Sahutt gfs kar haritasi varmi 96h
96 çıkmadı daha
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSahutt gfs kar haritasi varmi 96h
96 çıkmadı daha
27 ARALIK 2 OCAK DOĞU VE GÜNEYDOĞU ÖZEL SİSTEMİ
Hemen ardından ayın 29'u Doğu Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava adeta bu sistemi şahlandırıyor ve hemen hemen bölgenin tamamına kar geliyor. Yani 29 Aralık'ta Güneydoğu Anadolu bölgesinin tamamında kar bekliyorum. Özellikle Malatya, Mardin, Diyarbakır çevrelerinde 10 cm üzerinde bir kar yağışı beklentisi bulunuyor. Herkesin ilk gelecek sistemde içi rahat olsun.
Ardından ayıın 31'ine geldiğimizde aşağı yukarı yine bölgenin neredeyse tamamında kar ihtimali, hatta örtülü kar ihtimali çok yüksek. Ama henüz 5 günümüz var. 2-3 güne, ayın 29'unda kar yağışı alırken 31'indeki sistemin analizini yaparız. Herkese güzel bir gece diliyorum. Sorularınızı yanıtlamaya çalışırım elimden geldiğince.
Dışarıda çok güzel bir kar var. Bir yandan sabah ciktisina bakıyorum. neredeyse tüm bölgeye 20 cm in üstünde veriyor
Diyarbakır’da tam şu an kar başladı
Günaydın. Başlıyoruz yavaştan bakalım
O kütleler sırada sivereği vuracak gibi
hadi insallah . daha dur senin uçağı iptal edecez abim
bakayim bi senin oralarada. ben seni askerde biliyorum
Asker mi ?🤔
Ayrıca ecmwf gece günceli fazla yağış vermiş. MGM de ECMWF’ye uyup 10-15 cm örtü bekliyor fakat benim beklentim 6-7 cm Diyarbakir için. Tabii fazlası olursa şükür deriz
yok be sahut ben bildim bileli sistem yakalarsin sen bi yerlerde.
bende az daha beklerim baktim gelmiyor giderim bir sekilde neredeyse![]()
ama ben bu sistemi daha genis alanlarda bekliyorum simdi yalan olmasin. konumuma 10cm ustu duruma gore 20 ustu bile beklentim var. 30 u aksami hava karardigi vakit ben radar a baslarim. isterse hic birsey vermesin model o gune kadar
Ben radara başladım.
Sistem Hataya hızlıca giriş yaptı bir iki saattir. Şimdi antep taraflarında kar başladı. Yolda geliyor. 4 saat sonraya alarm kurdum.
ya biz napalim. ihtimal yok iken pesindeyiz.
yıllarca öyle gezdim . Biraz keyfini çıkarayım. Hataya da kar geliyor bu arada
Valla sanki benim için değil seyretcez Mardini
Çarşamba da onlar bizi izler abim. Ki biz izlesek izlesek yarın pencereden dışarıyı izleriz. Ben havada kar görmekten bile mutlu olan biriyim valla. Ama yarın hafif bir örtü de var
Arkadaşlar il ve bölge işlerine girmeden genel yorumlar alalım katılan arkadaşlardan.
Sizin kötü dediğiniz saatlerde başka il ve bölgelere güzel yağışlar olabilir.
Bölge konularına girmeyelim mümkün olduğunca.
Bölge veya il için konularına yazalım veya soralım
Lütfen
kim ne der bilmem dayı da anadolu çok iyi kar alacak. Ben de dahilim

Yarın güzel bir gün.. Herkese iyi geceler. ![]()
850 sandım sahut
Norveçli eren