Sahutt hocam elinizde kar haritası mevcutsa atabilir misiniz
Yok maalesef de. Kar haritasına bakılacak bir şey de yok ?
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSahutt hocam elinizde kar haritası mevcutsa atabilir misiniz
Yok maalesef de. Kar haritasına bakılacak bir şey de yok ?
Ama eğer ECMWF yine vermeyip istikrar yakalarsa......
GEM 96 H KAR HARİTASI
Bi de şöyle güzel bi olay var. Hem kuvvetli yağış a denk geliyor hem de dew point 0 civari olduğundan dolayı karlar ince taneli olarak değil, lapa lapa iri taneli olarak yağacak.
Bu görüntü gelirse eğer GEM modeli bana göre çok açık ara ile en tutarlı modeldir
kuvvetli yağış kar olarak denk geliyor :DD
Aynen GEM de. İCONa sadece yağış için bakarım normalde. Hep sıcaklığı yüksek verir. Perşembe akşamına kadar yağış vermiş. Bakın işte. 72 h var. Ve modeller hala istikrar sağlamadı
Oh be
ECMWF de versin bunu tekrar atın
Aynı şekilde GEFS kontrol da öyle
GEM örtülü kar verdi.
Geme bakamıyorum ?
Ben bakıyorum. Bilgilendiririm
Yağış kaç saat sürüyor?
Bu görüntüye yorum yapmak zor. Mesela paralel daha iyi gidiyor şu an. 72 h ta böyle değişim olabilir yağışta. Paralel güzel veriyor. GEM başladı şimdi. Ona da bakalım
Örtülük umut kalmadı o zmn
Niye kalmasın? Öğlen veriyordu ne güzel. Gece verir bu sefer. Hep söylüyorum. Bir güncellemeye bakıp üzülmeye gerek yok
Yağışı çok kıstı. Hemen yanı başımıza suriyeye verdi asıl ekmeği
Hangi güne denk geliyor
Çarşamba 13.00
Ağa peki biz sisteme göre konuşuyoruz da o anda atmosfer daha iyi olursa daha iyi yağış olmaz mı yani sistemin verdiği cm pekte önemli değil
İşte o anda atmosferin nasıl olacağını bu sayısal modeller hesaplıyor. %100 tutacak diye bir şey yok. Ama az çok öyle olur
GFS güncellemesi 72 H ta kar Hataya giriş yaptı