Şahsen ben hiç beğenmedim diyagramı yukarı yönlü seneryo çok fazla GFS tek başına oralarda takılıyo model sunmak için sunmuş yani![]()
İstanbul Meteorolojik Hava Durumu
-
-
Diyagram destek verse zaten biz kar delileri, Mazhar Osman'a yol alırdık sevinçten😁
-
Diyagram destek verse zaten biz kar delileri, Mazhar Osman'a yol alırdık sevinçten😁
Hain GFS duygulaeımzla oynadı bizim

-
Bu kadar fantastik bir çıktıya destek beklemiyorum hocam. Ama siz ne demek istediğimi anlamışsınızdır, buna şüphem yok 🙂
-
17-19 u için durum ne şuan kötüleşti mi ? wriscuttern
-
Diyagram bu kadar uzun vadede zaten çok falza düşmez hele ki bizim coğrafyamızda geçmişteki sistemlerin gelmeden önceki diyagramlarıda 5-6 gün önceden azalmaya başlamıştır
-
17-19 u için durum ne şuan kötüleşti mi ? wriscuttern
Kanka net bir şey diyemiyorum. Kocataş falan güzel kar görür yükseklere kaçmak şart. Yağış güzel ama soğuk yetersiz.
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bu sezon Ecmwf modeli istikrarlı gidiyor Gfs de ise ya veri eksikliği girişleri var yada Gfs sanki daha ileri vadelere model senaryosu çıkarıyor. 2017 efsane kış mevsiminde aynı durumlar yaşanmıştı. Aralik 15-16 civarı ay sonu devasa soğuklar göstermeye başladı sonra Aralık 20 civarı tam tersi durumlar için göremeye başladık. Ay sonunda ise işin rengi tamamen değişti modeller 1 hafta 10 günlük kar yağışndan bahsetmeye başlamıştı. Şuan ecmwf izlemek çok mantıklı..
-
Ecfm pek iç açıcı değil hocam
-
- Resmi Gönderi
Kanka net bir şey diyemiyorum. Kocataş falan güzel kar görür yükseklere kaçmak şart. Yağış güzel ama soğuk yetersiz.
İki modelde şuan poyraza dönmüş ull yeri sebebi ile daha değişir son ana kadar beklemek lazım. En kötü senaryo konuşacaksak Poyraz olması + yağışın az olmasını hesaba katarsak yuksekler sulu eriyen kar kar olur alçak kesimler iri taneli sulu kar. Yağışın çoğaldığı yerlerde arabalar çimenler beyazlar yağış durduğu gibi hemen erir.
-
- Resmi Gönderi
Ecfm pek iç açıcı değil hocam
Zaten veriler de bunu diyor Serkan
-
Zaten veriler de bunu diyor Serkan
Hocam ay sonu diye bir şey yokmu yani onumu demek istiyosunuz

-
Gidişat şöyle bence uzun vadede gfs bakılır orta vadede ecmwf
-
- Resmi Gönderi
Hocam ay sonu diye bir şey yokmu yani onumu demek istiyosunuz