Üyelerin Şahsi Tahminleri

• Eylül-Ekim in göreceli olarak kurak ve ılık geçeceği benim tahminim değil, tüm modellerin ortak tahmini neredeyse ve bu da uzun vade sayılmaz. Mevsimlik tahminlere gelince. Herhangi bir veri paylaşımı, araştırma ve bilgilendirme olmadan yapılan mevsimlik, aylık, haftalık hatta günlük tahminlere bende karşıyım. Ancak tahminlerde emek verilip çeşitli verilerle bazı tezlerin ortaya konulduğu mevsimlik tahminlere tutsa da tutmasa da saygı gösterilmesi taraftarıyım. Arada bir orta ve uzun vadeli kısa tahmnlerde bulunsam da yaklaşık 5 senedir ciddi bir kış mevsim tahmini yapmıyordum. Aşağıdaki tahminde olduğu gibi arada tutturduğumuzda oluyor.

https://tengizman.wordpress.com/2016/12/06/201…ye-kis-tahmini/

Bakalım umarım yanılırlarda güzel bir sonbahar geçiririz.

• 6 eylül için mevsim normalinin altında sıcaklık öngörmüş gfs, diyagram onaylar ve bu şekilde bir kaç gün ısrar ederse mis gibi havalar bizi bekliyor.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Tarihi tam kestiremiyorum 6-7 veya 7-8 eylül gibi hava sıcaklığını İstanbulda ilk defa 26-27 derecenin altına indirecek bir sistem bekliyorum mevsim normallerinin altına ineceğiz, gelişmeleri her güncellemede takip ediyorum.. Olumlu veya olumsuz gelişmeleri haber vereceğim.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Sıcak yayılımı azalabilir ama ben serin veya soğuk atak beklemem

Emin miyiz Eren 😎

• mevsim normallerinin altına çekecek beklemiyorum eylülün 2.yarısına kadar

Ağustos ayında gelecek olsaydı mevsim normalinin altına inerdi fakat eylülün mevsim normalleri biraz daha düşük sıcaklıkta olduğu için evet mevsim normaline altına inmeyebilir ama aylar sonra ilk defa 26 derecenin altına ineriz.

• Mon 16 Sep 2024 - Mon 23 Sep 2024

haftalık tahminlerde bile 3.haftada hafif serinleme var onun dışında 2-4 derece yukarıdan devam

Bilmiyorum ama ben modellerde ve diyagramlarda gördüğümü anlatıyorum kim haklı zaman belirler gfs ve diyagramları serinlik gelecek diyor.

• Daha uzun vade olmasına rağmen 850 hpada +15 altı görünüyor. Bizim şuanki 850 hpa sıcaklıklarımız zaten +15 16 da. potansiyel serinleme geliyor. Eren

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Hesapsilinsin (27 Ağustos 2024 15:49).

• Gfs sürekli sıcak çıkmasa daha iyi anlaşılacağım fakat sürekli en sıcak senaryoyu deniyor, şuan aynısını yapıyor hatta kırmızıları sokmuş ülkemize. Yine sıcak çıkacak, diyagram yine düşüşe geçecek.

• Şimdilik ecmwf beni destekliyor...

• Son nefesime kadar sistemimin gelmesi için çalışacağım çünkü bu sefer olmazsa daha da rezil olacağım. 🤣