Sistemci5534 tarafından yazılan gönderiler

Biliyorum abim bizim köyde Eski eşyaların saklandığı yere hayat derler. Ahıra tam derler tahıl buğday un gibi yerlerin saklandığı yere de ambar derler .. bu üçü genelde yan yanadır veya yakındır mesafeleri .. şimdilerde tabi yerinde yeller esiyor .. ne tavuk ne inek ne tahıl kaldı köy oldu mahalle muhtar emmi de 74 model Torosun yerini artık yeni neslin araçları aldı .. ben o 98 model transit ve daha öncesi olan kısa burun fordları özledim köylerde.. john dere traktörleri özledim.. orak ile ekin biçmek bir başka idi.. ah ah neler var daha neler dayım deşme yaramı ..

@whisper dayım bu anlattıklarını ben İstanbul gibi bir şehirde yaşamama rağmen kısmen yazdan yaza eskiden memlekete gittiğimde sezonluk yaşardım ama öyle güzel gelirdi ki kara lastik giymek veya kaydırak ile köyde kaymak veya köy fırınından yediğim ekmek veya ev sobasında közlediğim mantar veya mısırları unutmam hiç.. valla ama hepsi köyde yaşayan o ihtiyar dede babaanne ile güzeldi dede 2013 de rahmetli oldu babaanne de 80 inde .. valla tekrar geri dön deseler o hayata dönerim hiç çekinmem utanmam.. bugünün ayakkabı ekmek yemek beğenmeyen delikanlı nesiline o köy hayatlarını ibretlik olarak göstermek gerek aslında .. o zaman şükür etmek ne demek anlarlar

DWGgGQiu.png
    Hababam sınıfının Mahmut hocası, bizim ailenin Yaşar Ustası ,bugün Şişli Teşvikiye camiinde öğle namazına müteakip son yolculuğuna uğurlandı. Soy isimdaşım Minür özkul a Allahtan rahmet yakınlarına ve Türk milletine sabır diliyorum.. Yeşilçam’dan bir yıldız daha gitti .. mekanı cennet olsun inşallah

Evet sevgili havalarınsesi Forum üyeleri koskoca bir seneyi daha bitirmiş durumdayız. Acısı ile tatlısı ile bazen hüzün bazen mutluluk ile kocaman bir 12 ayı daha devirdik. Artık hem hava açısından hem yıl açısından yeni bir sayfa daha açıyoruz. 2018 yılı tüm üyelere ve miletimize islam alemine; sağlık,bol kazançlar ve huzurlar getirmesi dileklerim ile tüm forumdaşlarımın yeni yılı hayırlara vesile olsun MUTLU YILLAR HOŞGELDİN 2018yjl3kYcN.jpeg

hocam Giresun/merkez/burhaniye köyü için kar varmı. Ne olur yağsııın.

Senin için mgm den o köyüne bir istasyon talebinde bulunmak Laz’ım kardeşim maşallah böyle istekli arkadaşlar bizi duygulandırıyor valla ;) cuma gecesi bir ihtimal kar görme şansın var kardeşim gündüz sıcaklıkları biraz yüksek olmasa saf kar alırsın diyeceğim ama biraz kky tarzında yağış gibi daha çok.

Bu sene Erzurum yöresinde biraz gözlemlerim ve kendi memleketimden de az çok gözlemim ve inanışlar da doğa üzerine kuruludur genelde örneğin erzurum yöresinde bu sene gözlemlemelerim ;
    10 kasımda kar yağmaz ise Aralık sonu Aralık sonu da yağmazsa o kış ılık gider mantığı vardır ve 7 dağa bir bağa derler yani inanış olarak 7 defa dağlara kar yağmadan şehir merkezine kar düşmez derler burada .. şehir merkezi dediğim yerde 1890 metre yer en az ... siz düşünün gerisini :) ve öyle de oldu mu elbette hayır özellikle bu sene 10 kasımda yağmadı kar ama Aralık sonu da yağmadı Aralık 21 inde ilk kar düştü ve 7 dağa değil 5 dağa kar düşmeden 6 da merkeze yağdı belki de 7 olmuştur oturup saymadım ama söylenen o idi Baba ;) bir de bu yörede özellike son yıllarda kuzey kesimlere yapılan barajların kar açısından olumsuz etkilerini söyler ler hep kim bilir belki de doğrudur .. neden derseniz 1 aylık kaldığım süreçte şunu gördüm ... kar bir türlü şöyle yoğun bir şekilde yapmadı ara ara ve etkisiz bir şekilde yağdı ... sanırsam barajlar biraz kesiyor yağışları !!! Kim bilir ... belki bizim köylü mehmet ağa meteoroloji mühendisidir haberimiz yoktur :)

Hayırlı geceler ve hayırlı haberler aldığımız geceler günler olsun tüm dualarınız en kalbi duygularınız ile kabul olsun Gönüller'iniz bir sevdikleriniz daim olsun.. İman dolu yüreğiniz her daim iman ile dolsun ... CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN !! Bu zor günlerde emperyal ve siyonist güçlerin Kudüs üzerindeki oyunlarını Rabbim inanıyorum ki ortadan kaldıracaktır.. yeter ki bizler dualarımızı eksik etmeyelim.. gerek Filistinli müslüman kardeşlerimiz için gerek İslamiyet için gerekse kutsal değerlerimizDen olan Kudüs'ün bu kadar pervaZsızca birilerinin ellerine bırakmamak adına .... Hayırlı CUMALAR OLSUN ;)