Serinlemenin yanında kazandığımız ekstra ödül nemin Çok yüksek olmaması olacak. İstanbulun kuzey kıyısı hariç nem bunaltmaz.
İstanbul Meteorolojik Hava Durumu
-
-
Atmosferden fazla bir şey bilmiyorken, oraj döneminin istanbul ve çevresinde bereketli olduğunu zannederdim. Ama aslında çoğu yıl bir şeye benzemediğini anladım. Baharda genelde pek kuvvetli olmazken, yazın zaten havanın kuraklaşmasıyla kolay kolay oraj görülmüyor.
Mayıs ayından haziran ortalarına kadar topu topuna 1 buçuk ay şans varken bir şey yakalayamıyoruz genelde
-
Atmosferden fazla bir şey bilmiyorken, oraj döneminin istanbul ve çevresinde bereketli olduğunu zannederdim. Ama aslında çoğu yıl bir şeye benzemediğini anladım. Baharda genelde pek kuvvetli olmazken, yazın zaten havanın kuraklaşmasıyla kolay kolay oraj görülmüyor.
Mayıs ayından haziran ortalarına kadar topu topuna 1 buçuk ay şans varken bir şey yakalayamıyoruz genelde
Karasal yerlerde oraj her zamam daha etkili olur.
-
Karasal yerlerde oraj her zamam daha etkili olur.
Aynen öyle.
Bu arada önümüzdeki 1-2 saat içerisinde serinlik hissedilecek.
-
Tarih
01/07/2026
Genel Doluluk Oranı (%)
63,68
Baraj Adı Baraj Kapasitesi (m3) Doluluk Oranı (%) Açıklama Omerli 244540000 89.58 - Darlik 102463000 81.8 - Elmali 9600000 89.12 - Terkos 195974000 52.16 - Alibey 34143000 59.79 - BCekmece 129892000 46.19 - Sazlidere 88730000 38.69 - Istrancalar 6231000 26.57 - Kazandere 21096000 42.71 - Pabucdere 35222000 38.7 - -
Yarın şehrimizin batısı için MGM’den sarı kodlu uyarı gelmiş. Detaylar şu şekilde ;
Başlangıç: 04 Temmuz 2026 10.00
Bitiş: 04 Temmuz 2026 17.00
Yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
-
Ek olarak meteorolojik bir durum değil ama hafta sonu bölgede olacaklar için önemli bir bilgilendirme;
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Yarınki yağıştan sonra kim bir sonraki yağış ne zaman olur Marmarada. Değerini bilmek lazım.
-
Yağış olmadığı müddetçe yüzde 95 lere varan nem serinlik namına pek bir şey bırakmıyor nemin kokusunu alıyorum evden
-
- Resmi Gönderi
Yağış olmadığı müddetçe yüzde 95 lere varan nem serinlik namına pek bir şey bırakmıyor nemin kokusunu alıyorum evden
Yayınlarda İstanbul da yağışların bazı yerlerde yağmur hatta dolu şeklinde yağdığını söylediler.
Ama büyük il olunca haliyle yağmayan yerleri de vardır.
-
İstinye'de su basan yerler var maalesef.
-
- Resmi Gönderi
Yayınlarda İstanbul da yağışların bazı yerlerde yağmur hatta dolu şeklinde yağdığını söylediler.
Ama büyük il olunca haliyle yağmayan yerleri de vardır.
sel olmustur
-
İstanbul'da boğaz çevresi bayağı iyi yağış almış.
-
İstanbul'da boğaz çevresi bayağı iyi yağış almış.
Mevsim normalleri mi diyordun en son
-
Mevsim normalleri mi diyordun en son
İstanbul'da sıcaklık şuan 23-24 derecelerde. Temmuz ortalaması 24 derece. Şuanki sıcaklık normallerde yani.
-