Modelde böyle bir görüntü vardı İstanbul adına
Ömer tarafından yazılan gönderiler
-
-
Ben daha erken bekliyordum modeller yine bilemedi
-
Sezonun ilk orajı beklentimden geçte olsa başlamış durumda dolu geçişlerine dikkat edelim
-
Orajlar başladı geç de olsa dolu ihtimali var dikkatli olalım
-
bursa için lodos fırtınası uyarısı yapılmıştı. yer yer 90 km anlık hızı diyor ama abi
hiç lodos yok ilginç.. yağışta hiç yok hava parçalı bulutluakşam bir anda lodos çıkabilir özellikle yağış anında geceden sonrada yağışla soğuma başlar adım adım diye düşünüyorum..
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Rüzgarın dediğiniz gibi akşam saatlerinde hızlanması bekleniyor hocam -

Trakya'da muhteşem bir kütle var

-
Saatlerdir düşünüyorum nasıl bir yazı yazsam sistemle ilgili diye harita denedim ama yapamadım :D
Akşam sistem hakkında yazı yazacağım :olumlu: -
1 puan bile alamamışım vay be
-
en düşükü tutturanlar puan alıyor mu
Alıyor
-
Öncelikle yağışa baglı yağış olmasa zaten örtü de olmaz kar da yagmaz.
Ömer modelin birde 500 degerine bakar mısın.!
Önceki sistemlerde - 30 zar zor geçen sistemler aldık. Ayrıca yine söylüyorum yağış ne kadar az olursa oluşacak kar kky durumu da o kadar zayıflar. Yağışın yogun oldugu yerlerde direk araba üstü çim ler agaçlar beyazlar.
500 hPa değerleri güzel olsada düşen kar yağışının kar olarak düşmesi için özellikle 850hPa sıcaklıklarının -10 bandında olması lazımki her yerde saf kar olarak düşsün bende sahilllerde de havada kar bekliyorum ama yağışın genellikle kky olacağını düşünüyorum.
Benim sizi eleştirmemdeki nokta akşam saatlerinde ciddi kar alarmları verilebilir noktasında özellikle bu kadar uzun vadede yanlış bir değerlendirme olmuş. -
Son verilere göre 24 mart günü yüksek kesimler de kky kar durumu var iken bu durum akşam saatlerinde 850h modelinde - 10 girişi ve 500 hpa degeri - 40 dır kar durumu için gayet olumlu bir durumdur.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. ;The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
İcon'da 850hPa'da -9 girişi varken Ecmwf'de il geneli -8 derecede
Önceki sistemde -9'da bazı ilçelerimizde ciddi tutma sorunları ve kar yağışının kky olarak devam etme sorunu yaşanmıştı
Bence sahiller için garanti kar alır demek kesinlikle yanlış biraz daha beklemek daha doğru olur -
Modellere güvendik İstanbul şaşırttı bizi :D
Daha yakın vadeden tahmin yapmak lazım orta vadede bile modeller yanlış -
İstanbul'da yağış devam ediyor.
-
Ömer hocam tekrardan selamlar uzun süredir forumda aktif olamadım. Malum sınavlar,dersler vs. Önümüzdeki sistem ile alakalı hiçbir şey bilmiyorum açıkcası :D Konumum adına kar şartları ne durumda acaba?
23'ünden itibaren heyecan başlıyor hocam muhtemel Kocaeli İstanbul 24-25'inden itibaren etkilenmeye başlıyacak.
Soğuklar çok kuvvetli olmadığı için yağış genellikle kky sulu kar ve havada kar göreceğiz tam açıklamayı yapacağım. Çok fazla beklentiye girmeyin seyirlik havada kar görmelik 2020-2021 kışının son sistemi.
-
Kocaeli gölcükte de oraj var mı?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Evet