24 Temmuzda evin 3 cephesinde Dolu zararına neden olan sigortadan yeterli miktarda para kazanmamızı sağlayan sistemdir. Merve saolsun :komik:
CAN tarafından yazılan gönderiler
-
-
Aralık ve ocak ayları nasıl geçicek mevsim normallerinin altındami normalmi ustundemi
Şu an buna cevap vermek için erken dostum. Ne desek yalan olur. Kış tahminleri için bekleyeceğiz.
Soru-cevaplar için konumuza bekleriz: Üyelerle Soru-Cevap
-
Accuweather Ayrıntılı Sonbahar Tahmini (Asya)

Pasifik denizinde normaller üstü sıcaklıklar sebebiyle ortaya çıkan El Niño nedeniyle Japonya'yı vuracak çok sayıda tayfun bekleniyor.
Accuweather, bölgede Aralık ayına kadar 27 tropikal fırtına, 16 tayfun ve 6 süper tayfun beklemektedir.

Bununla birlikte Filipinler, Vietnam, Laos ve Kolombiya'yı da sınırlı sayıda tropikal fırtınanın vuracağı tahmin edilmektedir. Bu bölgelerin sonbaharda ortalamanın altında yağış alacağını tahmin etmekteyiz.
Endonezya ve Malezya'ya bu sezon ortalamanın altında yağış beklenmektedir.
Güneybatı muson mevsimin Kuzeybatı ve orta Hindistan'da biteceğini ve kuzeydoğu musonlarının Ekim ayında Güney Hindistan'da gelişerek Kasım ve Aralık'ta tavan yapacağını düşünmekteyiz.
Bölgede 2015'teki gibi su baskınları beklenmemektedir fakat önceki birkaç yıldan daha iyi yağışlar alacağını düşünmekteyiz.
Bengal Körfezi'nin de çok sayıda olmamakla birlikte tropikal fırtınalar ve siklonlar tarafından dövüleceğini düşünmekteyiz.
Kuzey Çin Ovası'nın ve Yangtze Vadisi'nin bu sonbaharda daha kurak olacağını tahmin etmekteyiz.
Bir bütün olarak düşünürsek Doğu-Orta ve Güneydoğu Çin'in çoğunda ve Kore Yarımadası'nda ortalamalarda yağışlar beklenmektedir.
Ortadoğu'nun ortalamadan daha sıcak ve kuru olması beklenirken sezonun ikinci kısmında fırtına hattının Akdeniz kıyılarından Türkiye ve İran, ardından da Afganistan ve Kuzey Pakistan'a doğru gelişeceğini düşünmekteyiz.
Doğu Avrupa üzerinde büyük bir yüksek basınç alanının oluşması muhtemeldir. Bu da Rusya'nın Volga Vadisi de dahil olmak üzere Karadeniz'den Hazar Denizi'ne fırtınaların ve nemin akmasına engel olabilir.
Bu patern Lübnan, İsrail ve Ürdün'ün bazı bölgelerinde yağışlara neden olabilir fakat patern özellikle Türkiye, Suriye ve Kuzey Irak'ın bir bölümünde su baskınlarına ve toprak kaymalarına sebebiyet verebilir.
Mevsimin son kısmında Akdeniz'in doğusundaki dağlarda yoğun kar yağışları beklenebilir.
Fırtına hattının kuzeyinde (Ukrayna'nın doğusu, Volga Vadisi'nden Kazakistan'ın bazı bölgelerine kadar) kuraklığın devam edeceğini belirtmekte fayda var.
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. Ecmwf ve Gfs diyagramlarında bahsettiğim sistem gözükmeye başladı. Yüksek sıcaklıklardan sonra böyle bir ull sistemi ciddi yağışlara neden olabilir. Takipteyim
-
Bu yağışsız ve sıkıcı süreç tüm Ağustosu içine almış gibi. Eylülün ilk haftası için verdiğin tarihlerde yağışlı bir sistem gelebilir gibi duruyor.
-
Daha önceden de belirttiğim üzere Ağustos ülkemizin kuzeydoğusu dışında pek de tahmincilerin beklediği etkiyi yaratmadı. Bu süreç şuanki görünümde Ağustos son haftasını da içine alacakmış gibi duruyor. Ağustos'un son günleri ve Eylülün başı civarı özellikle Kuzeybatı ve Kuzeyi etkileyecek yağışlı sistemin gelmesi olası.
-
Gelişmeler Bu Başlık Altından Aktarılacaktır.
-
Kurban Bayramı Hava Tahmini:
20 Ağustos Arefe günü ve 21 Ağustos bayramın 1. günü Artvin, Ardahan ve Rize civarında şiddetli yağış sebebiyle gerçekleşecek sel ve heyelan hadisesi ile yıldırım düşmesi ihtimalleri yüksektir. Bunun dışında yurt genelinde normal dışı hava olayları beklenmemektedir. Bayram boyunca sıcaklıkların Doğu Karadeniz dışında yurt genelinde normallerin üstünde olması beklenmektedir.
Haritalı Tahmin:
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Konu yorumlara açıktır. Accuweather Asya Sonbahar Tahmini de buradan paylaşılacaktır.
-
Accuweather Ayrıntılı Sonbahar Tahmini (Avrupa)
İskandinavya'da sıcak ve kuru havalar nedeniyle orman yangınları beklenmektedir ve bu ısrarcı patern tüm sonbaharda devam edecektir. İlk kar yağışının ise bölgeye Kasımda düşeceğini tahmin ediyoruz. Bu zamana kadar da sıcaklıklar normallerin üzerinde kalmaya devam edecektir.
Avrupa'nın çoğunda etkili olacak olan sıcak ataklarının Ekim ayına kadar etkisini kaybetmesi beklenirken Britanya Adaları, Almanya ve Fransa'da devam eden dönemde de sıcak havalar bekleniyor. Alan Reppert'in dediğine göre İngiltere'de sıcaklıklar sonbaharda normallerin 3 derece kadar üzerinde seyredebilir. Fransa, Belkiça, Hollanda ve Almanya genelinde benzer veya daha yüksek değerler ölçülebilir. Kasım ayından itibaren ise Kuzey Fransa ve Almanya'da daha sık yağışlar görülecek ve sıcaklıklarda gözle görülür düşüş olacaktır. Yağışların mevsimin sonuna doğru bölgeye giriş yapması nedeniyle kuraklık tehlikesi de ortadan kalkacak.
En yüksek yağış miktarı İrlanda ve İskoçya'ya düşecek ama İngiltere yine de Kasım ayı boyunca kayda değer yağış alacaktır. Doğu Avrupa da aynı şekilde yağışlı bir Kasım geçirecektir.
İtalya ve Yunanistan'da fırtınalar etkili olacak. Bu paternin Eylül ayının sonundan itibaren Ekim ve Kasım'da kendini göstermesi beklenmektedir. İtalya üzerinde oluşacak Alçak Basınç sistemlerinin uzun günler yağışlara neden olarak Balkanlara yuvarlanacağı tahmin ediliyor. Aynı zamanda Eylül ayında bölgede ılık havalar beklenirken Ekim ve Kasım aylarında fırtınaların etkili olmasıyla havaların ısınamayacağını tahmin ediyoruz.
Bu bölgeler dışında Portekiz ve İspanya Batısı'nda kuvvetli rüzgarlı tropikal fırtınalar beklenirken Doğu Avrupa' da(Ukrayna, Bulgaristan, Moldova, Romanya) normallerin üzerinde sıcaklıklar beklenmektedir.
Ülkemiz için çıkarılacak sonuç:
Eylül ayında normaller üzeri sıcaklık ve normalin altında yağış. Bulutlu gün sayısı az.
Ekim ayında normal değerlerde sıcaklık ve normal değerlerde yağış. Bulutlu gün sayısı artıyor.
Kasım ayında normal-normalin altında sıcaklık ve normaller üzeri yağış. Bulutlu gün sayısı fazla.
Bununla birlikte Kasım ayında lodos fırtınaları daha sık beklenmektedir.
-
Eyvallah Ahmet :yıldız:
-
Ağustosun son haftasına kadar havalar durgun ve sıkıcı olacak gibi gözüküyor.
-
Sonbahar ve ilkbahar mevsim olarak kendini belli etmiyor artık. Olay basit Ekim Kasım'da uygun basınç dizilimleri ile sonbaharı yaşarsak kışın da bununla doğru orantılı olarak daha çok sistem gelmesi olası.
-
Eger ki ekim kasım ayları soğuk yağışlı gecerse kış bizim açımazdan iyi gececek.
Kasımdaki basınç dizilimlerine bakmak gerekecek çok önemli bunlar.
-
CAN Rutbe İstersem Sana Söylerim Sende Beni İncelersin Faydam Varsa Birşeyler Yaparsın. Fakat bu durumda zorla rütbe yükseltmek bana göre çok abes kalıyor.
Ayrıca Ayrım Yapmadan Herkese Rütbe Vereceğini Dile Getirmişsin, ben 7/24 burdayım ama sizden en ufak birşey istemiyorum. Bilen biliyor. Dostum :thumbup:
Özellikle Senden Bir Ricam Var? Benim forumda olmamdan rahatsız Olma Lütfen. Vede yorum Yapmama İzin Ver Yeter. Gerisi Beni İlgilendirmez.
Kimse rahatsız olmuyor dilediğin gibi konuş. Ben yazın aktif olan "Herkesi" kıdemli üye yapıyorum istersen diğer adminlere kaldırmalarını söylersin :D