DEK sayesinde yağış ilk defa kar formuna bu kadar yakın Sarıyer’de.
İstanbul Meteorolojik Hava Durumu
-
-
Sozyureks kara çok hızlı bir geçiş oldu saflık artıyor.
-
10 dakikada yağmurdan saf kara döndük farklı bir deneyimdi 😂
-
- Resmi Gönderi
Kış mevsimine yakışan havalar iyidir iyi .
-
sanırım Karadeniz sıcak, sistem de çok güçlü değil İstanbul'u ısıtıyor Karadeniz ben böyle yorumladım. normalde karadeniz deniz suyu sıcaklığı ocak ayı ortalaması 9 derece civarı ama şuan 11-12 derecelerde. Sinan doğru yorumlamış mıyım
-
sanırım Karadeniz sıcak, sistem de çok güçlü değil İstanbul'u ısıtıyor Karadeniz ben böyle yorumladım. normalde karadeniz deniz suyu sıcaklığı ocak ayı ortalaması 9 derece civarı ama şuan 11-12 derecelerde. Sinan doğru yorumlamış mıyım
Aslında bir nevi doğru rüzgar yönünün poyraz olmasından kaynaklanıyor.
-
Çekmeköy tepesi 440m bu kadar yağışa 10 15 cm olmamışmıdır ya? akşam çıkıp bakıyım) ama en sağlamı yarın akşam çıkmak sanki..
-
- Resmi Gönderi
Yorum doğru genel anlamda Karadeniz sıcak diye çok yağış çok dek diye bayrak asanlar bir daha düşünsün bunu
Tespitin iyi .
-
Karadeniz 3-4 sistemle normallerinin altına inmediği sürece poyraz+siklon ile rakım sistemi alırız. (850hpa -12 olmadığı sürece)
Dediğiniz gibi karadeniz üzerinden hem ısı hem nem transferi çok yüksek bu sistemde. Soğuması sağlam bir DEK sistemi olmadığı sürece poyraz üzer.
-
Yorum doğru genel anlamda Karadeniz sıcak diye çok yağış çok dek diye bayrak asanlar bir daha düşünsün bunu
Tespitin iyi .
Karayel ya da Yıldız olsa başka şey konuşurduk. Rüzgar yönü poyrazlı karlarda soğumanın daha fazla olması gerekir.
-
Karayel ya da Yıldız olsa başka şey konuşurduk. Rüzgar yönü poyrazlı karlarda soğumanın daha fazla olması gerekir.
İstanbul zor ya. O zamandan yağış hızlıda çekiliyor. Rakım sisteminden bölge sistemine dönüyoruz.
-
İstanbul zor ya. O zamandan yağış hızlıda çekiliyor. Rakım sisteminden bölge sistemine dönüyoruz.
Marmara bölgesi genel olarak cephe yağışına daha uygun bir yer zaten. Cepheyle soğuk havanın çakışması gerekir. Aksi halde deniz etkili karlarda soğumanın az olduğu durumlarda rüzgar yönünün karayel ya da yıldız olması daha iyi. Eğer ki rüzgar yönü poyraz olacaksa temp 850 hpa en az -12 olması lazım üst seviyenin de şimdikinden daha soğuk olması gerek. İstanbul için ısı adası olayı gerçek bence.
-
Tespitin iyi .
aslında İstanbul'un iç kısmı karasal diyor insanlar ama koskoca 2 denizin ortasında İstanbul küçücük bir kara parçası gibi kalıyor
Kuzey Atlantik salınımı birleşik krallığı ısıtıyor bende aynı mantıkla yorumlamaya çalıştım.. sanırım bizim güçlü soğuğa ihtiyacımız var yağış bir şekilde çözülüyor. bende sizin gibiyim hocam hiç bir zaman dek yağışına ısınamadım radardan kütle kovalamak bana göre değil alçak basınç gelsin saatlerce aynı ölçüde yağsın dursun -
Isı adası demek kar yağmadığında söylemelik anlatımı basitleştirecek bir terim bence. İstanbul kuzeyden güneyden denizlerle çevrili rakımı düşük bir metropol, normal olarak kar şartları diğer şehirlerden daha zor oluşuyor.
Sözde ısı adası olan bir şehirde karayel gibi deniz etkisini azaltan bir rüzgar akımı olduğunda kıyıdan tepeye yağış hızla kara dönebiliyor. -
Harici İçerik x.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
-