şimdi boy 1.78 cm 6 milim . kilo 75 2011 de 66 kiloydum .Kemik yapım ince kemiklerim ince .Bence en önemli şeylerden biri kemik yapısı ..
Tabiki kemik yapısı en önemli şey. Ama kemik yapısı derken kemiğin sertlik derecesi en önemlisi. Yani kalın kemikli olmak yeterli değil. Yeterince sert değilse senden çok daha ince ama sert kemik yapısı olan biri daha güçlü olabilir.Mesela benimde kemik yapım ince sayılır. Ama çok şükür kendimken daha iri kemiklilerden daha güçlü bi yapım var. Daha 2 gün önce benim yaşlarda bi arkadaşla bilek güreşi yaptık. Benim 2 bileğimin kalınlığı onun anca 1 bileği ediyor
o derece iri kemikli benden.Ama pekte zorlanmadan yendim onu şaştı kaldı. Yahu hiç göstermiyosun bu kadar güçlü olduğunu falan dedi. Tabi bu zamana kadar buna benzer birçok olay yaşadım. işin sırrı şu.
Ben lise çağlarından beridir hep kemiklere yatırım yaptım. Zaten hayatım spor yapmakla geçti. Hala daha haftanın en az 4 günü sabaha karşı kalkar 1 saat koşarım. Ben mesela kolanın tam kalsiyum düşmanı bir içeçek olduğunu öğrendiğim lise son sınıftan beridir ağzıma kola komadım. kola,sigara,alkol,ilave şeker katılan yiyecekler bunlar kalsiyumu kemiklerden mıknatıs gibi çeker alır veya vücudunuzda var olan kalsiyumun kemikler tarafından emilmesini engeller.Hal böyle oluncada güçlü bir kemik yapısına sahip olamazsınız.
Özellikle 20 yaş altı arkadaşlara tavsiyem kemiklerinize olabildiğince yatırım yapın kemik yapısı ve ilik doldurma yaşı 23-24 yaşlarında gelişimini tamamlar. Şekerli yani ilave şeker li olan yiyeceklerden olabildiğince uzak durun en başka kola gibi. Mesela yemeğin yanında içilecek olan 1 bardak kola,gazoz veya şeker ilaveli meyve suyu o yemeğin bütün faydasını mahfedecektir. Kemikler için gerekli kalsiyum ve mineralleri vücut ememeycek. Bunu istediğiniz doktora sorabilirsiniz.
Mesela sabah kahvaltınızı reçel,çokokrem gibi ilave şeker deposu yiyeceklerle yaptınızmı bütün gün toksit deposu olarak gezeceksiniz demektir
Elbetteki bunlarda olacak damak tadıdır ama bazı günler ve ara öğünlerde tüketilmeliki kalsiyum,mineral ve vitaminler buhar olup uçmasın 
Ha niye bunları anlattım bu gece çok fazla boy kilo vs mevzuları döndüğü için.