UsTaD tarafından yazılan gönderiler

Allah atmosferi yaratır ama karışmaz demek bir inanan için sıkıntılı bir inanıştır.

Kader kavramı da tam aşağıda ki gibidir;

Kader Allah'ın bir sırrıdır.

Kulların neyi tercih edeceğini ezelde bilip, bildiği şekilde kullarını o halde yaratmasıdır.

Meydani, Şerhu Akideti’t Tahavi

Kayserispor'da bir dönem takım kaptanlığı yapan Hasan Hüseyin Acar'la yollar ayrıldı. Kulüp tarafından sabah doğum günü kutlanan oyuncunun akşam sözleşmesinin feshedilmesi sosyal medyada gündem oldu.

Dünya'ya yön veren bazı Müslüman mucit Âlimler.

Uluğ Bey.

Uluğ Bey’e Batılı bilim adamları, “15. asrın astronomu” unvanını vermişlerdir. Ayrıca Milletlerarası Astronomi Derneği tarafından Ay’ın görünen yüzeyinde bir bölgeye “Uluğ Bey Krateri” adı verilmiştir. Bu müstesna âlim, matematikçi, astronom, edip ve şair olmasının yanı sıra Kur’ân-ı Kerîm’i 7 kıraat üzere okuyacak kadar kıraat ilmine sahip bir şahsiyetti.

Teşekkür ederim anlayışınız için gayet verimli bir sohbetti benim için

Sana şunu belirtmek isterim kardeşim. Senin yaşadığın çelişki sadece hani yağmur duası pek işe yaramıyor inanmıyorum dersen. Peygamber'i yalanlamış olursun. Bunu da belirteyim aklında bulunsun.

Materyalist bakış açısından bakıyorsunuz. Bazı ilahi olayların şak diye zuhur etmesini bekliyorsunuz. Böyle birşey hiç bir zaman olmadı. Nadir olaylar hariç. Yağmur duası'nı Peygamber yapmış ve tavsiye etmiştir. Buna inanmıyorum demek sıkıntıya vesile olur. Peygamber'in yaşadığı dönemde bile kuraklık olmuş. Yani Allah sevdiği kula bile zorluk vermiş.

Bahsettiğim şey bazı şeylerin dua ile olmaması yani dinden kastım bizim din anlamında yaptığımız etkinliklerin atmosferin düzeniyle ilgili bi etkisinin olmaması biz sadece nesnel ve somut olarak yaptıklarımızla etkileyebiliyoruz

Olaya şöyle yaklaşalım. Atmosfer'e Duâ etki etmez diyorsun. Bak Süper bilgisayarlar bile Atmosfer'i çözemiyor. Aciz kalıyorsun. Peki onlar neyi eksik yapıyor.

İnanıyorum ve atmosferin temel unsurlarının rastgele oluştuğunu düşünmüyorum yani bunlar tabi ki Allah tarafından yaratılmış unsurlardır ama bu unsurların nereleri nasıl etkilediği bence dinden bağımsız

Şimdi sen diyorsun ki belli bir yaratıcı var. Her şeyi yaratan bir ilah var diyorsun. Ama bazı şeyler ondan bağımsız olarak çalışıyor diyorsun dediğin tam bu sanırım. Sence çelişki yok mu?

Katılmiyorum size hocam ,geçen hafta yağmur duasi yapildi mesela ülke genelinde haftasi dolmadan barajlarımız az da olsa dolmaya başladı bu tesaduf olamaz herhalde

Bir saniye canım kardeşim. Herkes fikrini söyleyebilir. Ateist olabilir Deist olabilir arkadaşımız o yüzden hoşgörülü olmalıyız. kimseyi inancına göre yargılamayız. Neye nasıl inandığını öğrenelim ona göre yorum yaparız.

Affınıza sığınarak bir şeyler demek istiyorum hava olayları bence dinden bağımsız bi konu bu konuda dua eden binlerce belki de milyonlarca insan var ama dua ile bu konuda bir yerlere varamıyoruz ne yazık ki beni yanlış anlamayın ama şu anki atmosferde dinle bi bağlantı görmemekle beraber yapay müdaheleler sonucu küresel ısınmayla birlikte iklimlerin bile değişmek üzere olduğu ortada

Önce senin inanıp inanmadığını öğrenmek istiyorum. Ona göre sana cvp yazacağım kardeşim. Görüşüne de saygı duyacağız.