Google de aratarak bulamazsın doğru cevabı 😂
hmm yine kaybettik sizden dinleyelim ozaman hocam veya kaynak önerin üniden sonra bu işlere biraz daha ilgimi vericem ondan diye sordum.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturGoogle de aratarak bulamazsın doğru cevabı 😂
hmm yine kaybettik sizden dinleyelim ozaman hocam veya kaynak önerin üniden sonra bu işlere biraz daha ilgimi vericem ondan diye sordum.
1-) Yeryüzü etrafında hareket eden kütlenin açısal momentumunun kombinasyonları nedir
2-) Kapalı bir sistemde (dünyamız) yarıçap kolunun uzunluğu azalırsa (kütle aynı kalacak) dönüş hızı nasıl etkilenir
3-) Dünyada açısal momentum bütçesi arttığında denge nasıl sağlanır ?
Hepsini doğru cevapla 10 lira
1-) sürtünme torku ve momentum takası
2-) Artar
3-) Ekvatordan Kuzeye doğru sürüklenen siklonlar üretilir.
2-) Artar
yemin ediyorum ilk defa duydum eline sağlık hocam
2-) Artar
Sıcaklık - 4 derecelerdeyken yağan yoğun kar yağışı rüzgarın aniden lodosa dönmesiyle kaç saat içinde yağış yerini yağmura bırakır
Ben oturumum adına bişe demedim zaten İstanbul iyi verdi diye harika bir gunceleme oldumu diyelim ozaman ben de sana herkez istanbulda oturmuyor
Allah aşkına öğlen güncellemeyi beğenen tamamdır bunun gibi gelsin yeter diyen varmi
Sıcaklık - 4 derecelerdeyken yağan yoğun kar yağışı rüzgarın aniden lodosa dönmesiyle kaç saniye içinde yağış yerini yağmura bırakır
Hava -4 derece iken hangi rüzgar esiyor ? Ayrıca lodosa dönmesi bir anda olmaz. Kuzey bileşenli bir rüzgar varsa saat yönünde döneceği için sıcaklık adım adım artar.
Lodosla kar almışlığımız da var bu arada 😂
Hava -4 derece iken hangi rüzgar esiyor ? Ayrıca lodosa dönmesi bir anda olmaz. Kuzey bileşenli bir rüzgar varsa saat yönünde döneceği için sıcaklık adım adım artar.
Rüzgar yönü poyraz
hocam lodosla kar aldığımız bir sinoptik ya da tarih paylaşabilir misiniz ?
Allah aşkına öğlen güncellemeyi beğenen tamamdır bunun gibi gelsin yeter diyen varmi
hocam güncellemeyi şuan takmaya bence hiç grerek yok :D daha vade var sistem içinde takip edicez onu relax
hocam güncellemeyi şuan takmaya bence hiç grerek yok :D daha vade var sistem içinde takip edicez onu relax
Yok hocam ben takmiyom zaten
2-) Artar
2. Sorunun cevabını eylemsizlik momentiyle alakası varmı
hocam lodosla kar aldığımız bir sinoptik ya da tarih paylaşabilir misiniz ?
2018 de kütleler güneyden giriş yapmıştı diye biliyorum yanlış biliyor olabilirim
2018 de kütleler güneyden giriş yapmıştı diye biliyorum yanlış biliyor olabilirim
Ama o üst seviye rüzgarıdır
2018 Şubat sonunda yağış marmara denizi üzerinden oklüzyon cephe etkisiyle gelmişti sanırım