Hem soğukta hem yağışta sıkıntılar oldu yarınki çıktılar çok önemli bir hal aldı takip edelim
Ömer tarafından yazılan gönderiler
-
-
CAN Hocam ECM sence sabaha düzelirmi yoksa böyle devam ederse bence sıkıntı yaratır Hocam. Öyle değilmi. Son dakika yine yedik golü ya bu kadar sevinirsem olucağı bu işte.

Senin için sorun yok güzel kardeşim
-
Ya ne istiyonuz 30 cm yeter işte Allah bereket versin
Kendi konumun adına konuş Avrupa yakası için iyi bir güncelleme değil burası İstanbul konusu Anadolu Yakası konusu değil
-
Avrupadaki yağış kuş oldu bir güncellemede Anadolu yakasına fazla verdi yağışı
-
En yüksek: 7.3
En düşük: 0.3
-
Bugün ve Yarınki güncellemeler ilk salınımın kaderini belirleyecek hadi bakalım Ecmwf özellikle çok önemli
-
pazar günü sahiller yagmurla baslar gibi duruyor ama aksam kar olur buyuk ihtimal
Dewpoint uygun olursa cılız karla başlayabilir akşama doğru saf kara çevirebilir
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ukmo 16'sına kadar kar kalınlığı

-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. İcon kar kalınlığı 14 Şubata kadar
-
Benim dediğim olayı Ecmwf'de gördüm sahiller için sıcaklık yeterli olmuyordu bende bunu temkinli olmak için dedim hemen lafımı çarpıtmayın bu sorun Gfs'te yok bile zaten kısa süreli bir sorun Gece saatlerinde sıcaklık sahiller için uygun oluyor
-
Benim demek istediğim o değildi aslında sistemin ilk saatlerinde (Pazar günü ) SAHİL kesimler eriyen kar alabilir bu şartlar akşam düzeliyor zaten akşam soğuklar tutacak duruma geliyor zaten (Bu sorun sadece sahiller için var şuanlık)
Yağışın en etkili günü Pazartesi siklon + Dek şartları uygun -
Can abi "paralel" denen modellerin görevi nedir ?
Siz Can abiye sormuşsunuz ama ben şöyle diyeyim paralel aslında sürüm güncellemesidir modeller kendini geliştirmek için sürüm güncellemeleri yaparlar şuan Ecmwf paralel beta'da yani test aşamasında herkese sunulmuş durumda (uygulamalarda ve oyunlarda buna açık beta derler buna) test edilecek model testten geçerse ana model olarak kullanılacak
-
Ecmwf paralel şuan test aşamasında devam ediyor isteyenler linkten bakabilir
https://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf.php?para=1 -
Sistemin ilk günü yani Pazar günü biraz sancılı geçebilir bazı durumlar kafamı karıştırıyor bakalım neler olucak
-
john Snow kardeşimiz Afrika sıcaklarından bu duruma gelicek maalesef