Siklon tıkandı kaldı yerinde
Angora tarafından yazılan gönderiler
-
-
İç kesimler kopuyor
-
İnşallah daha iyiye gider senaryolar. Siz model yorumlayanlarıda işi zor vallahi ? allah gönlümüze göre versin diyelim o zaman.
Çok zor ama keyifli CAN hocamı takip edin mükemmel yorumlar ben çok şey öğrendim ondan
-
Ya hocam şaka yapıyorum silmeseydiniz keşke
KKuralları okuyalım o tür şeyleri sohbete yazalım
-
İlginden açıklamandan dolayı teşekkür ederim ? anladığım aslında olması düşük olan yaşayabilecek olduğumuz en kötü senaryolardan bir tanesi herhalde. İnşallah sistem senaryo kötüye gitmezde hevesimiz kursağımızda kalmaz.
Hocam en kötüsü değilde Orta halli diyelim
Şöyle de diyebiliriz model bir veri ile 50 olasılık çıkarıyor eps de ortalaması kelebeğin kanat cirpmasi bile atmosferde değişikliğe neden olduğunu söyler metoroloji bilim adamları
-
Abim bana bi 3ü bir arada gfs güncellemesi ortasında uyuya kalıyorum.
Sana o zaman bı acı mırra yapalım sen uyursan gfs yi tutamayiz ?
-
Whisper
demliyorum co adminim içer miyiz?
Sorman hata büyük semaver olsun ailemiz geniş
-
olsa dükkan senin ama bizde de durumlar ortada ''uno scalto karo yokko''
John dostum mutasyonlu virüs gibisin Türkiye ye gelir gelmez panik havası olusturdun ?
-
Kendi adıma konuşayım bilmediğim için soruyorum ecmwf sıcak çıktı neden verdi? Ne anlama geliyor tam olarak? Nasıl bir çıkarım yapılmalı böyle durumlarda? Hep bu şekilde mi işler süreç? Çaylağız buralarda bir şeyler öğreneyim istiyorum
Onlarca senaryo var modellerin yürüttüğü. Arasından seçilen soğuk öngören veya sıcak öngören veya Orta halli bir sistem öngören senaryolar var.
Söyle gelirse böyle gider ve böyle biter gibi varsayım da diyebiliriz.
Bu akşam ecmwf bir sıcak senaryo işlemiş onun gidişatını da bizlere sunmuş.
-
ecmwf samsun diyagram linki atarmisiniz
ecmvf
https://www.ecmwf.int/en/forecasts/c…key&altitude=14
Gfs
-
Sahut hocam ozür dilerim ekran görüntüsü pek hoş karşılanmıyormuş yeni öğrendim
Bunu nereden çıkardınız
-
Googleye baktım 40 mm yağış 4 cm demek. Tokata 4cmlik kar mis yağacak? Ecmwf 35 cm diyor anlamadım bu işi Semih Ö.
Hocam normalde 1 mm 1metrekareye 1 kg yağmur demek
1mm kar normalde 1cm olarak kabul edilir ama karın kalitesi cinsi bir sürü etmen var yani 1 cm olabilir 2 cm de veya 0.5 de
-
en kötü günümüz böyle olsun Angora bey
İnşallah dostum ?
-
Ne yazikki bu coğrafya bize bunu öğretti
-
Allah razı olsun bakıyoruz ya modelleri falan okuyoruz Ankara için baya şey var birde 21 inden sonra taaa Marta kadar bir sistem gözüküyor o da çok enteresan herhalde bundan sonra full kar alıyoruz bunu görebiliyorum yani umarım değişmez
Önce şu önümüzdeki yemeği yiyelim de diğerlerine sonra bakarız şuan için Ankara ve iç Batı Anadolu için her şey çok iyi ama ...