kahve mi dediniz
Sistemci5534 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Gerçekten güzel sesi ve makamı varmış.
Aynen makamı güzel sesi de faklı
-
Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
Kürdi yi
Dinleyin çok güzel makamı var. -
Galatasaray'a geçmiş olsun derim ama çok da şaşırtmadı ; akşam da Fenerbahçe ne yapacak çok merak ediyorum bu hafta 2 büyük tökezledi fener bu haftayı çok iyi değerlendirmeli ... daha şöyle 3-4 golle rahat bir maç izlemedim
-
Rabbi yesir veLa tuassir Rabbi temmim bil hayır HAYIRLI CUMARLAR
-
@Sistemci5534 kardeşim mesajında anlamsız karakterler mevcut kardeşim
bu İzmirli arkadaşın kelimesini alıntı yaptım ondan iki
Defa alıntı yaptı düzeltiyorum şimdi -
izmir nasıl olur
Biraz sabır kardeşim
-
-
Eline sağlık Sinan hocam ben Mart'tan da bir şeyler bekliyorum ama bakalım inşallah mart ayı iÇin de güzel beklentiniz vardır umarım
-
Çöğdürmek: işemek
Dalaklanmak : nefes nefese kalmak
Süğelmek: boş boş ayakta durmak
Irağanamamak; geçinemeyen kişiye söylenir
Teze: yeni şimdi şu an anlamıda kullanılır.
Goya: güya anlamına gelir .
Söğürtmek: bir yerden bir yer koşarcasına hızlı gitmek anlamında kullanılır.
Bu da aklıma gelen Samsun Ladik de kullanılan bazı kelimeler -
Malum bir kolumuz erzuruma dönmüşken hayatımızda erzurum sayfası açılınca buradaki
Şivede kulağıma hoş
Geldi ve dikkatimi çekti. Özellikle erzurumda merkez ve biraz aşağı taraflar yöresel ağızı farklı iken kuzey kesimler biraz daha Karadeniz şivesi ile hafif erzurumdan bir şeyler kapmış durumdadır.. şöyle ki merkezde örneğin : geliyorum sözü ; gelirem şeklinde iken çat, hınıs, Karayazı gibi veya Erzurum'un güney kesimleri şive olarak ; gelırık( k gırtlaktan ) şeklindedir. Kuzey kesimler olan ; tortum Horasan Oltu gibi ilçeler ve kuzey kısım ise gelirem şeklinde konuşur fakat g(c) elirem
Yani g ; c şekline celirem şeklinde okunmaktadır. Tabi bunun yanında il merkezi veya köylerinde farklı yöresel ağızlar da mevcut olabilir naçizane bunları da aktarmaya çalışacağım inşallah -
Samsun Ladik ilçesi küpecik köyünde yaşayan pehlivan naZım isimli nazım dayımız geçen sene hakkın rahmetine kavuştu. Bir çok şehirler arası ve ülke çapında müsabakada geçmişte yarışmış ve başarıları olan nazım dayımızı köye her gittiğimde görürdüm; onun o ünlü manilerini hiç unutamam, insanlığı ve o her sözü mani Eda'sında tavrı aklımdan çıkmaz . TRT de bir ara güreşlerde röportaj vermiştir kendisi, Rabbim mekanını cennet eylesin ruhu şad olsun nesilden nesile pehlivanlarımızı yaşatalım
-
Çaya indirim gelmiş bundan sonra
doğuş kardeşimizden
-
Cfs görsel olarak süperdir uzun vadede gerçekçidir
Ancak kısa vadede düşünmek lazımm derim -
kardan adam olmaz dediler de inanmamıştıkHarici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.