Hocam siyah olan esenleri etkiler mi sizce
avrupa ve anadolunun tamamını etkileyecek
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturHocam siyah olan esenleri etkiler mi sizce
avrupa ve anadolunun tamamını etkileyecek
Gelen kütleler büyüye büyüye geliyor karaya girdikçe genişleyecek ve daha yavas hareket edecek 8 9 saattir oralarda dolanıyor kütle ![]()
Umarim esenyurta denk gelir
Umarim esenyurta denk gelir
Avrupa yakasına inecekler zaten. Anadolu yakası boğaz sınırına ya vurur ya vurmaz
Çekirdeğin girişiyle ilerleyen saatlerde hakim rüzgar yönü poyraz
poyraz a donse bizimde sansimiz var
camlica tepesine ciktim hissedilen -12 rahat var
Hocam bir sürü kütle geliyor ben şuan Beylikdüzü’ne geçtim burda güzel yağış olur mu
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Gelen kütleler büyüye büyüye geliyor karaya girdikçe genişleyecek ve daha yavas hareket edecek 8 9 saattir oralarda dolanıyor kütle
madem tahmin yaptin nedeninide yazalim.
1. kutleler neden ilk orada olusuyor ?
ilk olarak yer seviyesi ve ruzgar younunden ele alalim
MEZOSİKLON (MESOCYCLONE) [i] çekirdeklerin güneybatı taraflarında bulunan ve fırtına büyüklüğünde bir dönüşe sahip olan alan için kullanılan terim.
Mezosiklonik kar yağışı genellikle şu koşullarda meydana gelir:
camlicada ellenmemis yerde rahat 30cm ve üstü, bu geceyle birlikte rahat rahat 50yi devirir
Bu çıktıya göre büyük kütlenin kaymağını kuş uçmaz kervan geçmez çatalcanın köyleri alacak gibi. Muhtemelen başakşehir beylikdüzü- silivri vs de nasiplenir ama geri kalan ilçelerde özellikle boğaz hattı ve anadolu yakasında EKSTREM bir yağış gözükmüyor (Umarım kütle biraz doğulayıp il genelini kapsayacak hale gelir). Yağacak olan 3-5 cm kar da yarın öğleden sonra gözlerimizin önünde şapır şapır erimeye başlayacak, sonra minik bir kütle, 15 dklık bir yağış, 3 saatlik güneşlenme ardından havada süzülen yerde tutmayan 3-5 kar tanesi ve kapanış... Ne bir beklentim kaldı ne bir hevesim a dostlar. Moral bozmak istemiyorum ancak beklentilerinizi minimize edin özellikle güney ilçelerde oturan kar delisi arkadaşlarım. Ne çıkarsa bahtımıza diyip sokak lambasını izleyelim. Varsın yağmayan kar utansın ![]()