ECMWF ARA
Sahutt tarafından yazılan gönderiler
-
-
Uçağın iptal olabilir çarşamba günü siverek82
-
😎🏂
Güneydoğu Kesimlerde Kuvvetli Kar Yağışlara Dikkat!
Başlama-Bitiş Zamanı
29.12.2025 08:00 - 29.12.2025 23:00
Genel Durum
Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazartesi) sabah ilk saatlerden itibaren bölgenin batısından başlayacak olan kar yağışlarının, zamanla etkisini artırarak Şanlıurfa, Diyarbakır'ın güney ve doğusu, Batman, Bitlis, Siirt ve Van çevrelerinde orta kuvvette (5-15 cm), Mardin, Şırnak ve Hakkari illerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (15-25 cm) olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile yerde kar örtüsü olan yüksek ve eğimli alanlarda çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Oluşması Muhtemel Riskler
Buzlanma - Güneş Çarpması - Çığ Tehlikesi - Ulaşımda Aksamalar
-
Güneydoğu Kesimlerde Kuvvetli Kar Yağışlara Dikkat!
Başlama-Bitiş Zamanı
29.12.2025 08:00 - 29.12.2025 23:00
Genel Durum
Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazartesi) sabah ilk saatlerden itibaren bölgenin batısından başlayacak olan kar yağışlarının, zamanla etkisini artırarak Şanlıurfa, Diyarbakır'ın güney ve doğusu, Batman, Bitlis, Siirt ve Van çevrelerinde orta kuvvette (5-15 cm), Mardin, Şırnak ve Hakkari illerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (15-25 cm) olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile yerde kar örtüsü olan yüksek ve eğimli alanlarda çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Oluşması Muhtemel Riskler
Buzlanma - Güneş Çarpması - Çığ Tehlikesi - Ulaşımda Aksamalar
-
Son 1 gün kala modeller 29’u çok iyi toparlamış
-
şu andan itibaren 1 hafta düşecek her yağış kar şeklinde olacak.
-
SON DURUM |
Ayin 29’u hızlı bir sistem yaşayacagiz. Ayin 31’inin fragmani niteliğinde bir sistem. Sonrasında ayin 31’inde ise beklentim çok yüksek . Bütün bölgede kar bekliyorum. Hatta şöyle söyleyeyim Hatay merkezde bile havada kar geçişi olacaktır. Yağış Kilis-Antep taraflarından başlayıp butun bölgeyi kapsayacak. Ve doğuya doğru örtü kalitesi de artacak. Ama bu demek değil ki bölgemin batısında kar yok. Şimdilik cm hesabı yapmak doğru olmaz ama Benim antep için dahi beklentim minimum 15-18 santim civarlarında . O yüzden arkamiza yaslanip ayin 29’unda gelen sistemle bir tadım yapacağız. Ardından asıl sistemimize geçeceğiz. Ben de çok heyecanlıyım daha önce hiç 2 gün üst üste kar yağan bir yerde bulunmadım. Gördüğüm maksimum örtü ise hatay’da 7-8 santimdi sanırım 2012’de. Herkese güzel bir akşam diliyorum. Yarın detaylı şekilde incelemeye devam edecegim
-
ICON
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Gefs
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
ENS
ECMWF
GFS
Eyvallah hoşbuldum. Konya için ne dersin hocam ben geldiğimden beri buranın yüzü gülmez oldu bu sene yüzümüz gülecek mi dersin?
İllaki denk gelecektir abim
-
Sahutt önümüzdeki hafta görülecek soğuklar ne öyle sence güzel bir yağış yakalarmıyız o soğuklarda yoksa yb’li günlermi olur
ayin 29’u bir parti kar alırız. Sonrası 31-1 i gibi belki modellerin gösterdiği kadar değil ama yine iyi kar alacağız bu gidişle. Hayırlısı olsun abim
-
Selamün aleyküm nasılsınız arkadaşlar uzun süredir aktif olamıyordum halen Konyadayim ancak Hatay için kar ihtimallerini görünce buralara bakmak geldi aklıma nedir durumlar ?
Aleyküm selam abim. Hoşgeldin. Hatay için havada kar ihtimali bulunuyor ayin 31’inde. Bakalım hayırlısı diyelim