Son demler
Hep bir ümit var içimde ne hikmetse. Bu kış böyle bitmez diyor içimden bir ses. :olmaz:
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSon demler
Hep bir ümit var içimde ne hikmetse. Bu kış böyle bitmez diyor içimden bir ses. :olmaz:

Ankara havası ![]()
aynen hocam benim de düşüncem o oldu yada o zamanki teknoloji ile hep varsayımlardan ibaret belkide 3.5 metre degilde 1.5 dur bahsettiginiz derece ve gün sayısına göre belkide dogruda olabilir. Dünyamız iklim değişkenligi gösterebiliyor.bazı kışlar çok soguk olmayıp bazı yazlarda çokda aşırı sıcak olmuyor.
Aynen öyle winter ekstrem hava olayları doğanın bir parçası. Yalnız bunun adını küresel iklim değişimi koyan iklim bilimci ve meteorologları da anlamış değilim o da ayrı bir konu.... ![]()
1929 yılı istanbul kar yağışı. 1987 yılında yagan kar yağışından daha çok ve dondurucu etkisi olduğunu bahsediyorlar.istanbul bogazından karşıdan karşıya yürüyerek geçilebiliyormuş.
Ayrıca buz tabakasının kalınlıgı hakkında 3.5 metre diye tahmin ediyorlar.kar yağışı 4 hafta( veyahut daha uzun) sürdügü idda ediliyor.
Evet winter o şekilde bir bilgi var 1929 kışı efsane imiş ancak ben o kütlelerin boğazda donmadan dolayı değil de, araştırmaların ve tahminsel düşüncem doğrultusunda karadeniz üzerinden dolaylı yollardan boğaz akıntısı şeklinde geldiğini düşünüyorum. Çünkü 3.5 metre kadar donacak bir tuzlu su akıntısını donduracak soğuk yer sıcaklığında en az -50 civarı olması lazım ve süreklilik arz etmesi lazım. Yani 1-2 gün civarı -45,-50 li değerlerde kalması gerekir.
Allah seni bildiği gibi etsin hemi.Uyduruk kıydırık çizmiş yollamış :roketatar:
:thumbsup::thumbsup: dayı öyle deme eskpisi orada yıllar geçse de üstünden tarihi bir eser kalacak o yazılarım ![]()
Bak bu kanıt sistemi iyi olmuş ![]()
E
Doğru çözümünü alalım ![]()

iLK SORUM 84 ÖYS DEN ; KOPYA ÇEKMEK YOK ![]()
Bu tip sorular paylaşalım arkadaşlar Üniversite ve Liseye hazırlanan arkadaşlara yardımcı olmak babında da işe yarar
CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM ![]()
Coğrafya konusunu aktiflestirelim ilkbahar da
:kasli:
Aynen..
:D:D
Alıntıdır