Ereğli ye taşınma durumumuz var babamın görevi dolayısıyla 1-2 sene içerisinde kesin olmamakla birlikte bakalım hayırlısı
Hayırlısı Olsun bakalım.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEreğli ye taşınma durumumuz var babamın görevi dolayısıyla 1-2 sene içerisinde kesin olmamakla birlikte bakalım hayırlısı
Hayırlısı Olsun bakalım.
Güzeldir tabi abi ama sadece 2 defa gittim topu topuna bence Merkezden daha bile güzel kestane dersen daha var o zamana abi gidilir :'D Kdz Ereğli Çileği de ünlüdür bu arada
Zaten kestane zamanına daha var, Ekim, Kasım gibi Ereğli'den geçerken yol kenarında bile bir sürü kestane ağacı gördüm. İstanbul'da Belgrad ormanında var, tabi ben gitmeden önce talan etmemişlerse buluyorum yoksa yok. ![]()
Ereğlide daha kuvvetli bir yağış vardır muhtemelen
Ereğli güzel yer, Kestane toplamaya ne zaman gidiyoruz Semih? ![]()
Kolombiya-Ekvador maçı başlıyor.
Ekvador'un kadrosunda Fenerbahçe'li Enner Valencia oynuyor.
Whisper abi mesela şu dizelerde "kötü" manası var.
Dilerim yavuz nazarlardan emin etsin ilâh
Kaddine eğri bakanın kâmeti olsun kûtâh
(Âşık Ömer)
Hayır. Öncelikle köktürkçe zamanından b ile kullanılıyor sonra Uygurca döneminde w li şekilleri görüyoruz. Biz bu sese "çift dudak v si diyoruz. Damak dudak birleşimiyle geriden gelen bir v sesidir. Ardından harezm Türkçesi zamanına geldiğimizde kelimenin artık v sesine sızıcılaştığını görüyoruz.
Ayrıca yazdığınız doğru. Yabız olacak. Yanlışlık yapmışım. Başka bilgiler ile karıştırdım.
Bilgi için teşekkür ederim, ben bilmediğimden sordum "W" harfinin sahibi bizmişiz demek öğrenmiş olduk eline sağlık. :olumlu:
o zaman şöyle bir paylaşımda bulunayım.
Şuan kullandığımız yavuz kelimesinin anlamı günümüzdeki gibi mert,yiğit vb. anlamda değildir. Eski Türkçede yavuz,kötü manasına gelir. Ayrıca eski Türkçeden bu yana gelen sızıcılaşma dediğimiz hadise sebebiyle kelime bu şekillerde günümüze kadar gelmiştir:
Yabuz>yawuz>yavuz
Yabız > Yavız > Yavuz olabilir mi? "W" manasız geldi sanki.
Radar'a göre İzmit'te sarı kütleler var. İyi yağış olması lazım.
bende kıbrıstan yazıyorum.En son nisan başında yağmur yağdı.Sonra ada geneline tek damla düşmedi. İstanbula bakıyorum böyle kurak süreçte bile her hafta en az bir iki gün yağmur aksiyon hiç eksik olmuyor.Kafayı yağmurla bozmuş biri olarak ne üzücü bir durum.😢😢😢
Hoşgeldiniz, İnşallah yavru vatanımıza da en kısa zamanda hayırlı yağışlar gelmesi dileğiyle.
Oyuncularda Eriksen psikolojik sorunsalı devam ediyor.
Örnek: Harry Kane'nin direğe çarptığı pozisyonda kalecinin yaptığı istem dışı hareket.
2017, Phil Foden, U17 Dünya Kupası'nda turnuvanın oyuncusu seçildi.
2017, Mason Mount, U19 Avrupa Şampiyonası'nda turnuvanın oyuncusu seçildi.
Bugün, ikisi de ilk kez büyük bir turnuvada İngiltere kadrosunda başlıyor.
Bakalım nasıl katkı yapacaklar merak ediyorum.
Ozan Tufan: "Fenerbahçe Bana Burada Dur Dediği Müddetçe Buradayım. Kulübüm Ayrılmamı İsterse de Asla Zorluk Çıkarmam, Bavulumu Toplar Kulübüme Zarar Vermeden Ayrılırım. Fenerbahçe'de Kaldığım Sürecede Elimden Gelenin En Fazlasını da Yapmak İçin Uğraşırım.''
Lucescu: "İtalya maçının skoruna takılıp kalmayın. Ben, Türkiye’nin Galler ve İsviçre’yi geçip gruptan çıkacağını düşünüyorum."