Sistemci5534 Haklısın kardeşim.Öncelikle modeller üzerinden gidecek olursak Ecmwf diyagramı olası sistemin sinyalini veriyor dediğim tarihlerde.Endeksler çok değişken olsada pozitifen notre yönelmekte ısrarcı,yeterki pozitifte kalmasın zira o güzelim soğuklar kafkaslara kaçabilir ki ilk 2 sistem o yönde.Karadeniz kıyıları ucundan yakalıyor soğukları.Fakat 3.sistem bir aksilik olmazsa bize gelecek.Karadeniz pozitiften notre inişi sever.Keza mjoda sinyali veriyor.Tabi bunun etkilerinin yansıması tam olarak bilinemiyebilir.Farklı bilgi birikimi vs baska seylerde vardır onlarda bende kalsın ?Sistemin güzergahı bölgemiz olacak gibi.Ecmwf ve bazı diğer kurumlarda bölgemizi soğuk tarafta bırakıyor.Endeksler,mjo,pna vs bunlardan sistem tahmini yapabilirsin ama sistemin 850hpada eksi8 lemi eksi 16 ilemi geleceğini bilemezsin.Ben bilemem bilen biri varsada saygı duyarım.Düşüncelerimi hem model takibi yapanlar ve bilgili olanlar için,hemde bilgisi olmayan arkadaşlar için harmanlayıp yazdım.Pek vaktim olmadığı içn biraz karışık yazdım.Buralara pek fazla giremiyorum.Fırsat buldukca girip yazıyorum.Hayırlı geceler inşallah sistemi veya sistemleri hepbirlikte takip ederiz...
Kardeşim eline sağlık güzel analizin için en azından böyle faydalı açıklamalar yaparak forumda bu işe ilk defa atılmış yeni üyelerimize bir nebze de olsun faydalı bilgiler vermiş oluruz. İnşallah dediğin gibi olur.