AYLIK TAHMİNLER

• Öncelikle Aralık tahminini yeniden buraya alayım

83600-pasted-from-clipboard-png

İlerde karşılaştırırız

Öncelikle Aralık tahminini yeniden buraya alayım

83600-pasted-from-clipboard-png

İlerde karşılaştırırız

25 Kasım'da yapılan tahmindir

Sonbahar tahmini karşılaştırma

Tahmin (6 Ağustos)

78366-pasted-from-clipboard-png

Gerçekleşen

This plot is not dissimilar to the PNA

:kralice::karyagisli::kar: 2022 EFSANESİ :kar::karyagisli::kralice:

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Whisper: Izlanda tarafından oluşturulan 2 mesajlar bu mesaj ile birleştirildi. (22 Ağustos 2025 19:47).

• 2024 OCAK TAHMİNİ

500 MB BASINÇ ANOMALİSİ

SICAKLIK T2M ANOMALİSİ

YAĞIŞ ANOMALİSİ

Kısaca bu Ocak ayında Avrupa Kıtası'na kuvvetli Sibirya sistemleri giriş yapabilir..

Sistemle birlikte oluşan tepki alçak basınçlarının Karadeniz'e tırmanması sonucunda özellikle Marmara'yı etkileyen Lodos arkası Karayel sistemleri görülebilir..

Bu tepki alçak basınçları ile birlikte yurdumuzun büyük bir kısmı normalin üstünde yağış bekliyorum

Sıcaklık olarak ise Marmara bölgesi mevsim normalinde diğer bölgeler ise mevsim normalinin biraz üstünde bekliyorum

Avrupa görüntüsü:

Avrupa'nın büyük bir kısmının mevsim normalinin altında sıcaklıklarda bekliyorum

Bu Ocak ayında Avrupa'ya ekstrem soğukların giriş yaptığını görebiliriz..

• 2024 OCAK TAHMİNİ

500 MB BASINÇ ANOMALİSİ

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

SICAKLIK T2M ANOMALİSİ

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

YAĞIŞ ANOMALİSİ

Kısaca bu Ocak ayında Avrupa Kıtası'na kuvvetli Sibirya sistemleri giriş yapabilir..

Sistemle birlikte oluşan tepki alçak basınçlarının Karadeniz'e tırmanması sonucunda özellikle Marmara'yı etkileyen Lodos arkası Karayel sistemleri görülebilir..

Bu tepki alçak basınçları ile birlikte yurdumuzun büyük bir kısmı normalin üstünde yağış bekliyorum

Sıcaklık olarak ise Marmara bölgesi mevsim normalinde diğer bölgeler ise mevsim normalinin biraz üstünde bekliyorum

Avrupa görüntüsü:

Avrupa'nın büyük bir kısmının mevsim normalinin altında sıcaklıklarda bekliyorum

Bu Ocak ayında Avrupa'ya ekstrem soğukların giriş yaptığını görebiliriz..