Elime fırsat verdiniz ilk başarılı tahminim olursa ilk kez birilerini yanıltmış olacağım 😂
Sohbetimiz Bol Olsun
-
-
- Resmi Gönderi
mevsim geçişlerinde yani kararsızlığın en yüksek olduğu dönemde 10 günde kısa bi vade değil. Neyse bakalım hayırlısı ne ise o olsun.
İmzamı atarım
-
Ecmwf efsane gibi bişey deniyor bunun başka bi izahatı yok. O serin hatta mevsime göre soğuk atağın gelmesi çok zayıf. Mesela istanbulun eylülün ilk haftaları 20 derecenin altına gördüğü yıl yok denecek kadar az. Ben 25 in altını bile görmez diyorum 20 eylül den sonra falan olabilir. Bu tahmin değişecektir yada en az 2 hafta ertelenir.
bende aynı senin gibi düşünüyorum. ya törpülücek ya tarihi ertelicek
-
- Resmi Gönderi
Meteorolojide anlamadığınız olay her sene her gün farklı ekstrem ve şaşırtıcı olay yaşanırken ısrarla yok olmaz daha önce hiç olmamış diyorsunuz. Bizimkiler Hatay'a 4 yılda bir kar yağar diyor. Geçen sene yağdı. Bırakalım mı takibi Hatay'lı arkadaşlar?
-
Bursa 23 24 eylül 2021
buda ECMWF öngördüğü sistem
-
Şaşırdım.. Kerem Öktende benimle aynı fikirde 5 eylülde üşümeye hazırlanın diye tweet atmış.
-
- Resmi Gönderi
dark and cold modeller öyle gösteriyor çünkü
-
SameT. 2021 tahmini herşeyi anlatıyor ne tahmin etmiş ne gerçekleşmiş. Arada en az 10 derecelik sıcaklık farkı var tahminle gerçekleşen arasında. Üstelikte eylül sonu tahmini bide bu.
-
dark and cold modeller öyle gösteriyor çünkü
Ben pek anlayamadım olayı, gfs öyle göstermiyor. Kesinleşmesi için modellerin mutabık olması lazım değil mi
-
Ben pek anlayamadım olayı, gfs öyle göstermiyor. Kesinleşmesi için modellerin mutabık olması lazım değil mi
Oguzhan Aynen kanki
-
- Resmi Gönderi
Kesinleşti diyebilmemiz için kısa vadeye girmemiz gerekiyor önce. Şu an uzun vadede hala. Modeller bu vadeye fikir verir sadece. Sistem geliyor dedirtmez. Mutabık olsalar bile.
-
Kesinleşti diyebilmemiz için kısa vadeye girmemiz gerekiyor önce. Şu an uzun vadede hala. Modeller bu vadeye fikir verir sadece. Sistem geliyor dedirtmez. Mutabık olsalar bile.
O zaman kerem Ökten üşüyeceğiz diye tweet atmasıyla büyük hata etti, risk aldı yanılma ihtimali var.
-
-
Ecmwfnin ara güncellemesine nereden bakılıyordu, link atar mısınız? Hem göz atmış olursunuz güncellemeye..
-
TRT 2 de Ladri di biciclette) Bisiklet Hırsızları isimli film var. Film siyah beyaz İtalyan yapım 1948 Alt yazılı güzel film. Konusu Afiş yapıştırarak geçimini sağlayan adamın afiş yapıştırırken bisikletinin çalınmasıyla hayatı alt üst oluyor Ve çalınan biskletinin peşine düşüyyor sonrasında gelişen garip olaylar
-