAT4 seviyesine çıkacağı tahmin edilen FLORENCE Kasırgası 220km/h'lik rüzgar hamleleriyle Doğu Amerika'yı Vuracak.

Konu Altında Dünya'nın Herhangi Bir Noktasında Yaşanan Önemli ve Ekstrem Meteorolojik Olayları Paylaşacağız.
marmarda kocaeliyi kesin etkilemez :D
CAPE değerleri daha düşük gibi duruyor bakacağız
CAN hocam antalya yı kastetmiştim :üzgün2:
Oraları etkileyip etkilemeyeceğine bakacağız
batı akdeniz de bişey yok galiba hocam
Egeye sayıyorum Batı Akdeniz'i. (Muğla ve Aydın)
Tüm Marmara ve Ege Etkilenir.
@Tamereis usta fikirlerini alalım :hortum:
2600 ve üzerinde CAPE değeri, -10'a varan lifted index, düşük CIN. Muazzam fırtına koşulları.
Ayın 13-14'üne dikkat edelim. Marmara Bölgesi için şiddetli yağışlar seziyorum. Takipteyim.