Ömer ayın 9 unda oraj olur mu?
Sayısal modellerin böyle bir beklentisi yok ama sıcak sonrası gelen soğuma ile görülme ihtimali var 500 hPa soğu ve 850 hPa soğuğu ani düşüş yaşıyor.

Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturÖmer ayın 9 unda oraj olur mu?
Sayısal modellerin böyle bir beklentisi yok ama sıcak sonrası gelen soğuma ile görülme ihtimali var 500 hPa soğu ve 850 hPa soğuğu ani düşüş yaşıyor.

Güneş ışınları bir maddeye temas ederse sıcaklık durumu çıkar Atmosferde çok fazla ışığı ısıya çeviren maddeler olmasından kaynaklı değişik sıcaklık durumları çıkıyor geniş yazmaya gerek yok neredeyse 1 haftadır karbon konusu açtık Birde rüzgar hızını hesaba katmak gerekli daha çabuk maddeleri dağıtan olay
Yani kısacası güneş ışınlarının ve rüzgarın hızından dolayı normal bir olay diyebiliriz değilmi Sinan Abi.

Doğu ve Güney Marmara güzel yağış alıyor büyük ihtimalle İstanbul'dan Avrupa'ya doğruyu ilerlemiş kütle modelin de gösterdiği gibi
Ömer bu gece kocaeli gölcükte oraj olur mu
Modeller oraj göstermiyor gece saatine yağış var sadece
Yağışın etkili kısmı yarın akşam-gece saatlerinde başlıyor.5 Nisan gece saatlerinde yağış Trakya'dan Güney-Doğu Marmara'ya doğru ilerliyecek ve şiddetli yağışlar görülecek.Şİddetli yağış Pazartesi öğle saatlerinde kadar devam edicek.
ömer bursa nasıl olur acaba varmı bişiler özellikle gece ?
Kar olur ama etkili olanı yarın
Ömer yağış ne zaman. Görünmeye başlar radarda
Gece ve sabah saatlerinde
Kocaeli gölcükte kar olur mu bu gece
Olur
Yarın öğlene kadar kar yağışları devam edicek bu gece ve özellikle yarın sabah bölgemizin çoğunda kar yağışının daha da etkili olmasını sahillerde çatılarda,arabalarda yada yerde cıvık bir örtü, yüksekler güzel bir örtü bekliyorum .Yani sabaha örtü ile uyanmamız ihtimali bir hayli yüksek.Kar yağışının yanında bazı yerlerde graupel (kar paleti) ve gökgürültülü kar şeklinde gözlemlenebilir.
Ama bugün de olduğu gibi bu örtü çabuk eriyecek yani çok kalıcı kalmıyacak.
Bu bir tahmin ben bugün çoğu yerde bu kadar etkili bir kar beklemiyordum doğruyu söylemek gerekirse sürpriz oldu benim için de :D .
manyas - Balıkesir lapa laapa yağıyor her yer beyazladi cok yoğun
Hoşgeldiniz uzun süredir yoktunuz.
Konumumda hiçbir şey olmadı şu ana kadar maalesef. Bugün İstanbul’a 6 derece gösteriyordu MGM ama İstanbul’da yerler dahi beyazlayacak kadar kar yağdı. Bursa’da ise hiçbir şey olmadı şu ana kadar. Tabi yüksek kesimler, Uludağ’ın eteğindeki bölgelerden bahsetmiyorum. Ova açısından söylüyorum. Ama bu gece ve yarın sabah yağacağını düşünüyorum az da olsa. Çünkü şartlar daha uygun görünüyor
Ben Bursa'ya asıl kar yağışını bugün öğleden sonra akşam saatlerinde bekliyorum
http://seyret.sincan.bel.tr/mobil.php
Ömer tipi gibi yağdığı için kamera belli olmuyor burdan seyredebilirsiniz
https://kartakip.ankara.com.tr/kamerali-araclar burdan daha net oluyor abi
Herkese hayırlı akşamlar dilerim, konumum adına havada görme dahil kar yağması en muhtemelen olan gün ve saat dilimleri nelerdir acaba hocalarım?
Yarın ve Perşembe günü hocam ama iyice kontrol etmeniz lazım havayı çünkü yağışlar kky olacağı için genellikle havada kar yağışını ayırt etmeniz zor olucaktır biraz.
Birazda görsel atsanız keşke biz anca uzaktan seyrediyoruz ![]()